Danske Modelbyggere

Modelbygning => Biler, lastbiler og MC => Emne startet af: Gotham efter Januar 18, 2009, 16:44:56 pm

Titel: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter Januar 18, 2009, 16:44:56 pm
Hey,

Er der nogen der ved om man kan få overstående i byggesæt??

Til dem som ikke ved hvad det er, er det en bil fra filmen over alle film, nemlig Bjergkøbing GrandPrix, med ikke mindre en Theodor Felgen, Sofus og den store helt Ludvig!!!  8)

På forhånd tak,

Kim
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: KrokoHunter efter Januar 19, 2009, 08:22:35 am
Jeg mener faktisk at der er lavet et limited edition byggesæt, eller en diecast der skal samles, men mener den går til godt over 3000,. på diverse online auktioner.

Staermose kan uden tvivl uddybe sagen!
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Januar 19, 2009, 13:39:22 pm
Har sendt spørgsmålet videre til en der kender lidt mere til bilerne end jeg selv. Men hvad jeg kan finde ud af er at der i slutningen af 70'erne blev lavet 100 stk biler i 1/18 færdigsamlede, med metal kølergrill. Priserne alt efter stand på disse ligger på 5000 - 10.000 +
http://www.egon-hald.dk/iltempo.htm

Der findes også en RC version som kom for et par år siden, denne er PT udsolgt og der vil nok ikke blive produceret flere.
http://www.caprino.no/shop/no/items/toy_itg.asp

Der findes yderligere en version, som skulle være mere almindelig.

For alle versioners vedkommende gælder det at man bør holde øje med norske auktions steder for at finde dem. De har været solgt her i landet. Men filmen bliver anset for national skat deroppe og de findes derfor i størrere mængder.

Men for alle gælder det at de kun ligner den rigtige. De har alle forkerte proportioner og har forkerte eller manglende detaljer.

Jeg vil anbefale at skaffe de dvd'er der kommet med filmen for at nærstudere detaljer. Og læg dig fast på hvilken version af bilen du gerne vil have. Den findes i flg. org. verisoner.
En 1/1 promotion version, som af og til er her i landet på biludstillnger.
http://home.online.no/~gmorgan/photos/norway/Il-tempo-gigante/2004-11-07-0004-edited.jpg

En hero version, vist nok i 1/4 eller 1/6
og en eller to mindre skalaer.
http://www.carsablanca.de/files/medias/filename/Dreimal%20Il%20Tempo%20Gigante_9777.jpg

Disser 4 versioner har mange detaljer som ikke er ens, fx er den store promo bil malet med guld farve og hero versione er i poleret messing. Proportionerne indbyrdes er også forskellige.

Og så er det en dansk modelbyggerved navn Bjarne Sandemose der lavede alle de tre film modeller.

Hvis jeg finder frem til at der findes/fandtes et alm. model bygge sæt skal jeg nok sige til, men ind til da vil mit bedste bud være at bygge den selv fra bunden af.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter Januar 19, 2009, 18:54:45 pm
Puha, det lyder til at være en dyr omgang at få sådan en hjem. Tror jeg venter og ser om jeg ikke er heldig at falde over den billig engang.  :)

Jeg takker mange gange til begge to for svaret!

MVH

Kim
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Januar 19, 2009, 19:08:28 pm
Hvorfor ikke bygge den fra bunden selv?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter Januar 19, 2009, 21:08:07 pm
Det rækker mine bygge evner ikke lige til  :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Januar 20, 2009, 21:10:36 pm
Har du da forsøgt dig? Men ved jo ikke hvad man kan, før man har prøvet ;)

Men der er kommet yderligere informationer fra eksperten jeg kender.

Der blev lavet i 1978 100 stk tro kopi model biler af 1:8 modellen skaleret ned til 1:18 disse biler have køler af ægte kobber...halvdelen af dem var byggesæt (klik sammen uden lim og det and halvdel var færdige samlede biler identiske med byggesættet men i en lille plastmontre med Il tempo gigante indgraveret.....Året efter lavede man 900 biler med plast køler (kobberfarvet plast) igen halvdelen som byggesæt og halvdelen som færdig samlede biler.

I forbindelse med jubilæet blev der lavet en ny model bil fjernstyret - minder mere om den store 1:1 i probertionerne desværre.
(Dette er den samme RC som jeg referere til længere oppe på siden)

Den gamle model bliver det ikke lavet flere af da støbemodellen er rustet sammen i et gammelt norsk trælager.

Og så har jeg selv her til aften, skaffet mig to af de almindelige med plastkøler. De mangler dog begge en del små dele, men de er da et sted at starte.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter Januar 23, 2009, 18:50:58 pm
Nej, jeg har ikke prøvet på at kaste mig ud i selv at bygge en.  :)

Jeg takker for dit svar!

MVH

Kim
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Februar 22, 2009, 22:11:22 pm
Jeg har fornyelig anskaffet mig 2 stk af den almindelige versio af Il Tempo Gigante. De var begge ukomplette.

Da bilerne, uanset om de var presamlet fra fabrikken side eller kom som samlesæt, var et snapkit, har de gennem årene nemt kunne miste mange dele. Og mange af delene var små. Og sad ikke godt fast, eller kunne nemt knække. Og de tilmed var på daværende tidspunkt målrettet mod en aldersgruppe der ville lege med dem, så er det helt naturligt at det kan være vanskeligt at finde dem komplette. I dag er denne type biler typisk målrette et ældre publikum, som samleobjekt. Og biler målrettet til børn er bygget knap så nøjagtige, men mere holdbare til børns leg.

Men med disse to, har jeg kunne skille dem ad, og samle nok stumper sammen, så den ene ser en smule mere komplet ud. Den originale snap konstruktion er til gengæld både en glæde og en forbandelse. Det gode er, at der aldrig har været brugt lim eller nitter som man tradtionelt ser det med den slags biler. Men da alle dele er plast kunne det ikke undgås at enkelte af de stifter, der holdt en given del på plads, knækkede da de blev skilt ad.

Det var heldigvis kunne nogle få der gjorde det, og kun en enkelt det jeg ikke havde en dublet af fik den ene af sine to stifter knækket.

Jeg fik ikke taget billede af bilerne inden jeg gik i gang med projektet. Så derfor bruger jeg her de billeder jeg har fra sælger, jeg undskylder på forhånd kvaliteten.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/30b4_3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/341d_3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/3b6a_3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/4e12_3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/696c_3.jpg)

Som det nok kan anes på billederne var de begge temmelig beskidte. Da de var skilt ad blev alle del vasket grundigt. Både for at få den almene skidt af. Men lige så mget pga den lugt de havde af kælder/loft, de bar præg af at have været i et ryger hjem.

Til min store overraskelse kunne den ene krop poleres op så den skinnede næsten som ny. Den har stadig en del mærker i chromen, men det er mere en slag irren eller bobler, men ikke mange ridser. Den anden krop var ikke i lige så god stand. Det er den bil der ses sammen med en John Player special på billederne oven over der vises her:
http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/?action=view&current=018.jpg

Så efter at have poleret alle metal dele og samlet så mange dele som det kunne lade sig gøre fik jeg dette resultat.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/Itg-007b.jpg)

Jeg er selv meget tilfreds med resultatet, og overrasket over hvor pænt det blev i fht. de to biler jeg modtog.
Flere billeder kan ses her:
http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/

Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Februar 23, 2009, 19:54:53 pm
Lige et billede for bedre at vise forskellen mellem hvad jeg modtog, og hvad kunne få ud af det. Delen øverst i billedet er naturligvis uberørt. Den er kun pillet af bilen. Den nederste del er også taget af. Lagt i et bad med min hemmelige fomel i ca. en halv time. Tørret af og poleret med Buff fra Model color.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/ITG002b.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 12, 2009, 19:38:41 pm
Så er der købt endnu en bil hjem, stadig ukomplet. Men sammen med den ene jeg har i forvejen kan jeg kombinere dem så der kun kommer til at mangle 2 dele. Om de vil blive indkøbt senere er stadig uvist.

Her en sammenligning mellem den vaskede og polerede jeg allerede har og den "nye". Det er ikkke til at sige hvor kraftig de enkelte dele er angrebet endnu. Det må et bad i den hemmelige formel vise.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/002.jpg)

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG/003.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter April 09, 2009, 13:04:36 pm
De er sku flotte!!

MVH

Kim
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 09, 2009, 13:55:49 pm
Jeg har to biler, der begge mangler en del dele i overskud. Hvis det skulle intressere nogen. De er som udgangspunkt for et scratch-byg fine. Alle store del som krop, hjul, gummidele er til stede. Det er mange af de små fine detaljer som mangler.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 11, 2011, 22:34:00 pm
Denne tråd har en del år på bagen efterhåden. På et tidspunkt havde jeg tre af disse biler, ingen af dem komplette dog.
I dag har jeg en næsten komplet, en der mest af alt kan betragtes som reservedele, og som en del af en endnu ikke igangsat plan om at bruge de største dele som basis for en mere nøjagtig model end legetøjsversionen er.
Den tredie blev solgt til en samler der havde fundet mit navn herigennem. Jeg har fat et par andre personer stille spørgsmål til modellerne, også de kom "udefra". Og så sent som igår fik jeg en henvendelse om råd og vejledning ved køb af en meget pæn bil. Samme som mine, dog i bedre stand.
Så interessen for bilen eksisterer endnu, på trods af at filmen nu har 36 år på bagen.

Denne interesse, og mit eget ønske om en mere nøjagtig model har ledt mig ud i lidt research omkring detaljering osv.

En af de første overraskelser var at bilen ikke er ens hele filmen igennem. Nu vil de mere vakse lyttere nok springe ind her og nævne at der blev brugt modeller i flere størrelser under optagelserne. Jeg kan dertil kun sige: De har ret!"
Meeen, den ene af disse ville kunne få betegnelsen "Hero" eller helt på dansk. Det er denne model der ses i langt de fleste scener, den er bedre detaljeret, og er en del større end de andre.
Så vidt jeg husker er denne i ca. skala 1/4 og derved over en meter i længden. Det er denne der ligger til grund for detaljerne på legetøjsbilerne. Og derfor den model jeg har kigget mest på. Og det er denne jeg opdagede skiftede udseende undervejs.
Nok fordi at der skulle laves nogle optagelser undervejs, og den ikke var helt bygget færdig endnu.
På billedet herunder ses nogle af de ting jeg har bidt mærke i.
Billedet er sammensat af en panorering hen over bilen.

Fælgene på baghjul har nogle sølvfarvede plader der rager ud over dækket. I resten af filmen har den rødlakerede fælge der er smallere end dækket.

Der er et trinbrædt på bilens højre side (venstre i billedet), med en værktøjskasse, og to sorte bilbatterier. Den mangler her.

To ekstra messingsfarvede "udstødningsrør" på bilens venstre side (højre i billedet), som rager op over de slanger der kommer ud fra det forreste motorrum. Disse er ikke med i andre scener. Dog kan de ses på flere plakater for filmen.

På de forreste og nederste lygter er der en afskærmning foroven. Her mangler der en en kobberkant rundt som ses på andre nærbilleder i filmen.

Kofangeren her mangler ligeledes en kobberkant.


(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-113.jpg)


En anden detalje jeg har bidt mærke i er at de to forreste øverste forlygter ikke er ens, sen venligst billedet herunder.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG1.jpg)


Og generelt er der mange steder med gab imellem dele, ting der er skæve og bullede. Ting der er rustne eller irrede, sjuskede lodninger/svejsninger osv osv. Men det er alt sammen noget der er med til at give bilen karakter, og derfor ser en legetøjsbil noget mere statisk ud.

Der kan ses flere referencebilleder fra filmen herunder.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG131.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG131.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG130.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG130.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG129.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG129.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG128.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG128.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG127.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG127.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG126.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG126.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG125.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG125.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG124.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG124.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG123.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG123.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG122.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG122.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG121.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG121.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG120.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG120.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG119.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG119.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG118.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG118.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG117.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG117.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG116.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG116.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG115.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG115.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG114.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG114.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG113.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG113.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG112.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG112.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG111.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG111.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG110.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG110.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG109.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG109.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG108.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG108.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG107.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG107.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG106.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG106.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG105.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG105.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG104.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG104.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG103.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG103.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG102.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG102.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG101.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG101.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG100.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG100.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG99.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG99.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG98.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG98.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG97.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG97.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG96.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG96.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG95.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG95.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG94.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG94.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG93.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG93.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG92.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG92.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG91.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG91.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG90.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG90.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG89.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG89.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG88.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG88.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG87.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG87.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG86.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG86.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG85.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG85.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG84.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG84.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG83.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG83.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG82.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG82.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG81.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG81.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG80.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG80.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG79.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG79.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG78.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG78.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG77.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG77.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG76.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG76.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG75.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG75.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG74.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG74.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG73.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG73.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG72.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG72.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG71.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG71.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG70.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG70.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG69.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG69.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG68.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG68.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG67.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG67.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG66.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG66.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG65.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG65.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG64.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG64.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG63.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG63.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG62.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG62.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG61.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG61.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG60.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG60.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG59.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG59.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG58.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG58.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG57.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG57.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG56.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG56.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG55.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG55.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG54.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG54.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG53.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG53.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG52.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG52.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG51.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG51.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG50.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG50.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG49.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG49.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG48.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG48.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG47.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG47.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG46.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG46.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG45.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG45.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG44.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG44.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG43.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG43.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG42.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG42.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG41.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG41.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG40.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG40.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG39.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG39.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG38.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG38.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG37.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG37.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG36.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG36.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG35.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG35.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG34.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG34.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG33.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG33.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG32.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG32.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG31.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG31.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG30.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG30.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG29.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG29.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG28.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG28.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG27.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG27.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG26.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG26.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG25.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG25.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG24.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG24.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG23.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG23.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG21.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG21.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG20.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG20.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG19.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG19.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG18.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG18.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG17.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG17.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG16.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG16.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG15.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG15.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG14.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG14.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG13.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG13.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG12.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG12.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG11.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG11.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG10.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG10.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG9.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG9.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG8.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG8.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG7.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG7.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG6.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG6.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG5.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG5.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG4.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG4.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG3.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG2.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG2.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG1.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG1.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG-113.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG-113.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG-119.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG-119.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Dan TDBV Nielsen efter December 12, 2011, 01:05:38 am
Den findes også som papirmodel.

Kan downloades her: http://www.hokenstrom.com/il-tempo-gigante.html (http://www.hokenstrom.com/il-tempo-gigante.html) i sort/hvid og farver. Instruktioner her: http://www.hokenstrom.com/flaklypa.html (http://www.hokenstrom.com/flaklypa.html)

Pragtfuld film. Havde dobbelt DVD udgaven, men lånte den ud og fik den aldrig tilbage. HULK!

Skulle der være nogen, der ville af med dobbelt DVD'en, så er jeg interesseret.

DanTDBV
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 12, 2011, 07:55:06 am
Den findes også som papirmodel.

Kan downloades her: http://www.hokenstrom.com/il-tempo-gigante.html (http://www.hokenstrom.com/il-tempo-gigante.html) i sort/hvid og farver. Instruktioner her: http://www.hokenstrom.com/flaklypa.html (http://www.hokenstrom.com/flaklypa.html)

Pragtfuld film. Havde dobbelt DVD udgaven, men lånte den ud og fik den aldrig tilbage. HULK!

Skulle der være nogen, der ville af med dobbelt DVD'en, så er jeg interesseret.

DanTDBV

Jeg kender godt den papir version. Og til de af jer der påtænker at printe og bygge den, hver opmærksom på at proportionerne er ukorrekte især ser det ud som om de bagerste udstødnings rør er fire gange for store.

Ærgeligt at have mistet sin DVD version af filmen  :'(
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 12, 2011, 23:06:12 pm
Jeg har lige modtaget en mail!
Hej Jakob
Tusind tak for hjælpen, har købt denne på ebay, samt købt figure på den norske hjemmeside du gav mig linket til.

"Denne" henviser til en Il Tempo Gigante som afsenderen netop har vundet på et auktionssite. Og figurene kan stadig købes direkte hos Caprino.

Det der ligger bag denne mail var en henvendelse fra ham til mig, om et køb af en tilsvarende bil. I en lillebitte smule bedre stand. Prisforskellen var dog at den bedre kostede ca. kr. 11.000,- mere.
Nu er han sluppet med kr. 1000-1500,-. Blot fordi at han tog sig sammen, googlede sig frem til dette fine site og skrev en høflig mail til mig om råd ved køb af den dyrere bil. Mit råd var at han skulle vurderer om det var pengene værd eller om han kunne "leve" med noget der var en lille lillebitte smule ringere. Den store forskel er at han ikke har fået sigtekornet på køleren med. Til gengæld har nu både en bil og et figursæt for en brøkdel af den pris han først blev oplyst.

Humlen bag dette indlæg er at der nu er folk uden for dette forum der søger vor ekspertise (jeg selv bruger termen meget meget løst ;) )
Er der nogen af jer andre det har oplevet at blive kontaktet fra folk der ikke selv er medlem herinde på baggrund af noget i havde vist eller skrevet?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 13, 2011, 22:02:18 pm
De sidste par dages research i denne bil har afsløret (for mig i det mindste) nogle pudsige ting. Nye detaljer opdaget, underlige samlinger/materialer og andet spas.
Men det vigtigste er dog at have fundet denne (http://www.typewriter.be/barlockcolumbia.htm). Skulle jeg nogen sinde få fingere i en så indeholder den dele der gør at jeg mere præcist ville kunne vurderer størrelsen på den største af modelbilerne.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 16, 2011, 22:57:27 pm
Når nu jeg alligevel gennemgik modellen med henblik på engang selv at skulle bygge den, så tænkte jeg at jeg lige så godt kunne få lavet nogle tegninger af den.
Som en bette purk i de tidlige 80'ere erindrer jeg at jeg ofte tegnede netop denne vogn. Også tit sammen med kammeraterne, men der var vist ingen af os dengang der havde forestillet os at få alle detaljer med. Hvis den ligende, så var det godt nok!
Gud ske tak og lov for at man er blevet meget mere analfikseret på sine gamle dage. Tegningerne er langt fra komplette, faktisk er det kun denne ene side der endnu er tegnet. Og især på den udvendige del af den bagerste motor mangler der en del detaljer.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-bp.jpg)


Disclaimer. der er i dette indlæg hverken lagt op til diskussioner om religion eller seksuelle præferencer.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 14, 2012, 22:28:38 pm
For de film, bil og norsk interesserede oplyses det at filmen Bjergkøbing Frand Prix atter vil blive vist i de danske biografer (http://www.caprino.no/start/da/).

PS
Jeg har leget med farver.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-BP-left-side-Color-version.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 17, 2012, 22:16:19 pm
Så er bilens venstre side tegnet færdig. Klik på billedet for større version.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Poster-testing-small.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Poster-testing.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 22, 2012, 13:34:01 pm
Tegningen af bilen set fra oven er ca. 75% færdig.
Ved at lave disse tegninger får jeg også en bedre forståelse for hvordan ting hænger sammen. De kan se ud på en måde i perspektiv, men når de skal tegnes ind som her, så skal jeg vurdere hvorledes de tager sig ud set fra side, fra toppe. osv.

Jeg tror at dette ville være en god øvelse for de modelbyggere der af og til klager over at den ene eller anden dims sidder forkert, har forkert form eller mangler. Ved at skulle tegne et emne helt igennem ogdager man hvor svært det er at får alle dele til at passe i alle perspektiver, især når man kun har fotos at tegne efter. Og nogle gange er det ikke muligt at finde alle oplysninger, og så må der jo et gæt til.

Det har under alle om stændigheder givet mig en større respekt for det arbejde der ligger i at lave en model.


(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/itgtop.gif)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 22, 2012, 19:26:39 pm
Citat fra: Zimmer
Er der nogen der ved om man kan få overstående i byggesæt??

Spørgsmålet der startede denne tråd.
Nogle vil sikkert sige at de kan huske at have set bilen som samlesæt, men som jeg har skrevet tidligere var det ikke et traditionelt sæt som det vi kender fra fx Tamiya, Hasegawa, Monogram osv osv.
Det mindede faktisk mere om de snap kits som Revell laver i dag, Hvor dele bare skal pilles af rammerne, og så klikkes sammen. Hver del i sin farve og materiale. Det er egentlig det det var.
Og nu har jeg fundet billeder der understøtter påstanden. Ikke af mine egene biler, men de viser og hvordan "samlesættet" så ud. Disse er fra Dag Hjørneruds samling

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Aeskeplusinstruks.jpg)
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Aeskeplusinstruks4.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Aeskeplusinstruks3.jpg) (http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Aeskeplusinstruks2.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 01, 2012, 23:18:51 pm
Tegningen af bunden er begyndt. Da jeg ingen billeder har at tegne efter fra denne vinkel, så er der meget der er baseret på gætterier. Der mangler dog stadig en del detaljer, før jeg er helt tilfreds. Især på den bageste motor er der mange steder hvor jeg selv har været nødt til at fylde ud med detaljer der kunne være plausible.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-BP-Bottom-1.jpg)

Den forreste motor er også ved at blive tegnet, det var den nemmeste måde at fange mange af detaljerne til denne motor korrekt.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-motor.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 02, 2012, 13:38:13 pm
Så er den forreste motor tegnet færdig.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-motor-2.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: hsmed efter April 02, 2012, 13:44:27 pm
Det er et ualmindeligt imponerende stykke forarbejde - men jeg har et lille krakiler-spørgsmål: Bilen har 3 udstødninger i hver side - men motoren har kun afgangsrør på venstre side. Hvordan skal det komme til at spille sammen?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 02, 2012, 13:50:21 pm
Citat fra: hsmed
Bilen har 3 udstødninger i hver side - men motoren har kun afgangsrør på venstre side. Hvordan skal det komme til at spille sammen?

Og tilmed 4 afgangsrør!
Jeg antager de samles med magi ;)

Jeg er klar over "problemet", men sådan er det tit med film modeller. At det indvendige ikke passer med det udvendige. Tænk bare på hvor mange du har set denne film uden at lægge mærke til denne anomali?
Mine tegninger er baseret på det der kan ses i filmen, og det viser med al tydelighed at supernøjagtighed ikke var et vigtigt emne for Bjarne Sandemose og Ivo Caprino (uanset hvad de så end hævder i diverse dokumentarfilm).

Så der skal finde en eller anden løsning hvis den skal bygges som model, meeeen mon ikke jeg har noget gemt i ærmet? :D
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: hsmed efter April 02, 2012, 14:17:00 pm
Jeg antager de samles med magi ;)

Det er en løsning i sand Il Tempo Gigante ånd!!!!!!  :D
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 03, 2012, 14:51:28 pm
Det er officielt. Jeg ER en nittetæller!
Jeg har fundet en nitte på et reference billede som mangler på et andet. Det er døvlme træls!!!
Her er en lille liste over de ting samt referencebilleder der bl.a. skal takles undervejs:

1. Mængden af skidt og møg
2. Nitten under bøjlen der holder båthornet
3. Det "ovale" felt lige bag reagensglas
4. Papir/vat i reagensglas
5. Nitter på plade der holder forrude (ikke tydeligt på dette billede)
6. Sidespejl (ikke tydeligt på dette billede)

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Differences.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: KrokoHunter efter April 03, 2012, 15:07:27 pm
blev modellen ikke lavet i 2-3 forskellige størrelser ??? kunne det være årsagen til de forskellige detaljer?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 03, 2012, 15:17:12 pm
blev modellen ikke lavet i 2-3 forskellige størrelser ??? kunne det være årsagen til de forskellige detaljer?

Normalt ville jeg sige ja, hvis det var en anden film det drejede sig om. Men her er det den samme bil som undergik diverse ændringer undervejs, mens de filmede.
En af de mere pudsige ændringer er kølerhjelmene. De er jo rare at have så der er nemmere adgang til motoren. men en det meste af løbet er de ikke på bilen. Men da den skal i pit så dukker de på magisk vis op.

Uden motorhjelme
(Billede link virker ikke mere)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 06, 2012, 13:29:35 pm
Så er jeg nået til fronten.
Når jeg nu har valgt at tegne bilen set fra 6 sider, så er det også her at der kommer til at opstå problemer. Ting der i den ene vinkel passede fint med reference materialet har det nogen gange med at se forkert ud. når de bliver overført til  en anden vinkel, og dette giver så en del arbejde frem og tilbage mellem de forskellige tegninger indtil at alt passer.
Der er stadig et stykke vej før jeg er tilfreds med denne tegning.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/Front.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 06, 2012, 14:05:05 pm
Men det er også dette stadie der viser når der er noget der viser sig at være målt korrekt op.
Der er ikke meget plads, men det ser da ud som om at motoren passer som den skal.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-BP-left-side-motor.jpg)

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG122.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: AlocDrol efter April 07, 2012, 02:00:13 am
Hej Staermose

Super spændende tråd, er altid lige inde og "glugge" når der er noget nyt :-)

Med alt det arbejde du ligger / lægger (har aldrig lært at kende forskel) i dette, synes jeg du skulle overveje om det på en aller anden måde kunne lade sig gøre at få "masse" - produceret modellen, som samlesæt. Jeg tænker her at der virkes til at være god efterspørgsel, og jeg vil da også købe en straks! :-D Men igen, godt gået!

Mvh AlocDrol
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 07, 2012, 08:53:38 am
Hej Staermose

Super spændende tråd, er altid lige inde og "glugge" når der er noget nyt :-)

Med alt det arbejde du ligger / lægger (har aldrig lært at kende forskel) i dette, synes jeg du skulle overveje om det på en aller anden måde kunne lade sig gøre at få "masse" - produceret modellen, som samlesæt. Jeg tænker her at der virkes til at være god efterspørgsel, og jeg vil da også købe en straks! :-D Men igen, godt gået!

Mvh AlocDrol

Når et sæt skal produceres så er de mange forhold der skal tages i betragtning. Ved denne er et af de vigtigste vel om der skal indhentes en licens, om måske endnu mere vigtigt om det overhovedet kan lade sig gøre at få en sådanne?
Skal sættet produceres som plast eller som resin?
Ved plast skal der findes et firma der kan håndtere den slags, og så kommer man ikke ud over en licens. Og sættet skal produceres i et stort antal for at det er økonomisk forsvarligt. Og der vil muligvis være steder hvor der skal gåes på kompromis med detaljer, for at holde produktionsomkostninger nede.
Resinsæt kræver også at der er nogen der kan hælpenmed produktionen, men her kan der også være en masse problemer. Det væsentligste jeg ser vil være at priSen vil blive meget høj pr. sæt.
Og alt i alt, vil jeg mon selv være tilfreds med et sæt hvor der er indgået kompromisser af den ene eller anden slags?

Mit ideelle sæt vil være produceret i hvid plast, med sorte gummihjul, andre slanger som metalfjedre, kabler i flere farver til detaljer rundt omkring og photoetch dele.
Men jeg er ret sikker på at selv ved skala 1/24 vil dette blive et meget dyrt sæt. Og er der mon SÅ mange der gerne vil have bilen som samlesæt, der samtidig vil betale så meget for et kompliceret sæt??
En anden overvejelse jeg har haft, er om jeg ville være tilfreds med skala 1/24?
Skulle jeg blot bygge et enkelt eksemplar til mig selv, så ville det nok blive i en noget større skala.

Hvis der er andre herinde der kunne være interesseret i denne bil som samlesæt/model, så sig endelig til. Og skriv gerne hvad i ville have af krav til den; pris, skala, detaljer osv osv.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: kristensen efter April 07, 2012, 13:12:23 pm
Puhha Jakob

Selv om jeg nok aldrig ville få den bygget er tanken om at have sættet stående ikke dårlig.

Detaljer: Med dig som bagmand er jeg ikke i tvivl om at der ikke vil være mangel på dem.

Skala: 1/24 nok mest for prisens skyld, gerne 1/12

Pris: Har ingen anelse, men 12-1500 ville da på ingen måde virke afskrækkende, heller ikke selv om min kone læser med på forummet, jeg er nemlig godt gift  ;D
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 07, 2012, 14:11:09 pm
Puhha Jakob

Selv om jeg nok aldrig ville få den bygget er tanken om at have sættet stående ikke dårlig.

Detaljer: Med dig som bagmand er jeg ikke i tvivl om at der ikke vil være mangel på dem.

Skala: 1/24 nok mest for prisens skyld, gerne 1/12

Pris: Har ingen anelse, men 12-1500 ville da på ingen måde virke afskrækkende, heller ikke selv om min kone læser med på forummet, jeg er nemlig godt gift  ;D

Som modelbygger så kender man jo ofte de faldgrupper der kan være i et samlesæt. Og skulle denne se dagens lys som serieproduceret sæt, så ville jeg da helst undgå de fleste.
Men faktum er at dette er en bil der henvender sig primært til børn, og et sæt i det omfang jeg ønsker nok ikke ville kunne sælges i nok eksemplarer til de modelbyggere der har penge og evnerne til det.
Men dette er kun hvis det skulle produceres som et traditionelt plast sæt.

Som et GK sæt har jeg jo den frihed bare at kunne hælde alle de detaljer i æsken som jeg måtte ønske til frygt for købernes pengepung.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 07, 2012, 14:25:25 pm
Og lige et lille kig på farveversionen der er blevet opdateret med diverse tingester her og der, som er dukket op undervejs da de andre vinkler er blevet tegnet.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/ITG-BP-left-side-motor-1.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 11, 2012, 11:51:29 am
Hjertet i bilen må uden tvivl være retometerfordeleren.

Her ses Kjell Aukrusts tegning som den optræder i filmen.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG106.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG106.jpg)

Og her er Bjarne Sandemoses model af den, bygget ud fra tegningen oven over.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/th_ITG86.jpg) (http://s31.photobucket.com/albums/c387/staermose/?action=view&current=ITG86.jpg)

Og min fortolkning af modellen.
(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/retrometer.jpg)

Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 13, 2012, 22:12:39 pm
Jeg har leget med farver.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/retometer-fordeler-Coulor.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Maj 23, 2012, 22:03:09 pm
Jeg har lige været en tur forbi en printer i dag, fik tre ark med tilbage. Hvert på 50x70cm.

(http://i31.photobucket.com/albums/c387/staermose/af941cf8.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: James Humble efter Maj 23, 2012, 22:21:28 pm
Hej Staermose

Det er dælme et meget flot resultat du har fået ud af det.Dem kan du godt være stolte af

mvh Kim
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Ugly efter Maj 23, 2012, 23:46:54 pm
 ;D
du burde sætte kopier til salg?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Jesper efter Maj 24, 2012, 06:35:13 am
Ja det er super flot hvad ville sådan et kopi koste

Jesper
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Maj 24, 2012, 08:58:19 am
;D
du burde sætte kopier til salg?

Ja det er super flot hvad ville sådan et kopi koste

Jesper

Jeg har sendt jer en besked.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Jan Klarbæk efter Maj 24, 2012, 11:46:30 am
M2 - men kun hvis de er signeret af kunsteren  ;)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Gotham efter Maj 24, 2012, 12:32:42 pm
De er fede de tegninger!!!

Se her, 1/18 som er til salg i DBA:

http://www.dba.dk/andre-samleobjekter-il-tempo/id-83104631/ (http://www.dba.dk/andre-samleobjekter-il-tempo/id-83104631/)

MVH

Zimmer
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Maj 24, 2012, 12:40:37 pm
Jeg er ret sikker på at jeg ved hvem der sælger den bil, hvem han er er knap så vigtigt. Det viser bare hvor lille kredsen er der samler på de biler.

MEN, prisen han forlanger er helt hen i vejret. Jeg er ikke helt sikker på hvad den er baseret på. Men jeg har set biler i samme stand blive solgt i tyskland for ca. 1/10 af prisen. Disse var med montre men uden figurene. Disse kan stadig købes her (http://www.caprino.no/shop/no/items/toy_figurines.asp).
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Brian efter Juli 16, 2012, 23:08:19 pm
God dag til alle herinde. Jeg hedder Brian og er ny bruger. Jeg er ikke modelbygger, men er jævnligt i besiddelse af diverse modeller og gammelt legetøj mv.

Jeg er nu blevet den heldig ejer af en Il Tempo Gigante magen til dem 'Staermose' har, som er afbildet i denne tråd (hvorved jeg fandt frem til dette forum).

Jeg ønsker at sælge den, såfremt nogen skulle være interesseret. Derfor opretter jeg dette indlæg herinde, inden den bliver sat til salg andre steder.

Bilen er i rimelig fin stand, men mangler dele rundt omkring - bla. én af hver forlygte, båthorn og radar mv. Hvad værre er, er at den er blevet limet flere steder. Dog lader det til at være en "billig" lim, der kan fjernes igen.

Jeg tager nogle billeder af den her en af dagene og uploader herinde, så i kan se den, hvorefter i kan byde på den, hvis nogen er interesseret.
Spørgsmål er naturligvis velkomne.

I'll be back :-)

Mvh.
Brian
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: KrokoHunter efter Juli 17, 2012, 00:18:44 am
God dag til alle herinde. Jeg hedder Brian og er ny bruger. Jeg er ikke modelbygger, men er jævnligt i besiddelse af diverse modeller og gammelt legetøj mv.

Jeg er nu blevet den heldig ejer af en Il Tempo Gigante magen til dem 'Staermose' har, som er afbildet i denne tråd (hvorved jeg fandt frem til dette forum).

Jeg ønsker at sælge den, såfremt nogen skulle være interesseret. Derfor opretter jeg dette indlæg herinde, inden den bliver sat til salg andre steder.

Bilen er i rimelig fin stand, men mangler dele rundt omkring - bla. én af hver forlygte, båthorn og radar mv. Hvad værre er, er at den er blevet limet flere steder. Dog lader det til at være en "billig" lim, der kan fjernes igen.

Jeg tager nogle billeder af den her en af dagene og uploader herinde, så i kan se den, hvorefter i kan byde på den, hvis nogen er interesseret.
Spørgsmål er naturligvis velkomne.

I'll be back :-)

Mvh.
Brian

Hej Brian

Velkommen til.

Når du vil poste billederne, vil du så ikke være flink og lægge dem i en ny tråd i salgs-sektionen .. Bare så vi ikke roder mere i Jakobs tråd, end højest nødvendigt.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Februar 01, 2013, 08:44:32 am
Research på obskure niche emner som denne bil kan til tider være overordentligt frustrerende. Og noget som foregår over laaang tid. Især da man nogle gange opdager ting på steder hvor man ikke havde forventet at skulle lede.
Seneste kilde jeg har fået fat i er et september nummer af det klassiske musik blad fra Tyskland, BRAVO.
Fundet på eBay til den nette sum a 1 €.

(Billede link virker ikke mere)
Titel: Vokser aldri fra Flåklypa
Indlæg af: Staermose efter Marts 14, 2013, 22:23:30 pm
Vokser aldri fra Flåklypa
Jeg faldt her til aften over en artikel omhandlende en anden passioneret fan. Der er bl.a. gode informationer om bilerne i det resterende felt i Grad Prixet.

(http://www.media.allerinternett.no/php/obj.phpi?o=4348973&w=637&h=358&ee=1335190705)

Artiklen kan ses her (http://www.autofil.no/894360/vokser-aldri-fra-flaaklypa).
Titel: Ny Il Tempo Gigante "model"!
Indlæg af: Staermose efter Marts 23, 2013, 15:37:26 pm
For alle dem der genre vil have en model stående af Il Tempo Gigante er der gode nyheder!
Nu er der endelig kommet en ny Il Tempo Gigante "model"!
MEN!!!
Den ser ud til at være baseret på Kjell Aukrust oprindelige tegning af bilen (Også vist i filmen).
(http://littlehiawatha.files.wordpress.com/2011/03/il_tempo_gigante_kjell_aukrust.jpg?w=720&h=452)
Den har kun overfladiske ting til fælles med film bilen. Men for folk der ikke har indgående kendskab til filmen, vil de tro at dette er den samme bil.
De fleste detaljer er legetøjsagtige, men i fht den oprindelige udgivelse, så er dette et billigere alternativ. Og denne har rødder der stikker tilbage til samme udgangspunkt som modelen i filmen.

En ting der er nem at adskille de to versioner på er antallet af udstødningsrør bagtil. Aukrust versionen har fem stk, og Caprino/Sandemose versionen har fire stk.
(http://www.kidsa.no/WebRoot/kidsano/Shops/KIDSA/50A6/314D/6E15/F71B/EC8E/5286/57CB/9F19/IlTempo02_1024.jpg)

(http://www.kidsa.no/WebRoot/kidsano/Shops/KIDSA/50A6/314D/6E15/F71B/EC8E/5286/57CB/9F19/IlTempo03_1024.jpg)

(http://www.kidsa.no/WebRoot/kidsano/Shops/KIDSA/50A6/314D/6E15/F71B/EC8E/5286/57CB/9F19/IlTempo05_1024.jpg)

(http://www.kidsa.no/WebRoot/kidsano/Shops/KIDSA/50A6/314D/6E15/F71B/EC8E/5286/57CB/9F19/IlTempo06_1024.jpg)

(http://www.kidsa.no/WebRoot/kidsano/Shops/KIDSA/50A6/314D/6E15/F71B/EC8E/5286/57CB/9F19/IlTempo04_1024.jpg)

Den kan fåes her. (http://www.kidsa.no/epages/Store.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/KIDSA)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: KrokoHunter efter Marts 23, 2013, 15:47:36 pm
Dem der har besøgt mig, vil måske genkende ovenstående litografi af Kjell Aukrust, fra mit badeværelse  :)
(dog med flere detaljer, da han har tilføjet Theodor)
Titel: Imponerende stor metal ITG, men desværre alt for unøjagtig.
Indlæg af: Staermose efter Marts 25, 2013, 11:51:27 am
Under min research er jeg netop faldet over denne model.
Det er en stor model, og imponerende at den er lavet i metal. Desværre har nøjagtighed i fht forlægget ikke været en af kerneværdierne i dette projekt.

Jeg har PT ikke kunne finde andre oplysninger om ophav til den eller andre data. Hvis der er nogen af jer der kender noget til dette må i gerne skrive det her i tråden.
(http://farm6.staticflickr.com/5059/5416272333_12f1ae941c_b.jpg)
Titel: Sv: Imponerende stor metal ITG, men desværre alt for unøjagtig.
Indlæg af: Staermose efter Marts 25, 2013, 11:58:45 am
Under min research er jeg netop faldet over denne model.
Det er en stor model, og imponerende at den er lavet i metal. Desværre har nøjagtighed i fht forlægget ikke været en af kerneværdierne i dette projekt.

Jeg har PT ikke kunne finde andre oplysninger om ophav til den eller andre data. Hvis der er nogen af jer der kender noget til dette må i gerne skrive det her i tråden.

Pokkers til nørdede gener!!
Jeg var nødt til at vide hvor den kom fra, så jeg fandt den ved Aukrustsenteret i Norge (http://www.aukrust.no/903.Aukrust.html).
Her kan man i øvrigt købe den nye ITG model bil en lille smule billigere hvis der er nogen der skulle have trang til at have den stående i eget hjem.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 25, 2013, 17:07:01 pm
Intet trivia er for småt til at blive nævnt.
Denne gang drejer det sig om et billede fra 2009 filmen Brüno (http://www.imdb.com/title/tt0889583/reference), med Sacha Baron Cohen.
Tilsyneladende optræder ITG her på et bord. Kendere af bilen vil dog straks bemærke at den ikke er i den allerbedste stand.

(http://pics.imcdb.org/0is375/pdvd067.761.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Trond Eikvar efter August 24, 2013, 15:07:41 pm
Hei alle sammen.
Jeg har akkurat registrert meg i dette forumet p.g.a. denne gode informative tråden om Il Tempo Gigante.
Jeg er vokst opp med filmen og da jeg satt å så den sammen med min datter for noen uker siden fikk jeg en ide jeg ikke har klart å få ut av hodet siden, nemlig å bygge en messsingmodell av bilen i stor skala. Kanskje 40 cm lang. Jeg er en erfaren modellbygger men har aldri bygget noe i messing før. Jeg ser på det som en utfodring og det er det som driver meg fremover innen hobby.
Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Det er mye som må forbredes og tenkes gjennom før man starter et prosjekt som dette. Jeg trenger en liten dreibenk som for eksempel en Emco Unimat SL. Jeg har en Myford 7 fra før, men den er for stor. Jeg må også gå igjennom alle bildene jeg har av bilen og planlegge i hodet hvordan alle delene skal produseres. Jeg ser det er noen deler som vil være utfordrene, særlig bak på bilen. Men det aller viktigste er å finne eller mest sansynerlig selv lage byggetegninger som er gode nok. Det vil være den store modellen fra filmen som blir utgangspunkt for min modell.
Jeg har vært i kontakt med Remo Caprino og spurt om det finnes referansebilder og eventuelt tegninger jeg kunne benytte meg av i dette prosjektet. Jeg fikk en lang epost tilbake hvor han takket meg for interessen og synes det var et flott prosjekt jeg hadde startet. Han beklaget og fortalte at grunnet opphavsrett kunne han ikke hjelpe meg med bilder eller tegninger men fortalte at jeg var hjertelig velkommen til Hunderfossen, hvor denne modellen står utstilt, hvor jeg kunne ta så mange bilder jeg ville. Og det er nok der jeg må starte. Ta en tur og ta mange bilder for så å lage tegninger selv.

Ellers så står denne annonsen på finn.no nå.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=43161417&searchQuery=Il+tempo+gigante (http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=43161417&searchQuery=Il+tempo+gigante)

Jeg tviler på han får solgt alt under ett.
Dette er nok en av verdens største samlinger av modeller av Il Tempo Gigante.
Hvis han ikke får solgt den samlet kan vi jo håpe på at han deler det opp :-)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter August 26, 2013, 10:06:42 am
Hej Trond
Velkommen til forummet!
Godt at høre at der er andre der har planer om at bygge denne bil som model. Jeg har allerede lavet en del research, men det vil glæde mig hvis du ville dele dine billeder fra Hunderfossen herinde (når du en gang har været der oppe). :)

Min plan for modellen er en bil i skala 1/12, dette vil gøre den lige lidt under 50cm lang fra udstødningsrør, til starterhåndtag.

(Billede link virker ikke mere)

Cheers
Staermose
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Trond Eikvar efter August 26, 2013, 11:30:20 am
Hei Staermose og takk.
Jeg ser du har kommet langt på vei med noe som ser ut som en flott arbeidstegning.
Er den noe du kunne tenkt deg å delt med meg?
Hvis jeg bestemmer meg for å starte dette prosjektet og drar til Hunderfossen for å ta billder skal jeg selvfølgelig dele de her på forumet  :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 17, 2013, 12:37:04 pm
Veldig interessant å se din grundige research på dette temaet! Er prosjektet fremdeles aktivt? Selv har jeg en plan om å først modellere ITG i 3D med basis i plastmodellen fra 70-tallet. Da kan jeg siden erstatte unøyaktige eller manglende enkeltdeler med fysisk modellerte eller 3D-printede deler for å hyperdetaljere den eksisterende bilen. Jeg har noen få (og ganske dårlige) bilder jeg selv har tatt av Caprions hero-modell, du må gjerne ta en titt om det er noe du kan anvende - bildene ligger her: http://album.underskudd.no/# (http://album.underskudd.no/#)!album-0

Ellers har jeg ingen nøyaktige mål fra originalen, så det blir nok litt unøyaktig fra min side. Men det er inspirerende å se dine nøyaktige "blueprints" så langt, imponerende arbeid!  :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 17, 2013, 16:40:37 pm
Hej Harnesen
Projektet er stadig undevejs, omend tempoet lige nu er nær fraværende ;)

Fantastiske billeder af ITG, der er mange detaljer jeg aldrig har set før!

Pas på med at basere tegninger på basis af legetøjsbilen. Selvom den er fin har den mange problemer, bl.a. med proportioner. Hvis du vælger dette med udgangspunkt i at rette disse dele op senere, så kommer du nok til at skulle rette dem alle sammen.

:D
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 17, 2013, 19:47:16 pm
Jeg har uansett ikke de riktige målene til den riktige bilen, så da bruker jeg inntil videre kroppen fra leketøysbilen, så kan jeg detaljere som jeg vil underveis.

Det som er fint med å modellere i et 3D-program først, er at jeg kan skalere og justere de samme delene på nytt, om jeg blir inspirert til å bygge en modell fra bunnen senere! Hadde vært spennende å forsøke det, men er redd jeg aldri hadde blitt ferdig  ;D

Skal du bygge en bil i full film-størrelse trenger du vel denne?   ;)

(http://i.imgur.com/QhC6Fnw.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 19, 2013, 22:05:16 pm
Skal du bygge en bil i full film-størrelse trenger du vel denne?   ;)

(http://i.imgur.com/QhC6Fnw.jpg)

Jeg kender godt Bar Lock'en. Men de plejer bare at koste ca kr. 2000,- når de kommer til salg i USA. Og lige nu er budgettet ikke til ;)

Nu da du har været i Hunderfossen og tage billeder af Il Tempo Gigante, kan du så sige mig om Rudolfs Boomerang Rapido også er udstillet deroppe?
Og I så fald, har du så billeder af den også?

Det er især den bagerste del jeg leder efter gode billeder af. I selve filmen er det kun den lille model de viser bagenden af, og desværre ikke den store 1/4 model.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 20, 2013, 09:14:46 am
Jeg har dessverre aldri sett noen av Boomerang Rapido-modellene IRL, men jeg kan i løpet av weekenden se om jeg har noen PR-bilder av denne i Flåklypa-samlingen min. Jeg kan ikke huske å ha sett den store modellen bakfra noen gang, men skal ta en titt!  :)

Edit: Fant dessverre ikke noen bilder direkte bakfra, men oppdaterte galleriet med et høyoppløst bilde forfra hvor man ser litt av ombyggingen av den opprinnelige modellen.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 28, 2013, 15:49:44 pm
Har også testet litt på en 3D-modell av leketøysmodellen i julen, her er det (noe unøyaktige) resultatet så langt. Får lyst til å gjøre jobben med å konvertere dette leketøyet til en mer korrekt replika når jeg nå ser litt av hvordan det kan bli! (http://i.imgur.com/Xz6emlq.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 28, 2013, 16:24:09 pm
Forsigtig med at bruge legetøjsbilen som forlæg ;)


Forskellene mellem legetøjsbilen og modelbilen er bare mange og store. Så vær forsigtig.

(http://iloapp.underskudd.no/data/_gallery/public/0/138718577200891300_resized.jpg?width=1680&height=1260)

(http://iloapp.underskudd.no/data/_gallery/public/0/138718577049956900_resized.jpg?width=1680&height=1260)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter September 12, 2014, 21:10:40 pm
Jeg har i længere tid forsøgt at finde billeder af den model bil de brugte i filmen. Og har forgæves forsøgt at finde ud af hvorfor den ikke længere var udstillet på Hunderfossen længere, da den tidligere har været en fast del af deres udstilling.

I dag fandt jeg denne artikel der kastede lidt lys over dens nuværende opholdssted.

http://www.vg.no/rampelys/caprino-truer-hunderfossen-med-soeksmaal/a/23229055/ (http://www.vg.no/rampelys/caprino-truer-hunderfossen-med-soeksmaal/a/23229055/)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: TheMagicToiletbrush efter December 21, 2015, 22:50:23 pm
Har du da forsøgt dig? Men ved jo ikke hvad man kan, før man har prøvet ;)

Men der er kommet yderligere informationer fra eksperten jeg kender.

Der blev lavet i 1978 100 stk tro kopi model biler af 1:8 modellen skaleret ned til 1:18 disse biler have køler af ægte kobber...halvdelen af dem var byggesæt (klik sammen uden lim og det and halvdel var færdige samlede biler identiske med byggesættet men i en lille plastmontre med Il tempo gigante indgraveret.....Året efter lavede man 900 biler med plast køler (kobberfarvet plast) igen halvdelen som byggesæt og halvdelen som færdig samlede biler.

I forbindelse med jubilæet blev der lavet en ny model bil fjernstyret - minder mere om den store 1:1 i probertionerne desværre.
(Dette er den samme RC som jeg referere til længere oppe på siden)

Den gamle model bliver det ikke lavet flere af da støbemodellen er rustet sammen i et gammelt norsk trælager.

Og så har jeg selv her til aften, skaffet mig to af de almindelige med plastkøler. De mangler dog begge en del små dele, men de er da et sted at starte.
kobber/plast kjøler. kan du vise hvilken del på modellen (rød ring rundt) hva du mener med kjøleren?

Har en 100% perfect ferdig model med plastmonter. så spent på om det er kobber versjon eller plast :-)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 21, 2015, 22:57:25 pm
kobber/plast kjøler. kan du vise hvilken del på modellen (rød ring rundt) hva du mener med kjøleren?

Har en 100% perfect ferdig model med plastmonter. så spent på om det er kobber versjon eller plast :-)

Det er den kobber farvede del yderst, lige under sigtekornet. Jeg har aldrig set en version med kobber selv. Dette er kun noget jeg er blevet fortalt. Hvordan man præcist kan se eller mærke forskel. Det aner jeg ikke.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: TheMagicToiletbrush efter December 21, 2015, 23:09:39 pm
kobber/plast kjøler. kan du vise hvilken del på modellen (rød ring rundt) hva du mener med kjøleren?

Har en 100% perfect ferdig model med plastmonter. så spent på om det er kobber versjon eller plast :-)

Det er den kobber farvede del yderst, lige under sigtekornet. Jeg har aldrig set en version med kobber selv. Dette er kun noget jeg er blevet fortalt. Hvordan man præcist kan se eller mærke forskel. Det aner jeg ikke.

ahh så den her delen?
(http://s18.postimg.org/f8cbd9bc9/Il_Tempo_Gigante_3.png)
må sjekke når jeg kommer hjem :D maybe 1 of 50 :D
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 21, 2015, 23:12:24 pm
Her er fotos av to av mine modeller - den ene er produsert i metallisert plast, den andre kun gjennomfarget plast uten noe merkbar metalleffekt. (http://i.imgur.com/YyDQjuK.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: TheMagicToiletbrush efter December 21, 2015, 23:16:41 pm
Her er fotos av to av mine modeller - den ene er produsert i metallisert plast, den andre kun gjennomfarget plast uten noe merkbar metalleffekt. (http://i.imgur.com/YyDQjuK.jpg)
tusen takk, får ikke sjekket det før etter jul... wish me luck :D noe stor forskjell i verdien på dem?
Mener å huske at min ser ut som den til venstre. hadde bare små bilder av den på tlf
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 21, 2015, 23:28:04 pm
Jeg har ingen anelse om verdien på disse nei, bare at den metalliserte versjonen ser ut til å være mer sjelden. Det er flere andre forskjeller på de ulike produksjonene av bilene også, uten at jeg vet noe om opplag og verdier på disse. Her er en annen variant jeg har sett på mine ulike versjoner: på de første utgavene var fronthjulene som på det første bildet, etterhvert ble de endret til å bli like bakhjulene og dermed sikkert billigere å produsere.
(http://i.imgur.com/GQfEiAa.jpg)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: TheMagicToiletbrush efter December 21, 2015, 23:32:49 pm
Det virker som model kit kom med forksjellige fram og bakhjul og ferdig versjonen kom med 2 like fra hva jeg har sett av modell pakkninger har alle 2 forskjellige
Men prøver å ta til meg all infon jeg kan. takk for hjelpen forresten igjen :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter December 21, 2015, 23:43:57 pm
Kanskje det er det som er forskjellen - jeg har aldri klart å finne noe reell dokumentasjon på hva som ble produsert hos Normack og hva som ble produsert hos Pacomatic. Hadde vært morsomt å få litt mer oversikt over disse variantene :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: TheMagicToiletbrush efter December 22, 2015, 06:27:04 am
Kanskje det er det som er forskjellen - jeg har aldri klart å finne noe reell dokumentasjon på hva som ble produsert hos Normack og hva som ble produsert hos Pacomatic. Hadde vært morsomt å få litt mer oversikt over disse variantene :)

er bare en ting å gjøre.... jeg skriver en mail til caprino stuidos seinere i dag :)

da var mail sendt... venter på svar :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter December 22, 2015, 12:19:35 pm
Kanskje det er det som er forskjellen - jeg har aldri klart å finne noe reell dokumentasjon på hva som ble produsert hos Normack og hva som ble produsert hos Pacomatic. Hadde vært morsomt å få litt mer oversikt over disse variantene :)

er bare en ting å gjøre.... jeg skriver en mail til caprino stuidos seinere i dag :)

da var mail sendt... venter på svar :)

Du må gerne poste svaret herinde. Men jeg tvivler på at Remo ved det.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Januar 31, 2016, 21:58:52 pm
Detaljer!!!

http://www.therpf.com/showthread.php?t=225866&highlight=pinchcliffe+grand+prix
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter Februar 04, 2016, 23:23:28 pm
Wow - der har vi neste hobbyprosjekt!  8)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Marts 22, 2016, 11:05:46 am
Jeg har fundet dette ældre video klip, der viser hvor stor film modellen er. Det er ikke nok til at give et præcist mål. Men det er alligevel imponerende at se den uden for animationsfilmen.

Er der nogen der taler norsk nok til at fortælle mig hvad der bliver sagt fra 1:34 - 2.02?

https://youtu.be/o5p0s0xIs3I
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter Marts 29, 2016, 17:59:22 pm
Fint klipp du har funnet! En kjapp transkribering av hva Bjarne forklarer her (fremdeles på norsk):

- Det er bena fra en gammel servant.
- Og det er deler fra et is-skap.
- Den der fikk jeg av en lensmann på sørlandet, det er en fusel-lås. Det vet vel du hva er?
- Og fronten, det er deler av en gammel skrivemaskin. Janteloven ble skrevet på den.
- Og her har vi støvsuger-deler, og i det hele tatt alt jeg kunne finne i en skraphandel som kunne stemme overens med dine tegninger.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Jhl1908 efter Marts 30, 2016, 23:36:41 pm
Kanon god tråd! Lige siden jeg så bilen første gang, har den haft en stor plads i mit hjerte. Tanken om at bygge en selv i skala 1/16 har da også været oppe at vende nogle gange.
Jeg kom til at tænke på at vi efterhånden har mange muligheder hvis der skal laves en model. En master model til at lave forme til resin støbning er en af dem. Men hvad med en total 3D computermodel hvorfra man kan lave 3D printede dele?

Det ville være et sindsygt stort arbejde, til gengæld ville resultatet være til at lave i lige den skala man ønker. Alt efter skala kunne der så være få eller mange dele, dele der kunne  slås sammen for at gøre modellen mere eller mindre detaljeret / kompliceret.

Mvh. Jesper.

Jesper.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 01, 2016, 16:04:59 pm
Fint klipp du har funnet! En kjapp transkribering av hva Bjarne forklarer her (fremdeles på norsk):

- Det er bena fra en gammel servant.
- Og det er deler fra et is-skap.
- Den der fikk jeg av en lensmann på sørlandet, det er en fusel-lås. Det vet vel du hva er?
- Og fronten, det er deler av en gammel skrivemaskin. Janteloven ble skrevet på den.
- Og her har vi støvsuger-deler, og i det hele tatt alt jeg kunne finne i en skraphandel som kunne stemme overens med dine tegninger.

Mange tak, det giver et bedre overblik! :)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 01, 2016, 16:14:39 pm
Kanon god tråd! Lige siden jeg så bilen første gang, har den haft en stor plads i mit hjerte. Tanken om at bygge en selv i skala 1/16 har da også været oppe at vende nogle gange.
Jeg kom til at tænke på at vi efterhånden har mange muligheder hvis der skal laves en model. En master model til at lave forme til resin støbning er en af dem. Men hvad med en total 3D computermodel hvorfra man kan lave 3D printede dele?

Det ville være et sindsygt stort arbejde, til gengæld ville resultatet være til at lave i lige den skala man ønker. Alt efter skala kunne der så være få eller mange dele, dele der kunne  slås sammen for at gøre modellen mere eller mindre detaljeret / kompliceret.

Mvh. Jesper.

Jesper.

Hvad holder dig tilbage fra at starte dette projekt op?
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 16, 2016, 22:09:31 pm
En af de mere kuriøse ting.
Terence Hill i Il Tempo Gigante, i et tysk talk show!

http://youtu.be/yhDSMUu7HMM
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Jhl1908 efter April 23, 2016, 22:00:57 pm
Kanon god tråd! Lige siden jeg så bilen første gang, har den haft en stor plads i mit hjerte. Tanken om at bygge en selv i skala 1/16 har da også været oppe at vende nogle gange.
Jeg kom til at tænke på at vi efterhånden har mange muligheder hvis der skal laves en model. En master model til at lave forme til resin støbning er en af dem. Men hvad med en total 3D computermodel hvorfra man kan lave 3D printede dele?

Det ville være et sindsygt stort arbejde, til gengæld ville resultatet være til at lave i lige den skala man ønker. Alt efter skala kunne der så være få eller mange dele, dele der kunne  slås sammen for at gøre modellen mere eller mindre detaljeret / kompliceret.

Mvh. Jesper.

Jesper.

Hvad holder dig tilbage fra at starte dette projekt op?

Kun simple ting som tid, manglende storkapital, og talent.

Ps. Jeg så filmen 'Bruno' den anden dag. Hans Amerikanske manager havde en model af bilen stående på sit bord. Jeg vil gætte på at den var i omkring 1/18-1/20.

Jesper.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter April 23, 2016, 22:03:45 pm
Ps. Jeg så filmen 'Bruno' den anden dag. Hans Amerikanske manager havde en model af bilen stående på sit bord. Jeg vil gætte på at den var i omkring 1/18-1/20.

Som her? http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=241.msg29792#msg29792

Den bil er 1/22,5.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Allan efter April 26, 2016, 22:13:30 pm
Kanon god tråd! Lige siden jeg så bilen første gang, har den haft en stor plads i mit hjerte. Tanken om at bygge en selv i skala 1/16 har da også været oppe at vende nogle gange.
Jeg kom til at tænke på at vi efterhånden har mange muligheder hvis der skal laves en model. En master model til at lave forme til resin støbning er en af dem. Men hvad med en total 3D computermodel hvorfra man kan lave 3D printede dele?

Det ville være et sindsygt stort arbejde, til gengæld ville resultatet være til at lave i lige den skala man ønker. Alt efter skala kunne der så være få eller mange dele, dele der kunne  slås sammen for at gøre modellen mere eller mindre detaljeret / kompliceret.

Mvh. Jesper.

Jesper.

Du er ikke den eneste der har haft de tanker...  ;D

Jeg tror der er mange af os der har haft den bil i hjertet siden barndommen for så længe siden. Men det vil være et enormt arbejde at skulle omsætte bilen til 3D og få den designet så den kan printes i mindre dele.
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Januar 16, 2018, 20:10:30 pm
Jeg har lige færdiglavet et bestilingsarbejde til en der gerne ville have denne til at hænge ved siden af deres plakat af min tegning af Il tempo Gigante.

(https://i.imgur.com/HwZWbGp.png)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: harnesen efter Juni 08, 2018, 11:09:24 am
Veldig pen tegning av sykkelen til Solan! Har du forresten sett dette dokumentet? Dette er en detaljert og veldig seriøs vurdering av designet til Il Tempo Gigante, utført av en industridesigner i forbindelse med rettsaken mellom Caprino Filmcenter og Hunderfossen Familiepark/Aukruststiftelsen: http://docplayer.me/46918962-Sakkyndig-vurdering-il-tempo-gigante.html
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Juni 18, 2018, 20:15:58 pm
Har du forresten sett dette dokumentet?

Mange tak, jeg havde ikke set det. Men har fulgt sagen en smule.

Jeg er startet på en ny tegning af bilen.
(https://i.imgur.com/S8Kzr2P.png)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Juli 02, 2018, 18:54:00 pm
(https://i.imgur.com/dXnVbal.png)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Finn Søndergaard efter Juli 03, 2018, 19:35:14 pm
Cool!
Titel: Retometerfordeler
Indlæg af: Staermose efter Juli 05, 2018, 13:28:27 pm
Den giver spræl i sprøjten, og øger koardial effekten med 112%!

(https://i.imgur.com/zQF4lSi.png)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Juli 07, 2018, 15:59:36 pm
(https://i.imgur.com/jzT5RvK.png)
Titel: Sv: il Tempo Gigante
Indlæg af: Staermose efter Juli 11, 2018, 14:29:02 pm
Speak:
“Når først Theodor bygger motor, så slår han sig ikke til tåls med en to-taksters. Eller en almindelig fire-cylindres.
Næh - han har udboret 12 huller, og udpolstret dem med konkave cylinder-forringer.
Og så har han indsat en hel flok højspændingstændrør, med gnistfangere. Til fire tre-tommers højpolerede udblæsningsrør.
En samlet motor konstruktion, på 2,8 ton, som nok burde virke en smule foruroligende på én og anden bilkoncern. ude i den store verden.”

Theodor beskriver bilens hastighed:
“Med en 12- cylinderet her (peger på forreste motor), og ren alkohol der (viser bændstofstanken på toppen af bilen), og nogle arbejdsvillige raketter her (viser de fire raketrør bagerst på bilen). Så skulle kareten i hvert fald ikke blive nogen sinke i trafikken!”

“Den bil her, er både forhjulsdrevet, og baghjulsdrevet. Og med direkte benzinindsprøjtning, lige i dysen, efter klyster-metoden”

https://youtu.be/dNX0JfdJIoI
Titel: Pyha, der er mange dele.
Indlæg af: Staermose efter Juli 17, 2018, 10:50:40 am
Lidt tættere på at blive færdig!

(https://i.imgur.com/7FCTOPL.png)