Danske Modelbyggere Forum

 • Maj 20, 2019, 03:08:20 am
 • Velkommen, Gæst
log ind eller registrér.

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Avanceret søgning  

Nyheder:

Forfatter Emne: Farver på US uniformer ETO 1943-45  (Læst 172 gange)

Jesper

 • Bygger som en pro
 • *****
 • Indlæg: 1.098
 • If you se me running try to keep up.
  • E-mail
Farver på US uniformer ETO 1943-45
« Dato: Februar 23, 2019, 15:55:12 pm »

Hej gutter
Hvilke farver skal jeg bruge til US uniformer både fodtudser samt panzer.

Jesper
Logget
Because you get a kick out of it !!
I reject reality and substitute my own !!
Fredericia Jylland Danmark

runcare

 • Bygger som en pro
 • *****
 • Indlæg: 596
  • E-mail
Sv: Farver på US uniformer ETO 1943-45
« Svar #1 Dato: Februar 25, 2019, 17:07:03 pm »

Olive Drab til begge parter. Men OD farven sås typisk i flere tonevarianter på tøjet, pga. slidtage, alder, påvirkning af sollys osv. Spørgsmålet om hvad der er en korrekt OD farve, har været diskuteret blandt modelbyggere i årtier, så du vil sikkert finde forskellige nuancer af farven, alt efter du bruger Vallejo, Tamiya, Humbrol, Life Color eller noget femte.

Panserknuderne havde derudover en vinterjakke, som gik dem til livet. Den var af uld, med elastiske syninger omkring håndleddene og livvidden. Disse syninger var mørkebrune. Meget populær; faktisk så meget at alle andre værn som kunne få fat i den, brugte den. Resten af jakken nærmest cremegul. Men også her kunne farven variere, efter nogen tids brug.
Designet har overlevet til nutiden, da mange af de arbejdsjakker som bruges i dag, er lavet på samme måde. Vær dog opmærksom på at både fodtusser og panserfolk, langt ind i 1944, stadig gik med mørkebrune/khaki farvede benklæder, da deres model 44 OD standarduniform som på det tidspunkt var under udvikling, først blev udlevet blandt troppeenhederne efteråret '44 og aldrig i tilstrækkeligt antal til at alle kunne få. Først omkring februar ' 45, havde det meste af hæren fået nye uniformer. Om vinteren brugtes desuden lang khakibrun vinterfrakke og en mackinaw (trekvart lang parka). Den sås i mindst to forskellige længder og do. varianter: med eller uden ulden krave, var de mest almindelige. Både Tamiya, Dragon og Miniart har lavet figurer med denne vinterbeklædning. Den og den lange vinterfrakke var dog knap så populære, da de var et forældet design, som ikke isolerede tilstrækkeligt.

Jeg må lige tilføje at det ikke kun var deres benklæder som måtte holde for i de samme farver, det meste af krigen. Model 41 jakken - kendetegnet ved 2 åbne lommer på maven - blev også først gradvist udskiftet sidste halvår 1944. Dens farve var nærmest beige. Humbrol's Pale Stone (kridt/kalkstens farve) eller lignede farve fra andre farveproducenter, skulle du kunne klare det med. Også brugbar for mackinaw's, tilført en anelse lysebrunt.     
« Senest Redigeret: Februar 27, 2019, 16:29:13 pm af runcare »
Logget