Danske Modelbyggere Forum

  • Juni 26, 2019, 20:13:09 pm
  • Velkommen, Gæst
log ind eller registrér.

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Avanceret søgning  

Nyheder:

Forfatter Emne: Gungan Sub i 1/48 fra AMT/ERTL  (Læst 1697 gange)

Staermose

  • Bygger som en pro
  • *****
  • Indlæg: 1.396
  • 777
    • E-mail
Gungan Sub i 1/48 fra AMT/ERTL
« Dato: Januar 03, 2011, 22:28:48 pm »

En lille hurtig anmeldelse.

Gungan Sub i 1/48 fra AMT/ERTL


Lidt fakta
__________________________________________________________________

Navn: Gungan Sub.
Producent: AMT/ERTL.
Skala: 1/48
Materiale: Sprøjtestøbt plast (termoplast).
Antal dele: Tre almindelige plast rammer og en ramme med glas (klare dele).
Decals: Et meget lille ark, med to decals.
Instruktioner: En lille folder i seks sider med de fire af dem med samle vejlidninger i S/H.
Kvalitet:  Sammenlignet med andre Star Wars sæt fra slut 70'erne, er dette godt. Sammenlignet med nye sæt i dag, er det ikke. Der er det lidt under gennemsnit.
Nøjagtighed: Rimelig dog uden at være prangende, men der er plads til forbedringer.
Udgivelses dato: Juni 1999.
Pris: ???.

__________________________________________________________________Sættet
En lille trepersoners ubåd fra filmen Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.
Sættet er støbt i lys grå plast. Og er et af de sidste nye Star Wars AMT/ERTL udgav før de droppede licensen.
Der kun 27 dele i dette sæt, plus to i klar plast. Og dette er med til at give et samlet meget sparsom udseende. Dette kommer mest til udtryk i de indvendige områder som cockpit og 'bagagerum.
Det er nok resultatet af at det er et sæt i 'snapfast' genren (de kan også hedde snaptight, snap kit eller andre lignende ting). Fælles for dem er at de kan samles uden bruge af lim. Eller det er i hvertfald hensigten fra producenten, og disse sæt er ofte beregenet til det noget yngre modelbyggere marked.
Man kan som altid få en bedre model til slut ved at bruge traditionelle metoder til samlingen, deriblandt at lime dele sammen.
Skalaen er angivet til 1/48 på æsken, men figurenes størrelse er nærmere 1/60.
Det er et SCI-FI/Star Wars sæt i den mere eksotiske genre med sine meget organiske former. Dette ses også i den meget specielle stand der følger med.
En lille detalje jeg ikke har set i andre sæt, er at der er små huller i hjørnene på rammerne der passer sammen med små stave (også i hjørnerne). Dette er lavet så alle tre store rammer kan samles (lidt alá lego teknikken). Muligvis så de var nemmere at pakke på fabrikken hvor de er lavet, muligvis så de ikke rasler så meget rund i æsken under transport.


Klare dele
De klare dele er fri for misfarvninger, er fint klare, men er lidt til den tykke side, med dertil følgende forvrængninger.
Brugsforvirring
Instruktionerne Korte men præcise nok, antallet af dele taget i betragtning. Farveanvisningerne er angivet på flere sprog heriblandt også dansk. Der er kun to decals ialt.
Bemaling
At følge maleranvisningerne i instruktionerne giver kun et overfladisk indblik i hvor komplekst denne model egentlig bør males. Jeg kan ikke anbefale nok hvor meget det betyder for dette sæt at det for en korrekt bemaling. Lavet ud fra rigeligt med reference materiale. De kan indebære at man skal se filmen igen. Jeg kan råde til kun at se relevante scener, da men ellers igen opdager hvornår man mistede al respekt for George Lucas. Så er i advaret.


Konklussion
Det er et fint lille sæt med stort potentialle, hvis man vil lægge lidt arbejde i at udfylde de invendige rum med flere detaljer, og give den en pæn bemaling. Dog kan der være problemer med pasformen, især ved de store dele af 'kroppen'.
Logget
"You see what happens when you have fun with a stranger in the Alps?"