Danske Modelbyggere

Modelbygning => Generelt om modelbygning => Emne startet af: Kasper efter Januar 11, 2011, 23:23:42 pm

Titel: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Kasper efter Januar 11, 2011, 23:23:42 pm
Hej Forum

Jeg synes der burde være en introduktionstråd, hvor man kunne præsentere sig selv og hvad ens interesse felt er

mvh Kasper
Titel: Sv: Introduktionstråd
Indlæg af: nikolaj efter Januar 12, 2011, 16:58:58 pm
Det lyder da egentlig som en god ide´.
Jeg hedder Nikolaj, er38 år og har efter lang tids pause genoptaget modelbyggeriet. Herinde har jeg virkelig fået nogen rigtig gode fif.
Jeg bygger primært fly fra WW2, specielt Luftwaffes forskellige modeller. Bygger helst i 1/32 og 1/24.
Titel: Sv: Introduktionstråd
Indlæg af: Kasper efter Januar 12, 2011, 21:18:59 pm
Jeg må hellere også gøre detKasper- 27 år, til dagligt er jeg lagerforvalter, har været væk fra modellerne i lang tid... er glad for at være vendt tilbage sikke en god modtagelse håber at kunne blive en del af kliken.

Glemte lige at skrive interesse felt på, 1/35 panser og figurer, måske et par helo's :D

på sigt 1 Lastvogn, måske noget 1/72 infanteri


mvh
Kasper
Titel: Sv: Introduktionstråd
Indlæg af: Jens efter Januar 13, 2011, 18:07:07 pm
Jeg har lige sat en nål i emnet, så det ikke forputter sig med tiden.

Selv om jeg ikke er nye herinde, skal det da ikke holde mig fra at komme med en kort introduktion.

Jeg hedder Jens - som profilen antyder - og arbejder i Flyvevåbnet. Min interesse er næsten udelukkende fly, til gengæld dækker det over perioden fra før 2. verdenskrig til i dag. Hovedparten af mine fly er i 1/48, men jeg har stadig en del i 1/72, samt nogle stykker i 1/32.

En kort overgang byggede jeg panzer i 1/35, men det er jeg vokset fra.  ;D Jeg har dog anskaffet mig enkelte 1/48 panzermodeller, fordi det er den gældende skala. ;)

Jeg har bygget i mere end 25 år - dog ikke på samme model.


Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Bølkov efter Januar 13, 2011, 19:14:41 pm
Jeg hedder Thomas, er 42 år og også genfødt modelbygger. Jeg er lærer (dansk, sløjd, musik og samfundsfag), og fritidsmusiker.

Jeg bygger fortrinsvist biler og lastbiler i storskala (1/16 - 1/8), og det er lige så sjovt at finde sættene som det er at bygge dem.

Jeg benytter metal (aluminium, messing, kobber og karrosseriplade) og finer i modellerne, og ikke kun til kabler og andre detaljer.

Målet for 2011 er at komme i gang med airbrush - hidtil har jeg malet karrosserier og større flader med spraymaling og alt andet med pensel.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikkel efter Januar 13, 2011, 19:23:38 pm
Jeg hedder Mikkel og er 15 år ( Skole elev:P), jeg bygger udelukket fly, helst fra små lande i Afrika, eller mellemøsten :D
Det kan være alle mulige fly, men mest russisk.

Begyndte engang på en Dragon Sherman Firefly, men bælterne gik i stykker >:(, så det skidt har jeg ikke rørt ved siden ;D

Mit mål for 2011 er at nå op på 100 færdige fly, mangler kun 25 ;)

Mikkel
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: BikerBabe efter Januar 15, 2011, 04:00:53 am
Jeg hedder Maria, jeg er 45 år, og jeg arbejder efter flere "rundture" til forskellige museer i og uden for København (- og en "detour" til et byggemarked) nu atter igen på Politihistorisk Museum på deltid på grund af problemer med helbredet. (Slidgigt i bentøjet, dårlig ryg).

Jeg har efter mange års pause genoptaget modelbyggeriet; jeg lagde ud med en Tamiya Messerschmitt Bf-109 E4 i 1/48 (JG 26: Weiss 12) som jeg er færdig med; jeg har Gallands W. Nr.5819 (Airfix 1/48) klar til at gå i gang med, jeg er delvist begyndt på en BMW R27 med sidevogn, og så er der et sæt Luftwaffegutter i 1/48 der venter på at blive malet, det samme med en 1/32 figur af Adolf Galland.
Og så overvejer jeg om jeg skal anskaffe nogle flere 1/48 Bf-109'ere, så jeg kunne lave et JG 26-diorama...jeg har plade og andre materialer.

Og så synes jeg det kunne være fedt at lave endnu et diorama, nemlig en RAF-eskadrille, ligeledes fra slaget om England, hvor JG 26 gjorde Sydengland, Calais-området og kanalområdet usikker. ;)
Men! Drømme kan man altid, nu må jeg se hvad det ender med, alt det her modelpilleri jeg roder med. :D
Så det er JG 26 der rodes med her for tiden.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: hsmed efter Januar 21, 2011, 12:58:14 pm
Nu må jeg så også hellere komme med en intro, efter jeg har 'luret' her i snart lang tid. Navnet er Henning (Smed - og dermed skulle mit profilnavn være forklaret) - 47 år og dataingeniør til daglig.

Modelbyggeriet blev påbegyndt omkring 10-12 års alderen med Airfix og Matchbox sæt og i mit drengeværelse var loftet fyldt med fly hængende i snore, mens der stod biler på hylderne. Alt blev iøvrigt pakket ned, da jeg flyttede hjemmefra og ligger så vidt jeg ved stadig på loftet hos mine forældre - det kunne faktisk være ganske spændende at rode lidt i en dag :-)

Nå, men videregående uddannelse, arbejde, etablering, familie og hvad der ellers fulgte skubbede modelbyggeriet til side i mange år. Dog ikke længere, end at der i perioder dukkede en trang op - især formidlet af, at jeg havde en ven, som var i besiddelse af en lille hobbyforretning, som han lukkede for en 20 år siden, hvor jeg købte en god sjat bilbyggesæt, som stod - og stadig står - i min kælder og lokker.

I stedet begyndte jeg at samle lidt på modelbiler i 1:43. Færdigbyggede, altså. Men da jeg var kræsen, og kun ville have modeller af racerbiler, som danskere havde kørt i, lærte jeg hurtigt, at der var en underskov af små producenter, som lavede resinbyggesæt og/eller decals af de mere obskure emner, som ikke lige havde vundet LeMans. Det har lige så stille trukket mig igang igen - men tid og plads er stadig to væsentlige mangler, som yderligere kan suppleres af en tredje: Nemlig at evnerne nok også er noget rustne efter 30 års pause.

Derfor snuser jeg teknikker på steder som her - og der vil jeg sige, at I alle er uhyre inspirerende, hvadenten i bygger biler, militær eller helt fiktive emner. Jeg er endnu ikke kommet så langt, at jeg har kastet mig over et komplet resinbyggesæt - i stedet ombygger jeg diecasts eller miniracere, hvor jeg kan træne maleteknik og processen med selv at fremstille decals uden at projekterne bliver for omfattende. Selv med denne begrænsning er jeg dog nede på en færdiggørelsesrate på under 1 bil om året! Ikke meget - og meget mindre end jeg gerne ville  ;D

Indtil videre har jeg ikke vist noget færdigt her på stedet, men en dag, så sker det!
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Carsten efter Januar 21, 2011, 13:30:26 pm
Så er det tid til at lægge lidt til tråden her!  :D

Jeg hedder Carsten (stor overraskelse) er 49 år og efter værnepligt i flyvevåbnet - kanonkommandør Bofors L/70 - er jeg blevet politikommissær.
Jeg har som mange andre haft en laaaang pause i modelbyggeriet siden jeg var teenager med et par mislykkede forsøg undervejs på at genoptage hobbyen.

Da far var dreng byggede jeg alt, næsten - fly, skibe, rumskibe, kampvogne og malede soldater. Evnerne var ikke store men entusiasmen til gengæld til stede.

For ca 2 år siden tvang omstændighederne (færdselsuheld) mig til at finde en stillesiddende hobby så en stak flymodeller blev indkøbt. Det smittede af på drengene og en overgang sad vi fire og byggede sammen. Så overtog world of warcraft og counter-strike og så fik jeg ro igen.  ;D

Da markedet har udviklet sig noget siden Airfix var standarten og Tamiya og Revell eksotiske!!! så har jeg fået snuset lidt omkring forskellige mærker for at komme med på beated. Heldigvis er internet min ven så det var til at finde inspiration osv og en DANSK modelbyggerside - herligt. Så kan man få gode råd på dansk.

Oprindelig da jeg genoptog hobbyen ville jeg bygge allierede jagerfly (ingen hagekors til mig tak!) og især Kaj Birksteds og gerne et ace-meet i Kastrup maj/juni 1945.

Da jeg løb sur i dark-green og ocean grey slog mit kontrafaktiske skriveri igennem og jeg erkendte at what-if er min genre. Så kan der også bygges tyske og italienske fly med andre nationalitetsmærker. Ku' han ikk' bare bygge tidlig anden verdenskrig - jugoslavisk, polsk, finsk, svensk, norsk osv, osv? Jo, og sådan nogen smutter der også på bordet af og til men det er WI der har mit hjerteblod.  ;)

Carsten
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Flemming Hansen efter Januar 21, 2011, 20:31:20 pm
Hej Carsten.

Hvor var du ved 'nærluffen'? Jeg var ildleder på super fledermaus i 1980-1981 på Værløse i Esk 575.

mvh

Flemming
www.ipms.dk (http://www.ipms.dk)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Carsten efter Januar 22, 2011, 10:32:40 am
Herligt som relationer popper op!

Jeg var i 2. deling 1981-82, selvfølgelig 575. Ka' være vi lige har afløst hinanden?


Carsten
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Flemming Hansen efter Januar 22, 2011, 14:32:34 pm
Okay også på Værløse!

Jeg kan ikke huske hvilken deling jeg var i - men det var den ude for enden af startbanen i Knardrup enden, hvor der var nogle jordhuller... Opbygget af gamle jernbanesveller af os! Dengang var den slags (jernbanesveller) slet ikke farlige som de er i dag - se det var jo heldigt! Men det var trods alt et fedt sted at være som flyspotter, når man kunne følge flyene i søgekikkerter. Herlig tid.

mvh

Flemming
www.ipms.dk (http://www.ipms.dk)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Carsten efter Januar 22, 2011, 15:33:11 pm
Vi lå midt for startbanen også i fine stillinger bygget af gamle sveller, men ikke af mit hold.  :D
Ikke dårligt med sådan en tør bunker når man skulle være i stillingen - måske er det derfor jeg er lidt sær i badehætten...  :o

Carsten
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nikolaj efter Januar 22, 2011, 19:56:18 pm
Det er vist på tide kamptropperne melder sig ;) Jeg er OKS ved GHR og det er ikke så ringe endda, genoptog hobbyen for ca 1 år siden, både fordi jeg havde tænkt på det længe men også fordi det giver en helt anden ro efter en udsendelse. Det kan ikke lade sig gøre at være i battlemind og samtidig bygge. Måske var det en ide´Forsvarets psykologer kunne tage med til debriefing.
Mvh.
Nikolaj
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: gamle vandborg efter Januar 26, 2011, 17:48:08 pm
Ja, jeg hedder Torben og er 52 år gammel om ganske få dage. Grunden til at jeg hedder "gamle vandborg" er, at min søn også er medlem af forummet her og hedder "vandborg". Så må jeg være den gamle. Jeg startede med at bygge som ganske ung. Mit første byggesæt var en Airfix Spitfire i pose, indkøbt i vores lokale legetøjsbutik. Gennem de næste mange år, var jeg fast kunde i hobbyebutikken i Møllegade i Valby. Det var et skønt sted med samlesæt reol op og ned. Byggeriet gik i stå i mine teenageår, hvor det mere var piger som var hobby. Da jeg blev student, skulle jeg lige ind og aftjene min værnepligt i Søværnet. Det tog lige 9 år før end jeg kom ud igen, hvor jeg blev ansat i Kriminalforsorgen. Der har jeg været ansat siden og er i dag endt som overvagtmester i vores Direktorat.
Jeg har gennem alle årene bygget mere eller mindre, hvilket jo har sat spor hos min søn som også bygger meget. Udover plastbyggesæt, har jeg også bygget en del fjernstyrede skibe og i øjeblikket står den på ægte damplokomotiver (livesteam) og vogne i skala 1:22 og kørsel i haven. Når det bliver forår skal jeg til at anlægge min egen bane i haven. De sidste vogne bliver færdig i løbet af denne uge.
Min plan er at prøve at bygge en del af de fly som har været i det danske flyvevåben i skala 1:48 som vinterprojekter og så havebane resten af tiden de næste par år.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Kim efter Januar 27, 2011, 22:44:04 pm
Nå! Så skidt da.

Hej med jer! Jeg hedder Kim.

Jeg er nu 54 år og flyver på 18. år som kaptajn/instruktør i luftfartsselskabet North Flying A/S på flytyperne Fairchild Metroliner (19 passagerer) og Cessna Citation II. (9 passagerer)

Interessen for modelbygning er mange år gammel. Jeg havde lidt berøring med nogle få modeller som 8 – 9årig. De blev klasket sammen på et par timer, hvorefter decals blev smidt på. (Ingen maling) Så det gik i sig selv igen.

Interessen omhandler fly og rumfart.

Især Mercury, Gemini og Apollo, som jeg oplevede som barn og ung, brænder jeg virkelig for at bygge, og jeg har efterhånden en del modeller liggende på lager, som bare venter.

Imidlertid kræver disse enheder en hel del erfaring og teknisk kunnen at bygge, så jeg træner i øjeblikket på nogle MiG-15 fra Airfix 1:72.

Indtil videre er det blevet til 3 ”hakker i pistolskæftet”. Og det går støt og roligt fremad.

I den forbindelse vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke alle dem, her i Danske Modelbyggere, som har hjulpet mig med deres råd og tips. Uden disse var jeg aldrig kommet så godt fra start, som jeg føler, jeg er.

Det er et skønt forum, og jeg, for min part, har stor glæde/gavn af at skrive med jer her inde. :)

Hej så længe!

Mvh Kim
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikker efter Februar 02, 2011, 09:46:31 am
Jamen jeg vil da også lige spille ind med en lille introduktion....

Jeg hedder Michael og er 32 år gammel. Jeg arbejder som Kvalitetskoordinator i Midtjylland.Jeg har i min barndom lavet modeller men havde ikke de vilde evner og for utålmodig til at male dem. Jeg tog modelbygningen op igen for nogle år siden og nu er det blevet til en del færdigbyggede modeller og figurer.

Jeg laver 1/72 og det omhandler fly, panser, figurer, og dioramaer. Alt jeg laver er 2.verdenskrig og jeg er meget interesseret i 2.verdenskrig også.

Interessen kommer fra min bedstefar som var modstandsmand under krigen og har bygget modeller mens jeg var barn. Jeg  har arvet en stor samling litteratur om 2.verdenskrig som bruges flittigt i modelbygningen.

Jeg har også rejst en del i Europa for at se forskellige krigsskuepladser og har hentet inspiration med hjem derfra også.

Jeg har faktisk været så heldig at kunne lokke min kæreste med på modelbygningen også så jeg har en dygtig maler i baghånden når det kniber  :)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Lund efter Februar 07, 2011, 19:28:45 pm
Jeg hedder Mogens, og er med mine 64 år vist den ældste, der endnu har svaret. Jeg startede at bygge som stor knægt sammen med en kammerat. Det var selvfølgelig Airfix, og vi fandt hurtigt ud af, at de ikke kunne flyve. Siden har jeg bygget fly. I mange år 1/72 i blandet landhandel, i mange år 1/48. Da jeg købte min første kompressor, røg det hele ud og jeg startede forfra, har nu mere end 250 modeller, næsten udelukkende WWII. Har også puslet med WWII panser i 1/35 og skibe i 1/700. I mine uge år i København var jeg aktiv i IPMS, hvilket lærte mig meget. Lige nu er jeg totalt grebet af Wingnut Wings, fuldstændig solgt! En helt anden byggeproces end monoplaner, og så al den rigning! Her kan jeg anbefale Small Parts og Albion Alloys! Glemt alt om fiskesnøre og strakt sprue, det virker ikke i den skala.

Keep at it!
Mogens Lund
historiker og tidl. bibliotekar
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jørn Jensen efter Februar 07, 2011, 20:43:36 pm
Som I ser hedder jeg Jørn Jensen, alder 48 og arbejder på Frederikshavn Gymnasium (administration og undervisning i Geografi).
Egentlig bygger jeg kun 1/72 - medmindre der er tale om natjagere for så er det i 1/48 eller hvis der skulle være tale om en Fw-190 eller 109'er eller F-16 eller Aeronavale - og det er indtil videre kun blevet til et par modeller i 1/32!
Det er selvfølgelig kun fly der bygges - bortset fra nogle 1/72 kampvogne - naturligvis i forbindelse med et planlagt diorama (som jeg har glemt i mellemtiden!)
Biler bygger jeg slet ikke - og hvis det sker er det kun Ferrari - bortset fra Inspector Morse's Jaguar og et par andre som man er nødt til at have - for sammenligningens skyld!
Skibe rører jeg ikke ved - så vidt jeg erindrer!!
Så alt i alt er jeg ganske principfast som modelbygger men da jeg har rygrad som en regnorm og kan modstå alt bortset fra fristelser (af enhver slags!) så skrider det bestandigt for mig og jeg glider fra projekt til projekt.
Men jeg hygger mig  ;D
Mvh
Jørn
Titel: Nyt medlem
Indlæg af: Lars R. efter Marts 20, 2011, 12:35:44 pm
Hej mit navn er Lars Rabech.
Jeg er 37 år og har været interesseret i modelbyggeriets verden siden jeg var knægt.
De sidste 10 års tid er det ikke blevet til så meget pga børn og uddannelse o.a. men nu har jeg fået blod på tanden og fået fundet airbrush og skalpel frem igen og har med stor glæde kigget på jeres forum for inspiration.
Jeg er en novice men ønsker at komme i gang med byggeriet herunder være en del af dette fællesskab.

Jeg lider helt klart under at jeg ikke har en fast base hvor jeg kan sidde og udfolde mig, har simpelthen for mange børn der alle kræver deres eget værelse (ungdommen nutildags, suk) så jeg pakker ud og ind fra tid til anden og fylder hele spisestuen :-D

Samlede modeller har jeg ikke så mange af, men brænder mest for 1/35 Panser og 120 mm figurer - og har da et lager liggende for selv om jeg ikke har været så aktiv de sidste år så har købelysten været der.

P.t er jeg ved at lægge sidste hånd på en 120 mm Ægyptisk Farao fra Verlinden og en Gammel Revell sag som jeg gaflede på Ebay for et par år siden, en Ford Escort XR3 i 1/25. Jeg tænker at jeg vil poste lidt foto's ved lejlighed....

Det er hyggeligt at blive en del af jeres forum og jeg ser frem til mangen skriverier herinde.
Titel: Sv: Nyt medlem
Indlæg af: Jens efter Marts 20, 2011, 12:39:38 pm
Hej Lars og velkommen til.

Jeg håber, du finder noget, du kan bruge på dette forum. Hvis du har lyst til at møde andre ligesindede, bliver der holdt møder rundt om i landet med jævne mellemrum.


Jens


PS. Jeg flytter lige dit indlæg ind i introduktionstråden.  :)
Titel: Sv: Nyt medlem
Indlæg af: Lars R. efter Marts 20, 2011, 12:55:00 pm
PS. Jeg flytter lige dit indlæg ind i introduktionstråden.  :)

Hejsa og tak Jens, ja jeg kan jo ligeså godt starte med at gøre mig bemærket med at poste det forkerte sted ;-)

Lars
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Lille Jens efter Marts 20, 2011, 13:32:46 pm
jamen okay ....

Jeg hedder Bawan, er 15år (1995) grunden til at jeg kalder mig selv Lille Jens er pga at de i modelbygger forening herovre i Esbjerg kalder mig Lille Jens, da de ikk kan finde ud af at udtale mit udenlandske navn (de fleste er ved at kunne udtale det) ;D

Jeg begyndte modelbygningen i 2005 med mine fine betalte 80kr fra Lego pungen hos vestjysk hobby, købte noget humbrol maling og Airfix 1/72 German Afrika Korps. De blev lidt grimme klat gul maling, sort farvede bælter og gasmaske beholdere osv.... til Jul 2005 kom lille mor hjem med Italeri's "Battleset" Battle of the Bulge i 1/72 her fik jeg bygget min første "ordenlige" kampvogn en King Tiger... figurerne og kampvognene indgik selvfølgelig med i nogle lege som fik inspiration fra PC spillet "Medal of Honor"  ;D jeg byggede ikke flere modeller indtil 2008 hvor jeg byggede lidt af hvert fra Revell 1/76 kampvogne T34 Tiger kampvogne og Kruppvogne osv. I marts 2010 lod jeg mig så melde mig ind i Esbjerg Modelbygger forening og byggede næsten på livet løs ( havde travt med at kigge på andre de pro modelbyggere sidde med omhu og smække æts og spartle deres modeller :D )
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter Marts 28, 2011, 12:09:36 pm
Bawan er da ikke så svært, bare dobbelt "v" bliver udtalt som "W" og ikke laaaangt "V"  ;)

Hedder selv Waleed - nej ikke som i (in)valid men som godt jydsk Hwa´? + lead (guitar'en).
Så skulle det være på plads!  :)

Er 47 år, pt. arbejdssøgende grafiker, bosat i den jydske hovedstad, nu med dobbelt "A"!
- (hva´fan´er der galt med bollen over A'et!?) Har brugt det i snart 40 år uden problemer...  :-\

Har bygget siden jeg var ca. 5-6 år. Dengang man skulle lede langt efter andet end Airfix og Tamiya,
messing var noget der havde form som armaturer eller granathylstre og maling blev påført med en kost!
Ja, det var dengang modelbyg var sjov og ikke en videnskab - men hold da helt kaje hvor er det blevet
flot at se på! Hatten af for dem der kan og vil.

Bygger for det meste 1/35 figurer, primært wehrmacht og gør meget i korrekte uniformer,
waffenfarbe osv.osv., samtidig lidt af en amatørhistoriker/arkæolog/researcher/samler m.m.m.
Har rodet en del i jorden ved et tidligere øvelsesområde her i Århus og fundet meget gammelt "bras"
(konens ord for 2.VK tysk udstyr!). Meget af det fundne kan bl.a. ses på www.4045.dk (http://www.4045.dk) og andre
hjemmesider. Gi'r gerne en rundvisning, men glem metaldetektoren medmindre du bruger høreværn  ;D

Det var kort og godt om mig. Håber at kunne lære nyt og dele ud af min begrænsede viden.


Mvh.

waleed

Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Kim efter Marts 29, 2011, 08:47:34 am
Citér
Jeg HADER intolerance!

Nå! Hvad er der galt med intolerance ??? Det kan da ellers få folk op af hullerne. ;D

Just kidding. ;)

Mvh Kim
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter Marts 29, 2011, 10:32:05 am
Tolerance er vel et spørgsmål om hvormeget man hader...  ;D

Meant as a contradictional joke  ;)


waleed
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Kim efter Marts 30, 2011, 01:05:07 am
Citér
Tolerance er vel et spørgsmål om hvormeget man hader... 


Ja! Jeg hader alt og alle. (Også mig selv) Så jeg er meget tolerant.  :D

Vi snakkes.

Kim
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: soer5523 efter April 07, 2011, 16:58:36 pm
Hej

Jeg hedder Søren. Er 14 år og kommer fra Herning.

Jeg er helt grøn på modelbyggerområdet, og jeg er lige begyndt på min første model. Min onkel, som også selv er modelbygger hjælper mig igang.

Af andre øvrige specifikationer som er værd at nævne, kunne være at jeg til daglig selvfølgelig går i skole. Og så har jeg et fritidsjob ude på landet. Jeg tillader, at præsentere mig selv som ''Koklappeklasker og grøn modelbygger, af første klasse''.  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikkel efter April 07, 2011, 17:30:53 pm
Hej Soer

Super fedt at høre fra en u18 modelbygger!

Hvad er det for en model du har gang i?

Vh
Mikkel
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Bo efter April 07, 2011, 17:55:41 pm
Hej Søren

Velkommen til, herligt med flere U18 modelbyggere

Nu skal du endelig ikke holde dig tilbage med at spørge hvis du har brug for hjælp


Bo

Hej

Jeg hedder Søren. Er 14 år og kommer fra Herning.

Jeg er helt grøn på modelbyggerområdet, og jeg er lige begyndt på min første model. Min onkel, som også selv er modelbygger hjælper mig igang.

Af andre øvrige specifikationer som er værd at nævne, kunne være at jeg til daglig selvfølgelig går i skole. Og så har jeg et fritidsjob ude på landet. Jeg tillader, at præsentere mig selv som ''Koklappeklasker og grøn modelbygger, af første klasse''.  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: gamle vandborg efter April 07, 2011, 19:12:43 pm
Ja, det er rart at få trukket gennemsnitsalderen ned på vores hobby ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: soer5523 efter April 08, 2011, 14:29:43 pm
Tak for velkomsten :)

Den model jeg er igang med hedder vidst nok ''Elefanten'', og det er såvidt jeg ved en tysk kampvogn fra anden verdenskrig. Den er fra firmaet Italeri.

Det var godt jeg fandt dette forum, så kan jeg drage nytte af andres erfaringer.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Bo efter April 08, 2011, 14:32:46 pm
Hvad scala bygger du i ?


Bo
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Lars R. efter April 08, 2011, 19:48:27 pm
Hejsa Søren og Velkommen til - et godt sted du har fundet, folk er superflinke herinde :-)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: soer5523 efter April 08, 2011, 20:03:27 pm
Bo: Jeg bygger i den i 1/48.  :)

Lars: Mange tak. Folk virker også rigtigt flinke!  :)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nørd efter April 11, 2011, 19:24:04 pm
Er Ny her inde.
Tom 41 år (næsten)  Uddannet elektriker/El-installatør,er ved at genoptage min modelbygge karriere, primært bygger jeg modelskibe i Træ. Men kan læse at de fleste her inde bygger i "plast"

Målet for 2011 er Smith Rotterdam (slæbebåd) hvertfald at få sættet købt, og komme igang, skal også til at have indrettet et "bygge rum" så man ikke skal finde frem, og pakke sammen hvergang, man lige får en ledig stund til at gøre lidt.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Staermose efter April 11, 2011, 19:51:22 pm
Citat fra: nørd
... primært bygger jeg modelskibe i Træ. Men kan læse at de fleste her inde bygger i "plast"

Hey Tom
Det skal endelig ikke holde dig tilbage bare fordi du bygger i et anderledes materiale end majoriteten herinde. Jeg selv glæder mig til at se hvad du kan gøre med en træmodel, og velkommen til forummet.

Cheers
Staermose
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter April 11, 2011, 20:24:00 pm
Hej Tom!

Træ er et skønt materiale - men skulle du blive fristet findes der en Smit Rotterdam i plast.
Det er vistnok en ældre model fra Heller i 1/200.


waleed
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nørd efter April 11, 2011, 21:33:39 pm
Takker for velkomsten. Nu må vi se, hvad jeg får ud af det, men som regel, bliver det noget ret vel ligende, jeg får "klistret/bikset" sammen!!

(Ikke uden grund folk kalder mig en "Multi kunstner" *thøhø*

Træ er mit foretrukne bygge materiale.....
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jan Klarbæk efter April 12, 2011, 08:16:19 am
Hej Tom,

Velkommen til! Jeg vil meget gerne se dine frembringelser i de ædle træsorter!

Vh/Jan
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: James Humble efter April 12, 2011, 18:30:20 pm
Hej Tom,

Velkommen til! Jeg vil meget gerne se dine frembringelser i de ædle træsorter!

Vh/Jan


Goddag Tom Og velkommen

Jeg kan kun tilslutte mig Jans bevingede ord og i og med at jeg har Billing Boats  "Smidt Nederland " slæbebåd liggende som jeg skal have bygget, bliver det da ikke mindre interressant


Mvh Kim
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nørd efter April 12, 2011, 20:15:55 pm
Ja ja. ro på folkens *S* nu skal jeg jo lige have købt sætte hjem først ikke (er i utålmodige...ikke lige så meget som undertegnede selv er det hæ hæ.

Men syntes allerede der lige som er lagt et "pres" på mine skulder i jeres forventninger om at se hvad det munder ud i *S*

Men lover, at når jeg går igang p et tidspunkt...så skal der nok komme foto løbende at projektets fremskidt.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Kim efter April 12, 2011, 22:37:04 pm
Citér
(Ikke uden grund folk kalder mig en "Multi kunstner" *thøhø*

Træ er mit foretrukne bygge materiale.....

Ja-ja! Så længe de ikke kalder dig "Træmand", så går det vel nok al sammen.  ;D

Velkommen til iøvrigt. OG SE SÅ AT KOMME I GANG! Og det er da SLET ikke for at lægge pres på dig.  :D

Hej hej!

Mvh Kim
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nørd efter April 14, 2011, 18:58:26 pm
jeg har lidt spørgsmål om div. værktøjer, hvilket forum skal jeg stille dem i. kan i være behjælpeligt med dette?
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Bo efter April 14, 2011, 19:02:05 pm
Her:

http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=41.0 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=41.0)

hold dig ikke tilbage


Bo
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Neckcheese efter April 29, 2011, 01:19:23 am
Jeg havde ikke lige set at der var en introduktionstråd, men her er lidt om mig:

56år, bygget modeller med de sædvanlige pauser siden jeg var 6-7år. De første modeller var nogle små snoldede skibe, men senere fulgte Airfix's posemodeller etc.
Jeg har gennem årene bygget alt muligt, fly, skibe, panser, figurer, biler etc etc, men min favoritdisciplin er racerbiler i 1:24 fra perioden 1965 til 1972.

Nogle af de "gamle" hardcore modelbyggere husker mig måske fra IPMS, hvor jeg var medlem og deltog i DM i starten af 90'erne. Jeg vandt da et par præmier dengang og mener selv at jeg var ret "skarp" efter den tids målestok.
Andre har måske stødt på navnet i forbindelse med et par bøger, som jeg fik udgivet på Bogfabrikken i slutningen af 80'erne: "Plastbyggesæt" og "Radiostyrede Modelbåde med El-motor" - det er sande Klassikere :-)

Jeg boede i Middelfart indtil 1994 og i den periode havde vi en sammenslutning som hed Vulcan og som bestod af modelbyggere fra Fyn og Øst-jylland. Den endte vist i bagbutikken hos Nikkelej i Fredericia.

Jeg har været ude af kredsløbet en del år efter et par perioder med sygdom, men begyndte at køre med miniracebiler på klubplan (og konkurrenceplan) igen i 2007 og som jeg har skrevet om i en anden tråd, blev mine modelbyggerfærdigheder sat på prøve, da nogle af miniraceklasserne rent faktisk er motorisere "standmodeller" af meget høj kvalitet - så på den måde kunne jeg kombinere to af mine gamle interesser :-)

Jeg har altid været vild med at prøve nye teknikker af og har prøvet både at laminere glasfibermodeller, støbe i resin, vacuumform og fotoætse - det sidste dog uden større succes, men har lavet en del i resin og vacform (små emner)

Jeg blev førtidspensioneret i 2007 og bor siden sommeren 2010 i Vejle og kører minirace i Kolding - www.kmrc.dk (http://www.kmrc.dk) hvor vi har klubaften hver torsdag. Meget af min tid går med at bygge biler til mig selv og andre, men jeg har stadig en del projekter liggende som frister, som hvem ved ??

min hjemmeside hedder www.racecars.dk (http://www.racecars.dk) og der er lidt forskelligt, både minirace og modeller - der er også et link til min Fotki side, hvor der er nogle modeller.
Mine miniracebiler kan ses på Picasa: https://picasaweb.google.com/n.elmholt (https://picasaweb.google.com/n.elmholt)

Jeg har ikke opgivet modelbygningen, selv om det meste af min energi går med de rullende modeller  :-)

nå nok for denne gang

vi snakkes :-)

Niels
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Bo efter April 29, 2011, 10:10:00 am
Hej Niels

Velkommen til, fedt Nick..... det er god humor


Bo
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: fedtfinger efter Juni 02, 2011, 21:14:23 pm
Hermed melder "Klamphuggeren" sig på banen. Som 40 årig har jeg genoptaget barndommens fascination for plastikbyggesæt. Nu handler det mest (ind til videre) om skibe 1:350 - der udstyres med ræling og motor - evt. til senere rc-udrustning.

Jeg har tidligere haft hang til lette og hurtige løsninger (derfra mit kaldenavn), hvilket jo ikke er godt i byggesætshobbyen. Men min modne alder, har givet mig så megen tålmodighed, at jeg tør tage kampen op imod lysten til sjusk og det ser ud til, at jeg får nogle nogenlunde skibe ud af det.

Til daglig plager jeg skoleelever i Randers - og har nogle gode lange ferier hvor jeg kan arbejde på skibene. ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jan Klarbæk efter Juni 02, 2011, 23:17:47 pm
Velkommen .... om bord, flere skibsbyggere er velkomne  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Frederik efter Juni 03, 2011, 14:13:21 pm
Jeg hedder frederik og er lige nu 16 år og bygger hovedsalig fly i 1/72 eller skibe i 1/350 og har +40 modeller alle fly eller skibe dog en enkelte biler (1 ford mustang gt 350 og en f- 40 og en ducati 916 ) og har bygget i snart 5 år ca. 
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikkel efter Juni 05, 2011, 19:06:11 pm
Hej Frederik!

GODT AT SE EN JUNIOIR BYGGER! velkommen i klubben. Hvor i landet bor du?
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Frederik efter Juni 05, 2011, 19:34:53 pm
Jylland silkeborg dig Mikkel?
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: AlocDrol efter Juni 19, 2011, 11:58:24 am
Hej alle i glade modelbyggere :-)

Mit navn er Brian, jeg er lige blevet 27 og bor på Salling i det midtjydske.

Jeg er uddannet IT-Supporet, men har mest arbejdet på fabrikker som ufaglært, så her den 8/8 starter jeg på HG Turbo for at få mig en kontor uddannelse.

Mit første byggesæt var et fly af en art, jeg var nok omkring 10, men modellen er væk og kan ikke huske hvilken det var. Mit andet sæt begyndte jeg med for 1 års tid siden, men var langt fra tilfreds, for meget tegnefilm over den, da jeg ikke har forstand på hverken skygger, weathering waches og hvad det nu alt sammen hedder. Så den blev bare en model i 3-4 farver og det ser jo herrens ud!

Så nu skal det være, vil have lavet mig et rigtig flot sæt. Er lige startet på en BR41 lokomotiv i 1:87 og har bestemt mig for at denne gang er der ikke noget hastværk, jeg ville elske at kunne lave en model der bare minder lidt om standarten herinde :-)

Næste sæt er bestilt hjem, Jupiter 2 fra Lost in space (1998 udgaven) Og så har jeg desuden en M1A2 Abrams liggende som jeg også skal have lavet engang.

Efter at have læst en del herind kan jeg godt set at mine snart 3 samlesæt og små 20 farver ikke er noget som helst! Så der skal gang i indkøbene for fremtiden. Håber bare jeg ikke er for gammel til at starte op som modelbygger, da jeg kan se at flere af jer har været igang on/off siden barndommen :-S
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Frederik efter Juni 19, 2011, 16:23:02 pm
Alocdrol det er aldrig for sent at begynde på at bygge modeller og velkommen til  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikkel efter Juni 19, 2011, 18:44:22 pm
Jylland silkeborg dig Mikkel?

Hov undskyld jeg ikke lige har set denne post noget før  :-[

Bor i Barrit, ved Juelsminde... langt ude på bøhlandet :P
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Carsten efter Juni 19, 2011, 21:27:36 pm
Velkommen til Alocdrol.  :)

3 sæt og 20 farver med så bredt felt er da interessant.
Bevar du blot roen og arbejd stille og rolig fremad. Vi andre kravlede jo også før vi kunne gå.  ;)


Carsten
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: AlocDrol efter Juni 19, 2011, 21:41:28 pm
Ja men grunden til de få farver er at jeg først lige er begyndt for alvor :-P Men jeg regner med at oprette mit nuværende projekt her på forumet, så kan i andre også hjælpe med at bedømme hvordan det går, samt komme med lidt tips :-)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Frederik efter Juni 19, 2011, 23:23:33 pm
det lyder som en god ide AlcoDrol og jeg er sikker på at der nok skal komme mange gode råd til dig  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: yamato efter Juli 12, 2011, 13:15:59 pm
   Well -- I am back ---  8)
Hej.. med jer... jeg hedder Per, nicknamed Yamato, eller Dybderus ( i dykkerkredse). :P

Jeg har været her på det her forum før, men har haft en lille pause fra modelbygning et par år, grundet en masse omstændigheder, en af dem var at min mor døde, pludseligt, og det tog hårdt på mig, og så flyttede vi i en ny og større lejlighed, og jeg mistede mit byggerum. Men nu, efter ca 2 års hårde forhandlinger, med hjemmestyret, har jeg allernådigst, fået lov til at indrette mig, et byggerum på vores overdækkede terasse, FEDT... al magt til manden.... og så havde jeg lige en kolonihave der skulle passes, men nu fik jeg da heldigvis den solgt...... ;D

Så... efter to års kiggen på æsker, glæder jeg mig nu til at komme igang igen.. :P

Bla. skal jeg videre med mit projekt yamato 1/200, her skal jeg bla have støbt nogen dele i resin og lavet masten i metal, og videre med superstrukturen...

Og så har jeg et projekt, som jeg har glædet mig til i 3 år, og som det har taget 3 år at skaffe alle modelerne til, nemlig, RDAF i skala 1/72, fra 1944 frem til idag, den sidste jeg mangler er på vej med posten, ovre fra stoppel, men det vist noget med at de har haft en lille regnbyge i Køffenhavn, og stoppels kælder var oversvømmet, og min flyver derved var forsinket... tænker bare... så skulle de prøve at bo i Esbjerg, hvor jeg bor, når vi har højvande har jeg torsk i mit akvarie, istedet for de discus der normalt er der, og jeg bor på  første sal.....

Ellers bygger jeg alt mellem himmel og jord, næsten, skibe - fly - sci-fi, mest star trek - rumfart - panser helst tysk - osv.. sålænge jeg synes det er spændende og det har min interresse..

Til sidst, vil jeg lige sige tak for et kanont forum, og jeg tager hatten af for dem der har startet det, og som holder det ved lige...
Tak fordi I er her, så jeg osse kan være her.

Per
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: metho31 efter August 08, 2011, 21:13:36 pm
Hejsa  ;D
Her er lige lidt om mig, jeg er 37 år, har rod med modelbygning i 20/25 år efterhånden, jeg laver hovedsalig 1:35 Panzer og 1:48 fly, men har også rodet en del med figurmaling.
Jeg har undervist i modelbygning og maling i nogen ungdomsskoler og fritidsklubber, derudover har jeg siddet lidt i nogen forskellige butikker og undervist/givet gode råd, og som knægt arbejde jeg som arbejdsdreng i den savnede Nordmans Hobby i Århus, da Bo Norman havde butikken efter sin far.
jeg gør mest i WW.II, da jeg også samler org. effekter fra anden verdenskrig og er tilknyttet silkeborg bunker museum og er medlem af Dansk militaria forening.

Venlig hilsen .
Thomas.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: FAK efter August 10, 2011, 17:37:36 pm
Hej.
Jeg er 39 år, og ny her i forummet, men ikke i modelbygningens verden. Startede meget tidligt, og malede mine første modeller med min Far´s tændstikker. Byggede kun fly 1:72, 1:48 og 1:32. Har ikke tal på dem.
De sidste 7-8 år er min tid gået med RC-modeller ( kun fly), men er lige så stille gået tilbage til rødderne. :P
Jeg er pt. igang med en A-380 i 1:144 fra Revell og en Canadair CL-604 i 1:144 også fra Revell. 1:144 virker små, men er bestemt ikke lettere ( men de fyldeer mindre i følge "statsministeren")  ;)
Sidst nævnte skal gerne ende ud med at matche RDAF C-172. Airbus´en har jeg ikke bestemt mig for. :'(
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Staermose efter August 10, 2011, 18:09:17 pm
Citat fra: FAK
...men de fylder mindre i følge "statsministeren ...

Husk at det er valgår i år ;)

Og hermed velkommen til forummet ;)

---

Og også velkommen til Metho31, jeg glæder mig til at følge med i jeres projekter.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: metho31 efter August 10, 2011, 18:19:47 pm
Takker ;D glæder mig også til at være med herinde , det ser godt ud, og man bliver jo aldrig for gammel til at lære  ;)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Thor efter November 05, 2011, 23:29:11 pm
Hei

Jeg er en mann på 44 fra Norge som bygger fly for det meste. Da spesielt 1:48,
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Merete_NP efter November 22, 2011, 16:45:30 pm
Hej. Jeg er ny her i forummet, men gammel som modelbygger.

Bygger mest huse. Engang var det i ca 1:87, men de senere år har det været i 1:45, som passer til modelbane i spor 0.
Jeg har bygget til DTMs modeljernbaneanlæg i en periode. Gamle og nye industribygninger, lavet efter de originale tegninger og i korregt målestok (1:87).
Et par mindre dioramaer er det også blevet til, men for det meste havner bygningerne på et større modelbaneanlæg (kan det kaldes et diorama?), hvor også detaljer fra hverdagen tages med.

(http://modelbane-piger.dk/diorama/diorama02.gif)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Staermose efter November 22, 2011, 17:37:00 pm
Citat fra: Merete_NP
... kan det kaldes et diorama?

Selvfølgelig kan det det!
Velkommen til forummet :)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter November 22, 2011, 20:38:58 pm
Velkommen til, Merete.

Jeg håber, du vil dele billeder og viden om dioramaer med os. :)

Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Merete_NP efter November 25, 2011, 00:36:11 am
Takker for velkomsten.

Hvor meget jeg kan yde, som kan hjælpe jer andre ved jeg ikke, vi for se. At jeg vil suge til mig er der ingen tvivl om og at jeg har behov for hjælp i forbindelse med plastarbejde tvivler jeg ikke om, normalt arbejder jeg i pap og træ.

Jeg er blevet lidt overrasket over at her er så få billeder. Jeg synes ofte et billede giver mere end en masse ord.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nikolaj efter November 25, 2011, 12:09:44 pm
Hjertelig Velkommen  :). Hvis du efterlyser billeder kan du evt gå ind under " færdiggjorte projekter " i de forskellige kategorier det er som regel en masse billeder.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Håkan Ekberg efter December 02, 2011, 00:00:05 am
Hej!

Jag heter Håkan och kommer från Sverige.
Jag byggde modeller i min ungdom och efter ett långt uppehåll har jag för några år sen börjat bygga igen.
Flyg och pansar från WWII och framåt är det jag bygger mest, men jag gillar att ibland bygga något annat för skojs skull.
Figurer till RPG och WH/WH40K är också något jag tycker om att måla, och ganska nyligen har jag haft turen att få bli målare åt Tradition of London, samt bli deras representant.

Jag hoppas att det jag skrivit inte är helt obegripligt. :)

Såg att det var rätt sent, så jag får återkomma imorgon och visa nåt av mina byggen.

Mvh

Håkan
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter December 02, 2011, 10:34:03 am
Hej Håkan og velkommen til! :)
Jeg ser frem til at se nogle af dine modeller herinde.

Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Håkan Ekberg efter December 02, 2011, 13:09:04 pm
Tack Jens! :)

Jag tänkte visa nåt av mina tidigare byggen, och lite vad jag håller på med just nu.
Tittar runt lite så jag hittar rätt ställe att posta på.

Håkan
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: GEA efter December 13, 2011, 14:59:33 pm
Hej modelbyggere

Så er det vist på tide at introducere mig selv. Jeg er ny i forumet men har bygget plasticmodeller så langt jeg kan huske. Som barn byggede jeg jagerfly i 1:72 og nogle få stykker i 1:48. Det var under Golfkrigen i 1991, så jeg prøvede at bygge de vestlige jetfly, der var involveret i operationen.

Så holdte jeg en laaang pause, dels pga. andre hobbyer (RC flyvning, svæveflyvning, fotografering) og dels pga. en lang uddannelse uden 'fast base.'

For et lille år siden byggede jeg en model i 1:48 og fik hurtig blod på tanden igen. Så nu er det mit projekt at bygge nogle af de flytyper jeg har fløjet, i 1:48, samt et skib i 1:350, som jeg besøgte i Pearl Harbour under ferie på Hawaii.

Så her er de projekter jeg har gang i lige nu:
BAe Hawk 115 i 1:48 (færdig!)
USS Missouri i 1:350
AT6 Texan II i 1:48
F16B i 1:48
UH60 Blackhawk i 1:48
B206 Jetranger i 1:48
AS550 Fennec i 1:48
Forhåbentligt en Saab T17 i 1:48 en fin dag

De bedste hilsner
Stephen

Rettelse: Et par kommafejl, der irriterede mig grænseløst.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: kristensen efter December 13, 2011, 15:02:11 pm
Hej Stephen

Velkommen til, dejligt at se at du har gang i ligeså mange projekter som vi andre  ;D

kristensen
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: GEA efter December 13, 2011, 15:18:57 pm
Tak for det, kristensen. Glæder mig til at få alle mulige tips, forslag og gode idéer fra jer erfarene byggere.
/GEA
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: The Lau efter December 13, 2011, 17:25:41 pm
Hej
Nu da jeg har skrevet lidt på dette forum,må jeg hellere præsentere mig.
Jeg hedder Lau og bor på Frederiksberg,ikke langt fra Stoppel Hobby hvor man kan træffe mig i tide og utide.
Jeg er 59 år gammel og for tiden uden arbejde efter omkr. 40 år i fotobranchen.
Jeg bygger som regel 1:35 allieret ,men af og til laver jeg mine egne figurer,hvoraf nogle kan ses på dette forum (spørg Bo)
Jeg er aktiv på C-4 i Malmø en begivenhed jeg ser frem til hvert år.
Vi er nogle stykker der samles hos Stoppel hver lørdag,her bygger vi og taler om hobbyen og alt andet,første lørdag i måneden er det som IPMS Øresund hvori jeg (måske) er et toneangivende medlem ,ifølge et kendt medlem på dette forum.
Jeg prøver at skabe et ordentlig modelbyggermiljø og ofte hjælper jeg juniorer hos Stoppel og vil gerne lave nogen "Build and Take" dage i skoleferier,vi er flere der kan donere "gamle" sæt.
Jeg så gerne at der var et bedre samarbejde mellem modelbyggere i Danmark
men der megen "fnidder" og næsten ethvert spinkelt forsøg på kritik af de andre bliver mødt med mudderkastning,og "flame wars"
Jeg kan godt lide slagmarken her,men jeg synes at det alt for ofte ender i personlige fonærmelser,jeg mener hvad har Flemmings overskæg med det hele at gøre.
Nå jeg kan fortsætte i det uendelige et andet sted
Peace
Lau
med overskæg og tatovering
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Michael BJ efter December 14, 2011, 09:32:28 am
Hej Lau

Velkommen til! Jeg er fuldkommen enig i dine bemærkninger - også selv om jeg selv er "gået i vandet" et par gange og har postet indlæg med hovedet under armen og været med til at piske en storm op i et glas vand ::)

mvh
Michael

PS - vellignende billede du har i din avatar  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Stormer efter December 14, 2011, 10:08:40 am
Citér
piske en storm op

hov hov :o :o
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Staermose efter December 14, 2011, 10:13:03 am
Der står storm, hverken Stormer eller Sturmer. Der er ingen grund til at fare op. Ordet er helt korrekt stavet, korrekt brugt i sætningen og på ingen måde møntet på dig.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter December 14, 2011, 20:11:37 pm
Velkommen til GEA - det var du længe om! ;)

Også velkommen til Lau!


Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Stormer efter December 14, 2011, 21:51:26 pm
Der står storm, hverken Stormer eller Sturmer. Der er ingen grund til at fare op. Ordet er helt korrekt stavet, korrekt brugt i sætningen og på ingen måde møntet på dig.

Oh, jeg troede/håbede ellers, at Michael gjorde et vellykket (synes jeg) forsøg på at være morsom, men det kan jeg forstå, at han har fortalt dig ikke er tilfældet...

Giv nu plads til lidt sjov også, Staermose :-*
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Michael BJ efter December 15, 2011, 13:22:25 pm
Ha, jeg så faktisk slet ikke det morsomme i mit indlæg før jeg så din kommentar! Næsten ærgerligt at jeg ikke selv havde det i tankerne  :D
Jeg har dog lidt svært ved at forestille mig dig i et glas vand, Stormer  ;D

mvh
Michael

Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: GEA efter December 15, 2011, 15:20:54 pm
Tak for det, Jens. Ja, jeg er helt enig - det var jeg MEGET længe om. Men hellere sent end aldrig. Eller var det nu omvendt?  ???
/GEA
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Rikke efter December 27, 2011, 17:32:49 pm
Jeg hedder Rikke, er 20 år og blev student i sommers. Lige i øjeblikket tager jeg et sabbatår, så jeg har tid til at være kreativ en gang i mellem - noget som jeg sætter stor pris på. Til næste sommer starter jeg sandsynligvis på en spiludvikleruddannelse, for der vil jeg kunne bruge mange af mine sære idéer (eller, det regner jeg i hvert fald med).

Indtil videre bygger jeg udelukkende scratchmodeller - en smule atypisk, muligvis ...  :D
Efter jeg for nogle år siden tænkte, at det ville være fedt at have et dragehovedtrofæ på min væg, gik jeg i gang og blev bidt af det, og nu har jeg mange projekter i gang - flest på tegnebrættet :)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter December 27, 2011, 21:04:20 pm
Velkommen til, Rikke.

Vis os endelig nogle af dine scratchbyggede ting. :)


Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: metho31 efter December 27, 2011, 21:17:25 pm
Ja Velkommen, er spændt på at se hva du går og roder med  ;D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Poul m. efter December 27, 2011, 23:18:43 pm
Hejsa Rikke

Ja velkommen

Er denne her ikke din drage ?? Den var jo i Randers i 2010.

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/13_27_12_11_11_15_32.jpg)

Vi vil da gerne se mere fra din hånd i de kommende år.

Poul M.
Ø-Open
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter December 28, 2011, 11:38:09 am
Velkommen Rikke! Rart at se piger her på forum, dem er der desværre ikke mange af.
Udfra din profil kan jeg ikke se hvor i landet du bor, men skulle du være interesseret
i en hyggeaften i ny og næ (jaja, ingen lumre kommentarer gutter - der menes byggehyggeaften!!!  ;)),
skal du da være meget velkommen i Århus klubben (Lisbjerg skole).


waleed
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Rikke efter December 28, 2011, 19:15:11 pm
Hej! Tusind tak for velkomsten!
Jeg er i gang med en halvstor 100% scratchfigur, som jeg nok skal finde nogle billeder frem af snarest mulig.
Jeg flytter til Grenå til sommer og der er ikke så langt til Århus derfra, så det kunne da godt ske jeg kunne smutte en tur forbi Lisbjerg Skole.
Og jo, det er min drage  :)

Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Robin Matcham efter December 29, 2011, 11:05:56 am
Hej allesammen!

Mit navn er Robin, jeg er 15 år gammel og kommer fra Vejle. Er født i Pourtsmouth i England og flyttede til Danmark da jeg var fire år gammel. Så hvis der noget engelsk i skal have oversat så kommer i bare til mig ;) I min fritid går jeg til svæveflyvning i vejle svæveflyve klub, og fik den uofficielle titel som danmarks yngste solo pilot. Gik solo to dage efter min fødselsdag så det var ikke en rekord overhovedet! Udover skole og alt det andet har jeg fået mig en stor interesse for modelbyggeri. Har pt. to modeller igang, en Spitfire og en F-18 som jeg med glæde vil vise jer så snart at de er færdige.
Det var vist det. Håber at i allesammen får et godt nytår

Hilsen Robin! aka Matcham11 (navn på youtube)  http://www.youtube.com/user/Matcham11?feature=mhee (http://www.youtube.com/user/Matcham11?feature=mhee)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Marschall efter December 29, 2011, 11:20:23 am
Hej Robin.

Velkommen til dig. Det bliver spændende at se, hvad du går og roder med.

Mvh
Christian
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Mikkel efter December 29, 2011, 14:38:20 pm
Davs i to nye!

Rikke, så fik du endelig taget dig sammen og oprettet en bruger, var søster;D

Rubin, godt at se nogle flere yngere modelbyggere!


MVH
Mikkel
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter December 29, 2011, 16:12:59 pm
Hello there Robin!

Fantastic collection you've got for a 15 year old kid. Keep up the great work.
Your written danish is excellent and so is your english accent  ;)


Best regards

waleed
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter December 29, 2011, 18:24:58 pm
Velkommen til, Robin. :)


Jens
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Robin Matcham efter December 29, 2011, 18:50:23 pm
@Waleed, cheers mate! :D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Robin Matcham efter December 29, 2011, 19:44:56 pm
Tak skal i have :) Glemte at fortælle en ting ;) Min mor er dansker men far englænder. Og til dagligt taler jeg engelsk med min far og dansk med mor :)
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: waleed efter December 29, 2011, 20:20:01 pm
Tænkte nok det var noget i den stil  ;D

Sláinte to you too!


waleed
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: marshall efter Januar 02, 2012, 20:08:35 pm
Hej jeg hedder Jan Marshall og er 45 år.

Har bygget i ca. 20 år. efter en længer pause er jeg begyndt igen for 3 år siden igen.
Bor i en lille by uden for Holbæk.

Bygger kun i størelse 1/35 og kun morderne panser og idag kun dansk. har bygget det meste moderne panser fra mange lande

Er OKS i Hæren og arbejder i Oksbøl til dagligt.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: nikolaj efter Januar 02, 2012, 22:29:42 pm
Hey Jan.
Du skulle vel aldrig have bygget en Piranha.
Mvh
Nikolaj en x-kollega.
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Rikke efter Januar 03, 2012, 09:55:57 am
Rikke, så fik du endelig taget dig sammen og oprettet en bruger, var søster;D
Nemlig, lillebror :D
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: marshall efter Januar 03, 2012, 20:14:17 pm
Hej nikolaj
Jo det har jeg
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: GEA efter Februar 08, 2012, 12:08:11 pm
Hej Drake
Velkommen til! Har selv rodet en del med RC i mange år, dog fly.
De bedste hilsner
GEA
Titel: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: monzta efter Marts 09, 2012, 23:44:44 pm
Hej folkens.

Jeg er ny her på siden, og ville derfor lige sige hej.

Jeg har bygget rigtig mange modeller dengang jeg var en stor knægt (13-18år) ja det var dengang enhver velassorteret legetøjsbutik solgte plasticmodeller :)

Jeg har været væk fra det i rigtig lang tid, men har pludselig fået interessen igen.

Jeg byggede især 1:72 fly fra 2. verdenskrig og havde da også på et tidspunkt akkumuleret en 40-50 færdige modeller, nogle bedre end andre :)

De sidste modeller jeg byggede mindes jeg tydeligt da det tog 3-4 måneder pr stk. Det var de meget store 1:24 Spitfire og BF109 der vist stadig findes (tror vist BF´eren er svær at få i dag). Og så (fordi den var billig) byggede jeg som det definitivt sidste en F14 Tomcat i str 1:24 som jeg moddede en del med bla.a lysdioder i cockpit og kontrollamper, lys i vinger, landingslys samt nogle meget store glødepærer i jet motorerne der gav illusionen af at der var liv i maskinerne.

Det er en hobby jeg mindes med gode og varme minder, og har tænkt mig at prøve at komme igang igen. Der er sikkert sket en hel masse siden da (15-20 år) så jeg glæder mig til at finde lidt tips og tricks til detaljerne her på siden :)

Jeg ved ikke rigtig hvad det skal være. Har kig på en rigtig fin (ihht div anmeldelser på nettet) Arado 234 i 1:32 som ikke virker til at være alt for kompliceret.

Jeg har udviklet en meget stor interesse for ubåde fra 2. verdenskrig og håbet var en dag at gå i krig med den store 1:72 Type VII u-boot som Revell har på programmet.

Anyways, ville lige sige hej.

Mvh
Ruben 
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Skurk1 efter Marts 12, 2012, 14:38:46 pm
Hej,

Jeg har vel været medlem af dette forum i 5-6 måneder efterhånden. Af en eller anden grund, har jeg ikke opdaget at der var en intro tråd... vi lader billedet stå et øjeblik. (damn jeg er noob)

Nå men jeg hedder Carsten er 38 år. Jeg bor i Slagelse, hvor jeg i "alt" for mange år har gjort tjeneste som officer først ved Sjællandske Livregiment og derefter Garderhusar, dog ikke af egen fri vilje. Jeg havde tidligere en afstikker civilt, hvor jeg gav den gas som art director indenfor reklamebranchen. Jeg vendte tilbage til forsvaret i 2003. Jeg valgte for 6 måneder siden at droppe den aktive karriere i forsvaret helt! (er dog stadig aktiv som reserveofficer ved 2 brigade) Jeg går nu og leder efter det helt rigtige at lave. Og for første gang i mit liv, skal jeg ikke varetage 2-3 mands arbejde, fordi der er personelmangel, og jeg skal ikke knokle for at nå den deadlline, som var i går. Skønt! Også selvom jeg savner lugten af hydraulikolien og mudderet på støvlerne.

Så der er god tid til at få bygget nogle modeller. Jeg har som teenager bygget lidt - men ikke ret meget. Jeg valgte at starte op sidste år, og fandt ret hurtigt frem til dette forum. Hvor jeg har fundet en masse tips og tricks. Jeg bygger primært Tysk panzer i 1:35 - da jeg er historisk meget interesseret i netop disse køretøjer. Men jeg har også en Stuka liggende, som Nikolaj har prakket mig på. Og derudover købte jeg for et par uger siden lidt Warhammer 40k figurer (universet siger mig ikke meget, men der er meget at lære i genren).

Stortset alt jeg bygger er 1. gangs projekter, gentagelser kan jeg lave ovre i træningscenteret ;). Jeg holder meget af den kreative del - selve klisterdelen, er blot noget der skal overståes (ikke at jeg sjusker mig igennem), så jeg kan rode med at gøre tingene levende.

Jeg deler ud af alt hvad jeg ved, og jeg hjælper meget gerne med at eksperimentere frem til et eller andet resultat. For mig er det af stor vigtighed, at lave så meget som overhovedet muligt selv. Bare sig til.

Puha - jeg skal øve mig i at lave kortere indlæg ;D

/Carsten
Titel: Sv: Introduktionstråd - hvem er du?
Indlæg af: Jens efter Marts 14, 2012, 16:56:08 pm
Velkommen til de nye (og ikke helt så nye). :)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: x3mperformance efter Marts 29, 2012, 21:06:38 pm
Hej.


Mit navn er Rene' P og er 41 år, kaldes også x3mperformance rund omkring. (Navnet passer nok godt til mig og mit job, da jeg er lidt extrem køre dragrace på MC, og flytter rundt på vindmølle tårne og maskinhuse til dagligt...)

Her ses en lille smag af hvad jeg sysler med. http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=23998 (http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=23998)
Det er så også mit daglige arbejde i får et indblik i. (Og jeg sidder lige pt i DAF'en og skriver, i Polen...)

Men i første omgang kommer jeg nok til at starte op som "Space Nød" Da jeg endeligt har fået en Amerikaner til at ville sælge en 1/72 Monogram Space Shuttle with Boosters, til en udenfor USA...

Den bliver en "Memorial" til Columbia, som jeg havde opsendelsen af, optaget på kasette bånd, fra DR... (Nørdet!!!) det var fra den første opsendelse 12 April 1981.

Men som også endte rumfærgeprojektet i nogle år, efter katastrofen hvor den brændte op under re-entry i jordens atmosfære under STS-107 (Som egentligt var mission nr 113) 1 Feb 2003. For at klarlægge og udbedre eventuelle fejl på rumfærgerne.

Nok historie, Modellen er på vej til mit dørtrin, og jeg skal nok lave en anmeldelse af den når jeg kommer hjem næste weekend.

Det eneste jeg kan love er at den er STOR 80 cm høj, og at den vil blive færdiggjort med en masse detaljer.

 

Lastbilen skal nok komme til også. Det lover jeg.

Mvh
Rene'
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Marts 31, 2012, 20:36:51 pm
Velkommen til René! :)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ian M efter April 15, 2012, 17:11:41 pm
Hej med Jer.
Jeg syns det var på tid at meld mig til her. Har kikkede forbi flere gang men først nu jeg "vil leg med".

End nu en som er kommet tilbage til hobby efter et længere pause. Jeg er lige blevet 52 og arbejder hos en VVS grossist for at tjene penge til modellerne.
Oprindelig fra England, som gå langt at forklar min fortryknet ofre, Britisk Flyve og kampvogn fra WWII og der efter.
Indimellem kommer der en skib eller U-båd i vejen.
Jeg poster nok et billede eller to i den relevante sektion.

Ian M
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bobber efter April 15, 2012, 17:28:39 pm
Hejsa Ian og velkommen til. lad os endelig se dine modeller.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: x3mperformance efter April 15, 2012, 18:38:35 pm
Ja velkommen til Ian.

Er selv ny her, men vi bliver ganske godt modtaget. :)

Rene'
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Robin Matcham efter April 15, 2012, 20:00:02 pm
Welcome mate!

I'm born and raised in the UK too.

Looking forward to seeing your models!
Robin
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter April 16, 2012, 21:34:38 pm
Velkommen til, Ian! :)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ian M efter April 16, 2012, 21:58:16 pm
Tak til alle for den varme modtagelsen.

Ian M
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Niels Andersen efter Maj 05, 2012, 22:01:27 pm
Hej Allesammen!

Jeg har luret her på forummet længe, men har først taget mig sammen til at blive registreret bruger nu. Jeg har lidt spørgsmål, men vil lige bruge et øjeblik på at sige pænt goddag først.

Jeg er 39 år, bibliotekar, og ikke verdens hurtigste eller flittigste modelbygger. Nok fordi jeg har mange andre interesser også; bøger, film og tegneserier, lystfiskeri og ølbrygning med mere.

Jeg begyndte da jeg var barn, og har haft lange pauser indimellem, men er aldrig rigtigt holdt helt op. Jeg bygger mest 1:35 panser og softskins, og figurer, men har for nylig investeret i nogle fantasy figurer fra Storm 1888, da de bare var for fede...

Som barn og stor dreng byggede jeg mange 1:72 sæt, og har også haft fat i både skibs-, helikopter-, fly- og kæmpeøglebyggesæt.

Jeg er ved at lære at male med akrylfarver, og stiller ret høje krav til mig selv, så jeg har indtil videre brugt meget tid på mit seneste igangværende projekt: en håndfuld Tamiya GIs. Samtidig er jeg ved at afslutte en Italeri Command Car, som jeg påbegyndte for en 10 år siden ;D, og har netop færdigbygget en Italeri Nebelwerfer.

Det er nok mere det kunstneriske udtryk der tiltaler mig, end den historiske akuratesse, så jeg bruger ikke helt så meget tid på at tælle nitter, og læse militærhistorie og referencemateriale, som jeg bruger på at opnå et i øvrigt flot arbejde.

Jeg vil nok smide nogle billeder op senere; og ikke mindst plage jer med spørgsmål :-)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Maj 05, 2012, 22:07:07 pm
Velkommen til, Niels!

Jeg ser frem til at se nogle af dine modeller.

For god ordens skyld: Verdens hurtigste modelbygger er Mikkel. Verdens langsomste har vi ikke fået kåret endnu (konkurrencen er stadig i gang)!  ;D

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Mikkel efter Maj 06, 2012, 08:15:10 am
Hejsa Niels!!

Jeg glæder mig meget til at se dine figurer, jeeps ;)
Jens, jeg er langt fra den hurtigste ;D men jeg tror godt du kunne vinde som den langsomste :P

Vh
Mikkel
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Niels Andersen efter Maj 06, 2012, 13:45:42 pm
Tak for den pæne velkomst!  :)

Jeg har taget et par billeder til mit galleri:

http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?action=gallery;su=user;u=7584 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?action=gallery;su=user;u=7584)

Som sagt, går jeg ikke så meget op i de helt korrekte farver, men mere i hvordan det tager sig ud. Kommentarer, ris og ros modtages gerne.
Titel: Nyt medlem
Indlæg af: Tommyfk efter Juni 03, 2012, 17:43:14 pm
Hejsa Jeg hedder Tommy og er fra Dragør, er en årgang 68. Jeg er uddannet Bager og konditor derudover har jeg være flyttemand i en del år inden jeg kom til skade med min fod.Så er envalide og har ikke arbejdet i 7 år nu,men var så helde at jeg fik en lille smule penge fra min forsikring.Men det betød osse at jeg fik løst til at bygge modeller igen.Så når jeg ikke er nede i min båd så bygger når jeg elles kan kommet til det.Og jeg flyver da osse med elfly/Brændstoffly vil lige sige at jeg ikke er så godt til det i nu,men det skal nok komme.Har osse en hjemmeside"www.tommyfkristensen.dk"den er så ny at der ikke er så meget at se i nu men der vil komme nyt til hele tiden og den er kun om modelfly/RCfly vil osse lægge billed af mit modelarbejdet der og her naturligvis. 
 Og som sagt bygger jeg i 1/24 og 1/32-48 og det er mest fly jeg gør det i.Jo jeg synnes at detaljer i mit modelbyg er blevet ok nu.Men som sagt standart i model byggeriet vil jeg lade jeg selv bedømme. Kik ind på mit forum,og kik på det.
Jeg ser frem til nogle hyggelige stunder her sammen med jer andre, og at vi kan udveksle viden og ideer og teknikker og at kreativiteten må stige hos os alle.  ;)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Juni 03, 2012, 20:08:46 pm
Velkommen til, Tommy.

Jeg har flyttet dit indlæg op under "ny bruger"-tråden. :)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SørenBT efter September 02, 2012, 13:46:42 pm
Hej alle sammen!

Jeg er ny bruger så derfor vil jeg kort præsentere mig selv. Jeg hedder Søren, er 32 år, og bosiddende i Aalborg. Som så mange andre har jeg efter en længerevarende pause på flere år genoptaget modelbyggeriet. Det er skønt på den måde at kunne kombinere min interesse for militærhistorie med min kreative side.

Min interesse blev vakt til live for godt og vel et halvt års tid siden, og jeg har i den tid fulgt med på sidelinjen her på dette forum. Nu har jeg så besluttet mig for at melde mig under fanerne for, at have nogle ligesindede at dele denne fantastiske hobby med.  Ved siden af har jeg også andre fritidsaktiviteter, så jeg forventer ikke at blive den mest aktive her på forum. Men lidt har også ret.

Som barn og i de tidlige teenageår byggede jeg mange forskellige slags modeller.  Blandt andet husker jeg tydeligt at jeg så frem til hver fredag efter skole hvor jeg fik 30 kr. i lommepenge, så kunne jeg nemlig suse hen i den lokale legetøjsbutik for at købe en ny model til at samle i løbet af weekenden. Flyene blev hængt op i træloftet på mit værelse med sytråd og tegnestifter.   :)

I løbet af de sidste par måneder har anskaffet mig værktøj og øvrige materialer. I øjeblikket er jeg ved at øve mig på airbrush og blanding af maling. Jeg har også fået købt mig en ordentlig stak modelsamlesæt, som jeg ser frem til at komme i gang med nu hvor efteråret banker på døren. I den forbindelse forventer jeg at smide nogle billeder op her på forum af mine byggeprojekter, og temmelig sikkert efterlyse tips og tricks fra jer andre.

De bedste hilsner
Søren
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jan Klarbæk efter September 02, 2012, 14:32:46 pm
Velkomment til Søren!

Hvad genre vil du bygge - fly ?
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: svend efter September 02, 2012, 14:35:54 pm
velkommen til  og spørg bare løs, der plejer at være en eller to der har en løsning

svend
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SørenBT efter September 02, 2012, 14:56:40 pm
Mange tak for velkomsten!

Hvad angår en bestemt genre så er det, i første omgang, overvejende militære fly efter anden verdenskrig.

Jeg har dog også en interesse for pansrede køretøjer, specielt kampvogne. Her er der tale om både anden verdenskrig og frem til nutiden.

Der er dog også sneget sig en en enkelt civil personbil med i min seneste indkøbstur efter modelsæt. Jeg har også tænkt på at forsøge mig med et træskib på et eller andet tidspunkt.

I fremtiden kunne jeg også godt tænke mig at male figurer og lave dioramaer. Efter at have set tonsvis af billeder fra konkurrencer og udstillinger vil jeg også gerne deltage i den slags.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter September 02, 2012, 15:10:35 pm
Hej Søren

Velkommen til

Hvilken scale bygger du i ?

Hvis du ikke skal noget næste lørdag/Søndag kan jeg anbefale dette arrangement:
http://www.esbjergmodelbyggerforening.dk/esbjergaaben.php (http://www.esbjergmodelbyggerforening.dk/esbjergaaben.php)

Det er den ene af de gældne modelkonkurrence i det jyske, der er masser af forhandlere og private der sælger ud.

Rigtig mange af herindefra kommer, du er rigtig velkommen til hen og snakke og spørge løs

Ellers kan du kikke i den her tråd :
http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=80.0 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=80.0)

Bo
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SørenBT efter September 02, 2012, 15:33:50 pm
Hej Bo!

Tak for velkomsten.

Det er i første omgang i skala 1:72, men der har også sneget sig et sæt i skala 1:48 op på hylden.

Apropos hylder så har jeg købt nogle ekstra til netop at udstille mine fremtidige færdiggjorte projekter på.

Jeg har også fået købt nogle fotoætsdele fra Eduard, og glæder mig til at eksperiementere med det. Der er sandelig sket meget inden for modelbyggeverdenen siden jeg forlod den i midten af 1990'erne.  :)

Jeg har godt set at der reklameres for Esbjerg Åben, men jeg har desværre ikke mulighed for at deltage næste weekend. Dog nød jeg den stand Esbjerg Modelbyggerforening havde på Danish Airshow tilbage i juni.

Fremover satser jeg stærkt på at deltage i lignende arrangementer, men da jeg ikke har bil håber jeg på samkørsel med andre fra mit nærområde.

Også tak for tråden om AMF. Jeg har også bemærket at de gør reklame for sig selv hos Aalborg Hobby Service, og vil også i nærmeste fremtid rette henvendelse.

Mvh
Søren
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter September 02, 2012, 16:10:29 pm
Hej Søren

Ud over AMF er der også små grupperinger i jylland, også i Ålborg, oppe nordpå har de ligget lidt stille, men profilerne
Kent, Monrad, Gramkow og Jørn Jensen har før  holdt byggemøder i Ålborg området...... måske de skulle prøve igen

Bo
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Kent efter September 02, 2012, 20:55:15 pm
Vi ligger ikke stille...nå.  ;) Det er det der er problemet

Det har bare været svært, at få til at gå op, i en højere enhed, arbejde og den slags ligegyldige trivialiteter tager meget god fritid.

Men lad os håbe vi kan få gang i lidt hygge igen  :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Surfer efter September 25, 2012, 21:37:33 pm
Hejsa

Jeg er Thomas. Jeg er 20 år og bor i øjeblikket på midtfyn. Jeg er oprindelig født i Plymouth i England, og opvokset i Afrika inden jeg havnede i Værløse i 2003, lige da flyvestationen lukkede >:( Jeg nåede dog at se den første EH-101 :D

Jeg har bygget modelfly siden 1998, og min interesse blev tændt under en ferie i Danmark. I dag bygger jeg for det meste moderne kampfly og helikoptere i 1/72. Min interesse ligger inden for moderne Russiske og Kinesiske typer, men min absolutte favorit er Sukhoi Su-27/Su-30/Su-33/Su-34/Su-35/Shenyang J-11/J-15/J-16 Flanker familien. Jeg er i øjeblikket i gang med en ICM Su-27P fra Russian Knights, min syvende Flanker.

Når jeg ikke bygger modelfly, arbejder eller sejler jeg. Jeg kan sejle alt der kan sejle ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SørenBT efter September 25, 2012, 22:18:12 pm
Hej Thomas!

Velkommen til dette forum.  :)

Selv bygger jeg lidt af hvert men finder umiddelbart moderne kampfly mest spændende. Min interesse inden for fly er mest vestligt orienteret, men jeg deler dog også din fascination af russiske kampfly.

Jeg har for nylig købt en Revell (Hasegawa) Su-27 Flanker-B samt en Italeri MiG-29 A Fulcrum, begge i skala 1/72. Når der om et par dage på magisk vis igen er penge på kontoen så vil jeg bestille de respektive fotoæts-dele fra Eduard. På længere sigt har jeg planer om at bygge et par russiske helikoptere og muligvis også et kinesisk fly.

Jeg håber at du vil dele nogle billeder af dine færdiggjorte modelprojekter med os andre her på forummet.  ;)

Mvh
Søren
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Surfer efter September 25, 2012, 22:45:46 pm
Jeg håber at du vil dele nogle billeder af dine færdiggjorte modelprojekter med os andre her på forummet.  ;)

Takker :D Jeg tror jeg vil prøve at få nogle fotos i morgen

Ang. Hasegawa Su-27, så ville jeg nok undlade fotoæts på det sæt. Hasegawa's Flanker er nok den dårligste gengivelse af Su-27'eren overhovedet ;) Jeg kan varmt anbefale Trumpeter's J-11B med ICM's pyloner eller Trumpeters Su-27UB. Trumpeter udsender snart en standard Su-27, og Zvezda udgiver en serie Flankers i 2013.
Hasegawa sættet fanger slet ikke den karakteristiske nedadvendte rovfugle-næse, og bagenden er for stor ;)

Se Ken Duffeys udførte guide til Flanker sæt her:
http://www.flankers-site.co.uk/su27surv.htm#72 (http://www.flankers-site.co.uk/su27surv.htm#72)

Og hans forsøg på at rette den til her:
http://www.flankers-site.co.uk/modl_flankersfour.html (http://www.flankers-site.co.uk/modl_flankersfour.html)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SørenBT efter September 25, 2012, 23:09:32 pm
Hej igen Thomas!

Tak for for at du gjorde mig opmærksom på den upræcise udgave jeg har, og tak for henvisningerne til retteguiden. Når jeg engang kommer i gang med det pågældende modelsæt vil jeg helt klart forsøge, efter bedste evne, at rette op de på nævnte fejl ved modellen.  8)

Mvh
Søren
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Surfer efter September 26, 2012, 08:14:24 am
Fedt, det glæder jeg mig til at se!
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: hasman efter Oktober 22, 2012, 21:50:16 pm
Faldt lige over denne tråd. Super ide at give en præsentation af sig selv!

Jeg er i skrivende stund 41 år og seniorforsker på DTU i Lyngby. Blev i sin tid introduceret til modelbygningen af min bedstefar, der selv var en habil bygger (af alt fra racercykler, svævefly, modelfly og møbler...sidstnævnte som sadelmager/møbelpolstrer). Har i 80'erne især bygget både fly (især Matchbox kits 1/72), kampvogne 1/72 og krigsskibe. I 1983 eller 1984 fik jeg første computer (Amstrad cpc 464 med båndstation og monokromskærm) og hermed forsvandt interessen for at få giftig lim og maling på fingrene som dug for solen til fordel for computerspil (og Frederiksbergfester i Frederiksberghallen....).

Men skæbnen ville, at jeg af vanvare kom forbi Model & Hobby på Frederiksborggade engang sidste forår. Her kom jeg til at købe en Airfix Fw 190 med tilhørende maling og lim (klasisk begyndersæt), som blev samlet samme dag. Og så var jeg "bidt"! Hvor skønt igen at kunne grave sig ned i et samlesæt, læse op på historien bag flyet, se det gå fra små plastic-dimser til at blive en færdig model. Har efterhånden besøgt især Stoppel en del gange og er også ved at lære ebay's fortræffeligheder (og fælder). Min interesser er p.t. kun fly 1/72 med fokus på Luftwaffe 2-motors maskiner fra 1935-1945. Dog kommer der også andre ting forbi, her gerne med en dansk vinkel. Det sidste 1½ år er det vel blevet til en ca 20 modeller og lige så mange usamlet i kælderen (flere, når DHL kigger forbi én af de kommende dage).

Hilsen

Henrik

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jan Klarbæk efter Oktober 22, 2012, 22:23:34 pm
Velkommen ombord - de der krigsskibe skulle du overveje at finde frem igen  ;)

Vh/Jan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: lhp efter Marts 03, 2013, 08:20:00 am
Jeg kan da vist også passende bruge morgenstunden til en lille præsentation af mig selv, og denne tråd virker som det rette sted.

Jeg er 44 (et par uger endnu i hvert fald), og har bygget på modeller siden ca 1977 tror jeg. "På", fordi jeg vist har alt for få modeller i en tilstand jeg vil kalde "færdig". Det har jeg dog planer om at lave lidt om på (yeah, right.) Igennem tiden har der været nogle pauser hvor det har ligget næsten stille, men interessen har aldrig været helt væk - i perioder har den dog primært været fodret ved at følge med i FineScale Modeller, og ved ind imellem at udvide stashen ved impulskøb. Med det resultat at der nu står tre-fire flyttekasser i kælderen, med 300+ ubyggede (og en hel del påbegyndte) byggesæt.

Jeg interesserede mig oprindeligt for dansk militær og luftvåben. Og næsten tilbage fra jeg startede, har farver været en stor fascination, dengang var det den grønne til hærens køretøjer. (Fik et glas af den "ægte" af min bror på et tidspunkt.) Siden har jeg udvidet den fascination til nuancer af amerikansk Olive Drab, og senest BS381c 285 og 241. (britisk Natogrøn og RAF Dark Green.)

Jeg er også en stor fan af den tidlige jetalder i USA; diversiteten fra slutningen af 2. verdenskrig og frem til firsernes standardisering på få typer producerede en masse flotte fly, men metalfinish har altid været en udfordring, som jeg endnu ikke har mestret - eksperimenterer stadig. Har en vanvittig drøm om et kæmpediorama "Yokota 1952", med RB-29, RB-50, RB-36E, C-119, C-47, SB-17, diverse jagere og helikoptere, og naturligvis køretøjer og figurer, en drøm som sikkert aldrig bliver til noget - ikke kun pga pladsmangel. :)

Da DC2/DC3 nok er mit absolutte favoritfly, er 30ernes USAAC også et fokusområde. De tidlige camouflageeksperimenter i USA er spændende, men jeg synes også de blå/gule fly er guf for øjet; og jeg også er så "heldig" at jeg har en Williams Bro's B-10 i stashen. :)

Derudover er jeg til militærkøretøjer - nok mest Koreakrigen og den kolde krig, og mest amerikanske. Siden jeg lånte "Sqn/Sig M113 In Action" af min bror (1980?) har jeg været "forelsket" i den camouflage som amerikanske 7th Army anvendte i Tyskland ca 1973-77; og lige som på flysiden i 50erne var det også en periode hvor fornyelsen var hastig, og hvor gammelt og nyt mellem hinanden medførte en spændende og varieret vognpark. "Desværre" bygger jeg næsten udelukkende 1/72, og det er ikke et område som byggesætfabrikanterne dækker ret godt, i hvert fald ikke perioden 1945-1990. Jeg kunne fx savne en M109, en M548, eller en M151. (Resin er ikke noget jeg er begyndt på, primært pga prisen.) Jeg glæder mig dog over at Italeri endelig har genudgivet ESCIs gamle M106 mortervogn - den skal der anskaffes et par stykker af!

Som sagt er jeg stort set udelukkende til 1/72 - en skala hvor man i princippet kan lave en figurmodel der kan genkendes som individ (fx Atlantics Russiske revolutionssæt), og samtidig gå helt op til de store transportfly, mindre skibe og rumfartøjer. Den spændvidde tiltaler mig. Jeg har dog også et par "igangværende" projekter i 1/144 og 1/32.

Det gode ved denne hobby er for mig at man kan dyrke den mere eller mindre intensivt som tiden nu er til. Og bliver man træt af et emne eller går i stå på en model, kan man lave noget andet og vende tilbage senere når man får lyst igen.

Jeg har "altid" brugt Humbrol, men har en ide om at bruge akryl til spraymaling (med min Aztec airbrush) og har i den forbindelse eksperimenteret lidt med at blande billig "supermarkedshobbyakryl" fra fx Føtex. Det virker faktisk ret godt når det fortyndes med en blanding af demineraliseret vand og husholdningssprit, og jeg tror jeg vil foretrække den løsning frem for at anskaffe færdige farver i akryl - jeg har vist rigeligt investeret i Humbrol Enamels allerede.

Jeg har en søn på 15, som aldrig rigtigt har fået interessen, men min datter på 12 fik den vakt til Østjysk Open i Randers sidste år, og vi er (stadig) igang med at bygge den Matchbox Hawker Tempest hun fik anskaffet. Så jeg håber jeg kan puste lidt til ilden og give hende en hobby som vi kan dele gode timer med, og som hun kan lære en masse af, ikke mindst tålmodighed og omhyggelighed. :) På den måde håber jeg også jeg selv kan finde mere tid til at bygge - og få nedbragt mængden af ubyggede sæt i min samling...

/Lasse
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jan Klarbæk efter Marts 03, 2013, 08:24:16 am
Velkommen ombord Lasse, vi glæder os til at se dine modeller !

Vh/Jan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter Marts 03, 2013, 10:19:44 am
Velkommen herfra også!

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter Marts 03, 2013, 15:35:39 pm
Hej Lasse

Velkommen til
Jeg kan fortælle dig at du har mange "lidelsesfælder" herinde, både når vi snakker Danske militær fly, 1/72 generalt, bemaling generalt, FS/BS/RAL standarter, amerikanske koldkrigs panser farver
Jeg håber at du har lyst til at komme til de hygge/bygge-møder vi holder i Århus med jævne mellemrum, som du kan se her er møderne ret velbesøgt:
http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=1792.msg15511#msg15511 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=1792.msg15511#msg15511)

http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=3172.msg28683#msg28683 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=3172.msg28683#msg28683)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: GEA efter Marts 04, 2013, 18:50:15 pm
Velkommen til! Glæder mig til at se dine modeller.
/GEA
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Larsen efter Maj 05, 2013, 22:10:25 pm
Godaften

Det ser ud til at det er her man præsenterer sig selv, jeg fik en venlig velkomst af en moderator på mailen og tænkte jeg ville lige gøre gengæld. Mit navn er Brian, 38 år, lidt endnu. Kone og to børn og bor i Sønderborg.

Jeg har byggede modeller som knægt, på den enkle måde, med lim, maling og pensel. Blev ung og kom fra hobbyen i en årrække. Senere byggede jeg en del modeller, ca. 15 år siden, det var hovedsageligt Star Wars, lidt Star Trek men også enkelte moderne jæger, bombefly og helikoptere. De seneste år har jeg beskæftiget mig med RC.

Nu vil skæbnen - og det er egentlig ok med mig - at min 5 årige søn, Alexander endelig for smag for Star Wars... Jeg tænker det kunne have været værre :-) Han har udvidet sin viden om emnet ret hurtigt, og har gudskelov fundet ud af at der er andet end The Clone Wars... hehe.

Dagen kommer hvor jeg stolt henter mit gamle Kenner legetøj ned fra loftet og overdrager det til knægten. I den forbindelse tænker jeg "du viser ham sgu også lige de få færdigbyggede modeller du har!" Det første han spørger om er naturligvis om han må lege med dem... knægten er 5, så det er vel forståeligt... Jeg sætte mig stille ned og kaster mig ud i en længere forklaring af hvad der lige præcist gør modeller til noget helt særligt, og hvorfor rigtige mænd bygge modeller, og iøvrigt ALDRIG bare bygger dem ud af kassen, uden lige at scratche lidt her og der. Jeg viser ham samtidig nogle af de utallige ufærdige byggesæt jeg har liggende i kasser på loftet, der skal nok ligge omkring 5-6 flytte kasser med ubyggede sæt.

Han ser meget eftertænksom ud, og jeg venter spændt... det næste der kommer ud af knægtens mund er: "OK, men så lad os bygge en nu!"

Jeg må indrømme at da vi sådan sad der og kiggede de forskellige sæt igennem, fik jeg godt nok lyst til at bygge modeller igen... Så det starter vi lige så stille med. Den første ordrer på lim, putty og lidt andet godt er afsendt, så vi kan komme igang. Nu mangler jeg lige at få bygget mig en sprøjte kabine, anskaffet mig en vandudskiller og i det helle taget få startet den infrastruktur op der hører sig til et godt modelbygger bord, I ved med sikkerhed hvad jeg mener. Jeg har checket nogle af mine Humbrol farver og de virker til at være ok. Der er tæmmelig mange, så jeg tænker at det er dem jeg starter med, og vil så prøve noget af alt det andet der er kommet på markedet siden.

Puha en lang smøre... undskyld. Jeg glæder mig til at lave en tråd herinde, det virker til at være et venligt og varmt forum, hvor folk opfører sig pænt.

For lige at vise at jeg taler sandt, her er en lille bitte model af en AMT A-WING:


[vedhæftning slettet af admin]
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Maj 05, 2013, 23:19:20 pm
Velkommen til! :)

Hvis jeg ikke tager meget fejl, har boghandlen for enden af gågaden (modsat rådhuset) et par hylder med byggesæt - samt ikke mindst en del interessante bøger om fly og andet militær materiel.

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Larsen efter Maj 05, 2013, 23:23:06 pm
 :-\ Nu er det godt nok længe siden jeg har kigget efter byggesæt i min meget lille og beskedne by, men jeg er ret sikker på at de ikke har flere byggesæt... farvehandleren overfor busstationen har KUN en humbrol stand tilbage... ikke en gang lim eller lign.

MEN... jeg checker lige ved leglighed!
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Maj 05, 2013, 23:24:55 pm
Ok, det er ved at være et par år siden mit sidste besøg i Sønderborg, så meget kan være sket siden.  :-\

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: RonZer efter Juli 25, 2013, 19:47:56 pm
Hej jeg er 22 år og er også helt ny herinde dog ikke i model faget.. ;) har bygget før i tiden men har holdt pause på en del år og er nu tilbage med fornyet energi og lyst til at bygge.

Mine interesser er for amerikaner biler og moderne superbiler.. Mit igangværende projekt er en shelby gt 500 størrelse 1:25 da enten det eller lidt større er fedest at arbejde med syntes jeg.
Til dagligt er jeg leder på et cafeterie på Hillerød hospital og har været der i lidt over 3 år.
Har lige fået en datter så tiden er ikke det store men lægger alt min overskydende tid og energi i og bygge..
Har lige fået købt min første airbrush så må vi se hvordan det går :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: James Humble efter Juli 26, 2013, 23:50:11 pm
Hej og Velkommen til danske modelbyggere

og go vind med din nye airbrush. Det er ikke så svært som man ind i mellem tror det er

mvh Kim
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: hsaeroe efter August 06, 2013, 11:21:56 am
Hello folks!

Jeg faldt tilfældigvis over dette fantastiske forum for nogle dage siden, ansøgte straks om medlemsskab, og derfor får i denne intro som det første.

Jeg hedder Henrik og bor på Ærø. I ved, denne lille skønne ø med seks et halvt tusinde indbyggere - langt mod syd, og man skal med færgen for at komme dertil.

Min modelbyggehistorik er næsten lige så banal som den er traditionel. Byggede et hav af plastic som dreng og teenager i 70'erne - fly, panser, biler, lidt skibe og sci-fi, 1:72, 1:35, 1:24. Fabrikaterne var Airfix, Matchbox, Revell, Hasegawa, Frog. Altid lige ud af æsken, og skulle det være ekstra fint købte man et sæt decals fra Esci. De der tykke, farverige nogen, der kunne få ethvert almindeligt byggesæt til at ligne en million.

Så satte arbejdet med slægtens videreførelse en effektiv stopper for modelbygningen de næste mange år, men i midten af 90'erne genopdagede jeg hobbyen. Pengene var også blevet bedre, men det kneb med tiden, så af de 150-200 sæt jeg indkøbte i de år, blev der kun bygget 10-15. De fleste indkøb blev realiseret i begyndelsen af 00'erne, i erkendelse af at jeg aldrig ville få dem bygget. Men nogle af dem har jeg gemt, og det er dem, jeg skal i gang med nu:)

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/7879_06_08_13_10_15_10.jpg)
Det sidste byggesæt jeg færdiggjorde var denne 1:48 Tamiya-model af en F4U. Den har faktisk klaret et par flytninger og 12-13 års nedpakning, det eneste jeg har repareret er radiowiren!

Fremover vil jeg koncentrere mig om fly og dioramaer, hovedsagelig i skala 1:48, men også 1:32 og undtagelsesvist 1:72. Tror jeg.

vh Henrik
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter August 06, 2013, 12:19:11 pm
Hej Henrik og velkommen til

Super flot Corsair du har fået lavet dig der. Den kan du godt være stolt af
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter August 06, 2013, 12:20:27 pm
Hejsa og velkommen til
Den Corsair ser rigtig flot ud
Vil du vise lidt flere billeder af den?
Du skal ikke holde dig tilbage med spørgsmål, brug endelig vores forum til at
få hjælp

Bo
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter August 06, 2013, 12:39:43 pm
Hej Henrik.

Velkommen om bord. Og ligesom Thomas og Bo: Skideflot Corsair.

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: hsaeroe efter August 06, 2013, 14:51:53 pm
Hej alle

Tak for den venlige velkomst og roserne. Ved lejlighed smider jeg lige et par billeder af Corsairen og hvad jeg ellers finder værdigt til at vise frem, op i galleriet.

Jeg glæder mig til at bruge forummet.

vh Henrik
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kristensen efter August 06, 2013, 15:08:08 pm
Hej Henrik

Velkommen til, ja der er unægtelig gået nogle år siden vores byggetid i Odder.

Mvh.
Per
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: hsaeroe efter August 07, 2013, 18:57:25 pm
Hej Per

Det kan man vist roligt sige :) Og der er også sket meget med kvaliteten af byggesættene. Jeg glæder mig til at komme igang igen.


vh Henrik
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: dude efter August 17, 2013, 18:51:26 pm
Det kunne være jeg også lige skulle præsentere mig. Jeg er ikke helt ny på dette forum, men har ikke været så aktiv så det gør noget.

Jeg hedder Michael og er 58 år gammel. Som så mange andre startede jeg mit modelliv med Airfix fly i små plastposer (8-10 dele når det gik højt). Maling var hvad jeg havde, så de så godt nok sjove ud ind i mellem  ;D

Jeg blev større og livet kom i vejen. Det andet køn blev interessant og så var det sgu ikke sejt at samle plastik fly!

Så pludselig for ca 15 år siden blev min interesse vakt igen. Jeg begyndte at komme i Stoppel Hobby og inde i Model og Hobby. Adrenalinen pumpede og en god bid af min løn gik pludselig til plast igen. Gudskelov er jeg gift med verdens dejligste kvinde så hun syntes bare det var hyggeligt (i starten!). Bunkerne af byggesæt voksende men tiden til at bygge var mindre end jeg troede! Min kone er stadig super dejlig men er nu knapt så forstående, hvilket jeg egentligt godt kan forstå!

Så p.t. er jeg ved at tage mit plast liv op til revidering og må nok erkende at jeg skal have realiseret en stor del af min samling.

Hobbyen slipper jeg dog aldrig. Den skal bare tilpasses et liv i en 3 værelses lejlighed  ;)

Michael
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Johan Søltoft efter August 20, 2013, 14:01:50 pm
God ide med en præsentation.

Jeg hedder Johan, 32 år, uddannet kiropraktor, bor og arbejder i Odense, men er oprindeligt fra Falster. Arbejder i min fritid for flyvestation Aalborg som PL-R (tidligere ved hussarerne i Slagelse). Jeg bygger primært panzer og figurer fra WWII.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Schou-fruen efter September 25, 2013, 21:54:02 pm
Hej - Jeg er ikke en rigtig modelbygger, og dog - - - - jeg har lavet en bugtalerdukke, som ligner Kim Larsen. Det kan vel godt kaldes en model  :D Jeg er her mest for at trække på jeres erfaringer ang. røg, men mere om det andetsteds :-)

Tak for medlemskabet
Venlig hilsen Anette
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Nikonized efter Oktober 06, 2013, 16:02:18 pm
Hej med jer.

Jeg hedder Lars, er 31 bor på fyn og til dagligt er jeg desværre PT. uden arbejde.

Har været væk i nogle år p.g.a. udlandseventyr. Meldte mig til dette forum for nogle år siden.

Jeg bygger mest skibe også til fjernstyring. Men bygger også fly, kampvogne og andet. Hvad der nu lige fanger mig.

Jeg glæder mig til at komme i gang igen og ser frem til at dele mine projekter med jer herinde.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JesperCFS2 efter November 18, 2013, 15:11:56 pm
Halløj, nyt medlem tjekker ind
 
Jeg hedder Jesper, bor i Strøby Egede syd for Køge, er 51 år gammel, arbejder på kontor og har en stor interesse for militære fly og militær flyhistorie. Primært perioden 1935-1975. (Fra før alting kunne alting selv, hvis I forstår hvad jeg mener  ;)  )

Jeg har ikke bygget i mange, mange år, ikke siden 70'erne. Min første model var en 1:72 Sopwith Camel, hvorpå vingestiverne led uoprettelig skade af alt for meget lim (I skalastørrelse svarede limklatterne vist til basketballs :-). Og så var der diverse Spitfires, Hurricanes, ME'er, en B-29'er og - højdepunktet - en P-38 i skala 1:32. Den blev s** flot, syntes jeg da selv  ;D   Og så blev jeg teenager, og der var andet at se til . . . . .

Men nu er det lige som om, at trangen til at bygge melder sig igen. Men jeg er helt 'blank' mht hvordan & hvorledes. Og mine 'teknikker' fra dengang holder vist ikke, hvis det skal blive bare så nogenlunde i orden  :-\

Det bliver nok primært fly WWII, Korea- og/eller Vietnamkrigen jeg kommer til at prøve kræfter med. Og jeg har en eller anden idé om, at simple dioramaer kunne være sjovt at sidde og nørkle med. Fx. blot en stump landingsbane at sætte modellen på. Men det må komme i 'anden bølge'

Men jeg tænkte på; Hvad er den bedste begynder-skala? 1:72? 1.48? Hvem laver de bedste begyndersæt, hvis noget sådant findes? Airfix?

Jeg har prøvet at søge her, på Kraks og De Gule sider, men kan ikke rigtigt finde nogle hobbyforretninger, som sælger byggesæt, her på Køge-kanten ('Kun' www.modelsales.dk (http://www.modelsales.dk) som sælger materialer til modelbygning)

Er Stoppel Hobby det bedste  sted at gå hen, hvis man gerne vil have byggesæt og udstyr fysisk i hånden, før man køber?

Nu ser jeg bare frem til at 'stalke' siden her, suge til mig, få idéer og i det hele taget lade mig imponere af alle de dygtige modelbyggere, som har deres gang her på siden.  (Erfaren mand er god at gæste, som man siger :-)

Pas på jer selv

J  :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Henrik Stæhr efter November 18, 2013, 15:27:41 pm
Hej Jesper

Velkommen til.

Hvis du ikke vil helt ind til "storbyen", så kig i baghaven.

Hobbystalden
Lejerstoftevej 19
4660 St. Heddinge

http://hobbystalden.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=top_frame&id=1250658&side=&webside=8453719 (http://hobbystalden.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=top_frame&id=1250658&side=&webside=8453719)

/Henrik
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JesperCFS2 efter November 18, 2013, 15:34:34 pm
Ups, der kan man bare se, jeg har åbenbart ikke søgt godt nok  ;D

Er tastet ind i den mentale GPS  8)Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Henrik Nielsen efter November 18, 2013, 17:25:48 pm
Hvis jeg var "nybegynder" så ville jeg helt klar gøre mig nogle tanker om, hvad der ville passe mig bedst, om jeg f.eks vil koncentrere mig om at bygge få superdetaljerede modeller eller om jeg ville opbygge en samling af mange forskellige typer, sammen med den plads jeg har til rådighed. bare for at bestemme den skala jeg vil bygge i. Personligt bygger jeg mest fly i skala 1/72. Det er bare lidt nemmere at overskue at få plads til mange fly i den skala inkl. større bombefly og transportfly. Hvis jeg byggede for at superdetaljere jagerfly ville jeg nok vælge 1/48 eller !/32

Gode begyndersæt siger du. Jeg vil sige at de fleste nyere sæt er ganske udemærkede, de passer for det meste bedre sammen end som gamle Airfix modeller fra 50erne, 60erne og 70erne. De nye fra samme stald er ok.

Jeg er helt klart med på samme hold, med hensyn til tidsperioden som du nævner. Og der er rigtig mange gode sæt på markedet fra lige netop den periode.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter November 19, 2013, 03:55:09 am
Hej Jesper

Med hensyn til scala, kan jeg ikke rigtig råde dig, scala er en smags/temperament sag.
Personligt skiftede jeg fra 1/72 til 1/48 for nogle år siden, 1/72 var blevet for småt og for fesent.
Når vi snakker "begynder" sæt, er det min klare overbevisning, at man får mest ud af at
starte med kvalitets sæt, hvad er det så?, det er i mit optik, sæt der primært har en rigtig god
pasform, dvs delene passer godt sammen.
Samtidig må de også gerne være enkle at samle, Tamiya's 1/48 fly fra 2 VK er glimrende på begge punkter
De laver f.eks P 47 Thunderbolt, P 51 Mustang, Spitfire, FW 190 og BF 109.
De fleste af deres sæt, er ikke overgået af andre producenter endnu.

Ellers er det bare at komme i gang,  brug vores forum, læs det tråder vi har herinde, om male metoder, spartling og limning osv. Vær ikke bange for at stille spørgsmål

Allerbedst, find ligesindede i dit område, find ud af om der er stemninng for at mødes nogle stykker, den snak, hygge og erfarings udveksling der sker på "bygge møderne" er i mit optik guld værd

God fornøjelse

Bo

Ja Stoppel er klart den bedste forretning.

Halløj, nyt medlem tjekker ind
 
Jeg hedder Jesper, bor i Strøby Egede syd for Køge, er 51 år gammel, arbejder på kontor og har en stor interesse for militære fly og militær flyhistorie. Primært perioden 1935-1975. (Fra før alting kunne alting selv, hvis I forstår hvad jeg mener  ;)  )

Jeg har ikke bygget i mange, mange år, ikke siden 70'erne. Min første model var en 1:72 Sopwith Camel, hvorpå vingestiverne led uoprettelig skade af alt for meget lim (I skalastørrelse svarede limklatterne vist til basketballs :-). Og så var der diverse Spitfires, Hurricanes, ME'er, en B-29'er og - højdepunktet - en P-38 i skala 1:32. Den blev s** flot, syntes jeg da selv  ;D   Og så blev jeg teenager, og der var andet at se til . . . . .

Men nu er det lige som om, at trangen til at bygge melder sig igen. Men jeg er helt 'blank' mht hvordan & hvorledes. Og mine 'teknikker' fra dengang holder vist ikke, hvis det skal blive bare så nogenlunde i orden  :-\

Det bliver nok primært fly WWII, Korea- og/eller Vietnamkrigen jeg kommer til at prøve kræfter med. Og jeg har en eller anden idé om, at simple dioramaer kunne være sjovt at sidde og nørkle med. Fx. blot en stump landingsbane at sætte modellen på. Men det må komme i 'anden bølge'

Men jeg tænkte på; Hvad er den bedste begynder-skala? 1:72? 1.48? Hvem laver de bedste begyndersæt, hvis noget sådant findes? Airfix?

Jeg har prøvet at søge her, på Kraks og De Gule sider, men kan ikke rigtigt finde nogle hobbyforretninger, som sælger byggesæt, her på Køge-kanten ('Kun' www.modelsales.dk (http://www.modelsales.dk) som sælger materialer til modelbygning)

Er Stoppel Hobby det bedste  sted at gå hen, hvis man gerne vil have byggesæt og udstyr fysisk i hånden, før man køber?

Nu ser jeg bare frem til at 'stalke' siden her, suge til mig, få idéer og i det hele taget lade mig imponere af alle de dygtige modelbyggere, som har deres gang her på siden.  (Erfaren mand er god at gæste, som man siger :-)

Pas på jer selv

J  :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter November 19, 2013, 09:16:04 am
Hej Jesper

Velkommen til!  :)
Jeg bor i Tureby så jeg er af og til i Hobbystalden. Ellers har vi www.lunahobby.dk (http://www.lunahobby.dk) i Køge på Søndre Viaduktvej 17, 4600 Køge, telefon: +45 20955028, der bestyres af Carsten (ikke mig) og som ikke er afvisende overfor at låne et lokale ud til modebygning!
Der føres Revell i forskellige skalaer i begrænset mængde.

Ellers vil jeg (også) anbefale dig at besøge Stoppel. Udvalget er meget stort og det er også til at få en god snak.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter November 19, 2013, 10:30:37 am
Velkommen til Jesper

Jeg vil lige underbygge Bo's kommentar som jeg i øvrigt er 100% enig i.

Lad være med at købe for billigt. Man får hvad man betaler for. Du skal i gang med en lære process - faktisk kommer vi aldrig ud af den - så der er ingen grund til at et dårligt lortesæt skal spænde ben for dig. Dårlige lortesæt er faktisk kun til erfarne byggere der ABSOLUT skal bygge en bestemt variant af et eller andet. Når du så laver en fejl - og ja, det kommer du til - med et godt byggesæt, så brug det til reflektion over hvad du gjorde galt og lær af det. Jeg tror ikke der er nogen af os der nogenside har været 100% tilfreds med noget vi har lavet, men på den anden side hvis vi var - hvorfor skulle vi så fortsætte.

Mht til skala, så er det et personligt valg som tidliger nævnt. 1/72 lader dig få en del på hylden til billige penge, men detaljegraden er lille. Der findes dog også gode sæt i den skala. 1/32 som jeg bygger giver mulighed for meget mere detalje, men indrømmet - de fylder af helvede til. 1/48 er nok det mest populære kompromis der er lige nu og der er rigtig mange muligheder i den skala. Mange modeller fra mange fabrikanter.

De fleste fabrikanter har gamle sæt som er mindre gode og nyere sæt som for de fleste er rigtig gode. Man skal nok høre rigtig godt efter når der bliver snakket kvalitet, fordi det som regel er en blanding af bygge/pas kvalitet og så problemer med skala rigtigheden. Der har været mange modeller som er blev slagtet fordi næsen var en mm for kort eller en kurve her eller der var for afrundet etc etc og det var utilgiveligt ifølge mange (jeg kan ikke se den slags, så det rager mig som regel langsomt. Hvis jeg kan se det så er det virkelig slemt :-) )

Jeg vil foreslå at du bestemmer dig for en skala og et emne, f.eks 1/48 Spitfire. Så skal vi nok give dig råd om hvilke fabrikanter der er det bedste valg for en nybegynder.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JesperCFS2 efter November 21, 2013, 15:17:38 pm
Hej Henrik, Henrik, Bo, Carsten & Thomas  :)

Tak for de gode råd og den venlige modtagelse. Det vil hjælpe mig med, at få lagt den rigtige 'strategi'. Jeg kan fx. sagtens se udfordringen mht. plads til modellerne, men jeg tror jeg ender med skala 1:48, da detaljer er noget jeg godt kan lide. (Og jeg forventer heller ikke, at 'det griber om sig', sådan lige med det samme ;-)

Jeg vil foreslå at du bestemmer dig for en skala og et emne, f.eks 1/48 Spitfire. Så skal vi nok give dig råd om hvilke fabrikanter der er det bedste valg for en nybegynder.

Flådefly nok dem, som har min største interesse. Så fx. F4F Wildcat, F6F Hellcat, F8F Bearcat, eller SBD Dauntless kunne være emner.
Eller et tema med US Navy trainers som fx. T-28 Trojan, T-34 Mentor, T-2 Buckeye og T-45 Goshawk.
Eller måske observations/FAC-fly som L-5 Sentinel, O-1 Birddog, O-2 Skymaster og OV-10 Bronco.

Åh, listen kunne blive frygtelig lang, men man skal krybe før man kan gå. Så jeg tror, at jeg vil tilbringe en del tid i 'Tips & Tricks' forummet

Take care!

J
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter November 21, 2013, 16:00:17 pm
1/48.. godt valg  ;D

F-4F Wildcat laver Hobby boss i et glimrende sæt
F-6 Hellcat er Eduards nok det bedste bud
SBD Dauntless laver både Hasagawa og accurate Miniatures (Italeri) gode sæt
O-1 Birddog udgives af Hasagawa i et rimeligt sæt

Bo

Hej Henrik, Henrik, Bo, Carsten & Thomas  :)

, men jeg tror jeg ender med skala 1:48, da detaljer er noget jeg godt kan lide
Flådefly nok dem, som har min største interesse. Så fx. F4F Wildcat, F6F Hellcat, F8F Bearcat, eller SBD Dauntless kunne være emner.
Eller et tema med US Navy trainers som fx. T-28 Trojan, T-34 Mentor, T-2 Buckeye og T-45 Goshawk.
Eller måske observations/FAC-fly som L-5 Sentinel, O-1 Birddog, O-2 Skymaster og OV-10 Bronco.

J
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Henrik Nielsen efter November 21, 2013, 16:30:00 pm
Velbekomme Jesper.

Du spørger bare, hvis der er noget du behøver hjælp til udover det du kan læse dig til i tips og tricks.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter November 21, 2013, 17:39:57 pm
Har du brug for en snak i fx. Hobbystalden så giv lyd fra dig!
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter November 22, 2013, 06:21:37 am
Nu er jeg ikke 100% up to date på 1/48, men mener at have hørt at Eduard's F6F er fantastisk. Jeg er parat til at blive irettesat  :)

http://modelingmadness.com/review/allies/us/usn/reecef6f.htm (http://modelingmadness.com/review/allies/us/usn/reecef6f.htm)

Eduards byggesæt kommer i en Profipak der som regel indeholder et solidt decal ark, fotoæts og masker til canopyet. Men hvis du ikke har mod på fotoæts fra starten så kommer den også i en Weekend udgave der er en forsimplet version. Samme plastik, men uden fotoæts og masker og med kun decals til et fly.

Der findes også en Hasegawa, som skulle være glimrende, men efter min mening er Hasegawa prissat helt tosset.

http://www.hannants.co.uk/search/index.php?adv=1&product_category_id=&product_division_id=&manufacturer_id=&product_type_id=all_aircraft_kits&code=&scale_id=955&keyword_search=F6F&setPerPage=25&sort=0&search_direction=0&save_search_name=&save_search= (http://www.hannants.co.uk/search/index.php?adv=1&product_category_id=&product_division_id=&manufacturer_id=&product_type_id=all_aircraft_kits&code=&scale_id=955&keyword_search=F6F&setPerPage=25&sort=0&search_direction=0&save_search_name=&save_search=)

Hos Hannants ligger en Eduard weekend edition til 13-14 GBP og en profipak på 20 til 25, men Hasegawa ligger på 33 til 38 GBP. Hvorfor så købe en Hasegawa? Der er også en hobbyboss, men den har jeg ikke hørt noget om.

F4F laves at Tamiya som uden tvivl er et glimrende sæt
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carl Andersen efter December 30, 2013, 14:57:47 pm
Hej Jeg vil også lige sige godaw. Jeg har bygget en del skibe og fly mens jeg var ung. Så efter 40 år går jeg igang igen :)

Hvad jeg har tænkt mig at gå igang med kan du læse her: http://thermopylae-cutty-shark.dk/ (http://thermopylae-cutty-shark.dk/)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bally efter September 18, 2014, 23:29:50 pm
jeg er nok den senest tilkomne her. Jeg er i begyndelsen af 40'erne. Bor nu i KBH. Bygger kampvogne og køretøjer i 1/72. Er mest glad ved koldkrigsperioden, men laver også andre tidsperioder. Men er for tiden ALLLERMEST glad for T-54/55 relaterede køretøjer. Og så køretøjer fra den hedengangne østtyske Nationale Volksarmee. Måske lidt af en særhed, men sådan er det. her links til mine ting: https://www.facebook.com/bally.panzer.5 (https://www.facebook.com/bally.panzer.5)
Eller her på Airfixtributeforum: http://airfixtributeforum.myfastforum.org/viewtopic.php?f=87&t=32123 (http://airfixtributeforum.myfastforum.org/viewtopic.php?f=87&t=32123)
Jeg er ikke en del af modelbyggerfællesskabet som sådan, men jeg kommer da jævnligt i Stoppel-forretningen.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Steffen TDA efter September 22, 2014, 02:41:35 am
Så fik jeg endelig taget mig sammen til at signe up på det her hyggelige lille forum :)

Jeg hedder Steffen, er 26 og har bygget modeller siden jeg var 11-12 år gammel. Jeg har arvet en stor portion af min kærlighed til modelbygning og alt flyvende fra min kære fader som selv har bygget siden han var lille. Jeg startede oprindeligt ud med at bygge fly men fik hurtig interesse for warhammer, og har i mange år stort set kun bygget og malet figurer fra warhammer og warhammer 40,000 universerne og har været aktiv på diverse kendte figur fora som powerfist.dk, warseer.com og flere andre i en del år. Jeg har aldrig spillet warhammer eller andre figurspil, jeg er 100% modelbygger og i høj grad en kæmpe nørd  ;D Det sidste års tid er min interesse for fly genopblusset og jeg har i stor stil forelsket mig i WWII eraen, specielt alt hvad der har med Luftwaffe at gøre, og derfor vil jeg nok mest være at finde uner fly og helikopter sub boardet til at starte med ihvert fald.

Udover at være modelbygger og nørd arbejder jeg også som ekspedient i MID Hobby i Viborg og har efterhånden mødt et par medemmer herindefra ude i butikken og håber i vil sige hej hvis i skulle komme forbi butikken.

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Dan Mouritzsen efter September 22, 2014, 05:31:24 am
Velkommen til Steffen.

Dan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Frederik efter September 22, 2014, 09:17:09 am
Velkommen til  ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter September 22, 2014, 11:58:33 am
Velkommen, Steffen. Og nu behøver jeg så ikke længere at køre ud i vestbyen for at træffe dig. :-)

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kkarlsen efter Oktober 06, 2014, 20:01:26 pm
Nu tror jeg minsandten jeg fandt tråden hvor man skal melde sin ankomst! Nåh, bedre sent end aldrig.

Jeg hedder Kent Karlsen og som så mange andre, er min modelkarriere også begyndt i en ung alder.
Der skulle så gå en 35-40 år, før jeg af mange omveje er vendt tilbage til min passion, modelflyene.
Og det især min flyvehistoriske interesse der driver lysten. Derfor arbejder jeg altid i diorama-tanker.
Jeg har en eller anden ide om at kunne fastholde en bestemt historisk begivenhed vha. af modellerne
og placere dem i en historisk ramme. Der er altid mange projekter i luften og jeg bruger enormt
meget tid på research, så der kan godt gå meeeget lang tid imellem at jeg får gjort noget færdigt!

Ved Modelbyggekonkurrencen i Stauning havde jeg to dioramaer med. Det første Monogram's 1:48 B-17,
en kærlig hilsen til den mand der satte det hele i gang hos mig tilbage i 70'erne, Sheperd Paine.
Det andet diorama af Revell's gamle 1:32 Bristol Beaufighter fra 1975.

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/7698_06_10_14_6_39_42.jpg)

Det var første gang at jeg deltog i noget som helst modelbyg-relateret, men det kan godt være at det
er noget jeg skal til at gøre noget mere ved. Måske kan jeg ved jeres hjælp bedre holde dampen oppe.

Vi ses ! Kent

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ole Tønnesen efter Oktober 06, 2014, 20:32:43 pm
Hej Kent, velkommen til.
Jeg vil lige gentage min opfordring til dig, om at deltage i vore møder i Lisbjerg. Det er spændende at følge med i "Fellow Modellers" byggeprojekter,  vi inspirerer hinanden, og jeg kunne da godt tænke mig, en gang imellem at se dine fremtidige projekter på byggemøder.
Hilsen Ole
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter Oktober 06, 2014, 22:27:32 pm
Hej Kent og velkommen

Dine dio'er ser rigtig gode ud - kunne godt tænke mig at se de i real life.
Jeg kan kun tilslutte mig at du må komme til Lisbjerg hvis altså du bor i nærheden - det ville være dejligt med endnu en 1/32 bygger  ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Oktober 06, 2014, 22:30:55 pm
Velkommen til, Kent. Jeg vil tilslutte mig koret af modelbyggere, der gerne vil se dine dioramaer i virkeligheden. :)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kkarlsen efter Oktober 07, 2014, 08:53:11 am
Jeg vil se om jeg ikke kan få tid til at kigge forbi på søndag?

Kent
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: PeterJ efter December 07, 2014, 17:22:15 pm
Hej jeg hedder Peter Jensen, er 43 år og er bosat i Næstved, jeg er nu endnu engang tilbage til modelbygning og fandt så dette sted , god ide ... kudos til ophavs manden at forsøge at lave et viatuelt samlingssted, jeg har ikke tal på hvor mange gange det er sket men buggen bed igen ;), da jeg er vokset op i et modelbygger hjem hvor min far som er ret skrap hvis jeg selv skal sige det og har bygget lige så langt tilbage som jeg kan huske og har lært fra sig til alle drengene i det omfang vi var "modtagelige".

I gamle dage i Grenå hvor jeg stammer fra havde den gamle op til flere gange lavet små hygge bygge foreninger / klubber for både voksne og unge som kunne komme enten at bygge som de plejede men med ligesindede eller blive introduceret til denne hobby og lære fra bunden af, og det var rigtig hyggeligt , men siden jeg ramte øen her ,har jeg i periode hvor jeg har været ramt siddet og hygget mig med det alene med radion i baggrunden , men husker tilbage til de gode aftner en gang om ugen i en af de omgange af bygge foreninger den gamle havde.

hvad kan jeg sige mere , jeg bygger hvad som helst , men har haft en hang til racer biler og last biler MC' har også været inde i billedet , men DET blev ingen succes, men har også lavet en del fly, jeg er på ingen måde på højde med min gamle far i faget og betragter mig selv som den bløde mellem vare , men jeg gør en dyd ud af at tage mig god tid til at lave minde modeller så de bliver så gode som mig muligt og kunne ikke drømme og at jappe noget igennem bare for at få bygget noget.

Så pt sidder jeg og roder lidt med en gammel model jeg fandt i kassen med ubyggede modeller for at øve mig lidt igen og komme godt igang med af få afpudset formen, inden jeg kaster mig over mine mere "vigtige" modeller.

mvh

Peter
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter December 07, 2014, 17:56:44 pm
Velkommen til. Det er rart med nye ansigter :D
Du skulle måske lige læse denne tråd.
http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=258.0 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=258.0)
Alt efter hvor mobil du er kunne dette måske også have din interesse.
http://www.ipms.dk/forum/viewtopic.php?f=12&t=4186 (http://www.ipms.dk/forum/viewtopic.php?f=12&t=4186)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Johan Søltoft efter December 08, 2014, 10:30:05 am
Velkommen Peter. Der er en modelbyggerklub i Vordingborg, hvis du søger nogen at bygge med.

- Johan.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Allan F1 Nielsen efter December 08, 2014, 20:05:54 pm
men har haft en hang til racer biler
That is the totally right spirit. Lad os se nogle billeder.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: PeterJ efter December 09, 2014, 16:49:44 pm
nu er der ikke så mange tilbage som har overlevet de mindste børne år af mine drenge , men jeg har 2 tilbage som er lidt medtaget af støv efter at være henvist til at stå på et amatur nede i min akvarie kælder i en 5 års tid uden at blive passet på ..... men det er slut nu hvor jeg har været så forkælet af "chefen" at have fået mit eget herre værelse til alle mine finurlige påfund ;) (http://i1372.photobucket.com/albums/ag323/jyden71/Modeller/004_zps24c68eda.jpg) (http://s1372.photobucket.com/user/jyden71/media/Modeller/004_zps24c68eda.jpg.html)

(http://i1372.photobucket.com/albums/ag323/jyden71/Modeller/002_zpsf57cf67c.jpg) (http://s1372.photobucket.com/user/jyden71/media/Modeller/002_zpsf57cf67c.jpg.html)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Allan F1 Nielsen efter December 09, 2014, 17:54:55 pm
Tak for billederne. Som det næste må du i gang med nogle nye projekter.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: PeterJ efter December 09, 2014, 19:18:37 pm
Er allerede i fuld gang , denne gang i en trækker fra italeri , fedt at være igang igen :D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Roa efter Januar 06, 2015, 02:03:35 am
Her tilgår en hurtigt præsentation af undertegnede;
34 år & bosiddende i Hobro (nordjylland)
Læser til Teknoantropolog ved Aalborg Universitet.
Tidligere Falckredder (Ambulancebehandler niv II, funktionsuddannet brandmand)
tidligere soldat.

- er startet på modelbygning sammen med min makker. han har lavet noget i sin ungdom & jeg har bygget et par sæt, men nu er vi vendt frygteligt tilbage med intentioner om at forblive. vores interesser ligger i den militære del, primært panzer & ikke fly/helikopter. Intentionen er at lære en masse ved trial 'n' error, samt informationssøgning her & andre steder her i starten. vi påregner at opbygge nogle dioramaer (aner ikke om det er korrekt stavet)

- vi er begge interesseret i at møde andre fra "branchen", men det svinger rigtig meget med hvor meget tid vi har til rådighed. her i opstarten (juleferien) har vi bygget om natten fra ca 22 til 04-05 & for at kunne passe vores liv ved siden af.

Vi gør begge i fotografering & jeg er indehaver af roa production ( www.roaproduction.com (http://www.roaproduction.com) )
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Dan Mouritzsen efter Januar 06, 2015, 02:05:55 am
Velkommen i klubben ;D

Dan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter Januar 06, 2015, 07:16:20 am
Velkommen til Roa.

I er mere end velkommen til at komme til vores møder i Århus - vi har nogle der kører længere end fra Hobro regelmæssigt og synes det er det værd. Møderne slås op i http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=79.0 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=79.0)

Hvad hulen er en Teknoantropolog ??
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Roa efter Januar 09, 2015, 01:12:06 am
Velkommen til Roa.

I er mere end velkommen til at komme til vores møder i Århus - vi har nogle der kører længere end fra Hobro regelmæssigt og synes det er det værd. Møderne slås op i http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=79.0 (http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?board=79.0)

Hvad hulen er en Teknoantropolog ??

Det er lidt af en mærkelig størrelse.
her er lige et link til en kort forklaring :)
http://www.aau.dk/uddannelser/bachelor/teknoantropologi?gclid=CJXPg-bPhcMCFcPTcgod-KQAzw (http://www.aau.dk/uddannelser/bachelor/teknoantropologi?gclid=CJXPg-bPhcMCFcPTcgod-KQAzw)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter Januar 09, 2015, 11:40:22 am
Ikke for at være flabet (ok måske lidt), men...

"Teknoantropologi handler om at studere forskellige teknologier med antropologens øjne." No shit sherlock

"Som en del heraf kommer du til at arbejde med kommunikation mellem tekniske eksperter og forskellige brugergrupper (fx borgere, politikere og virksomheder), og du bliver trænet i at rådgive om ansvarlig brug og udvikling af ny teknologi." Og det betyder lige i praksis ??

Er stadig ikke klogere på hvad det er  ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Dannevang efter Januar 26, 2015, 17:52:51 pm
Hej modelbyggere!

Jeg hedder Kristian, er 39 år og er bosiddende i Herning. Til dagligt arbejder jeg som revisor.

Min modelbyggerhistorie er meget lig den, som jeg kan se, at mange af Jer andre herinde kan fortælle om. Som knægt i folkeskolen var det især fly fra Airfix som trak, og det kom sig faktisk så vidt, at jeg fik fyldt loftet i både drengeværelset og mine forældres tv-stue med fly ophængt i fiskesnøre!  Lidt efter lidt blev jeg dog også grebet af at bygge panser fra Airfix i 1:76, og når det blev helt vildt i 1:35 fra Tamiya.  Som årene gik kom studier og andre interesser dog til, og modelbyggeriet blev efterhånden reduceret til et kært minde fra barndommen.

For godt 3 år siden flyttede jeg og min kæreste så fra en mindre lejlighed til et hus, hvor jeg fik mit eget herreværelse. Med dette kom også lysten til at rode med en hobby igen, og straks kom de glade minder fra modelbyggetiden tilbage. Først tænkte jeg: ”nej det er squ for barnligt”, men efter lidt søgen på nettet fandt jeg hurtigt ud af, at modelbyggeriet siden min barndom er gået fra primært at være noget for unge drenge med kikset hår, til primært at være noget for store drenge med gråt hår :).

Efter jeg er kommet i gang igen, har jeg primært bygget nogle af de mindre panser sæt fra Tamiya, men også et enkelt sæt fra Hobby Boss (en M706 – jeg har læst flere steder, at Hobby Boss laver svære sæt, men dette var nu lige til at gå til) samt et mindre diorama fra MINIART (hvor et forkert valg af farver resulterede i, at det der skulle have lignet en bunke murbrokker, kom til at ligne svensk pølseret). 

Mine fremtidsplaner med hobbyen er blot stille og roligt at blive bedre, samt at have det sjovt. Jeg er indtil videre tilfreds med, at mine modeller ender med at se ok ud, når de står på hylden, og lader mig ikke gå så meget på af, at de så langt fra er perfekte, hvis man nærstuderer dem.

Jeg glæder mig i øvrigt rigtig meget til at prøve at deltage i byggemøderne i Lisbjerg, og syntes det er super flot, at der er engagerede mennesker i dette miljø, der bruger tid og energi på at arrangere disse.

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter Januar 26, 2015, 19:41:53 pm
Velkommen, Kristian. Dejligt med endnu en "ny" modelbygger. Jeg ved, at du er velkommen i Lisbjerg.

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bjarne efter Januar 26, 2015, 19:47:57 pm
Velkommen i folden, Kristian. Jeg er overbevist om, du får et godt udbytte af den viden, de forskellige medlemmer af dette forum ligger inde med.

Bjarne

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Roa efter Januar 31, 2015, 17:40:44 pm
Ikke for at være flabet (ok måske lidt), men...

"Teknoantropologi handler om at studere forskellige teknologier med antropologens øjne." No shit sherlock

"Som en del heraf kommer du til at arbejde med kommunikation mellem tekniske eksperter og forskellige brugergrupper (fx borgere, politikere og virksomheder), og du bliver trænet i at rådgive om ansvarlig brug og udvikling af ny teknologi." Og det betyder lige i praksis ??

Er stadig ikke klogere på hvad det er  ;D

Hehe så er vi to :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: rhusberg efter Februar 01, 2015, 18:18:28 pm
Hej Kristian,

Og velkommen ! Din tilnærming til våres hobby er bare fantastisk !

"Mine fremtidsplaner med hobbyen er blot stille og roligt at blive bedre, samt at have det sjovt".

Happy modelling,
Ruben
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Aleph efter Marts 19, 2015, 18:16:26 pm
Hej!

My name is Alessandro, and I am a 24-years old Italian PhD student in Århus. I wanted to try and introduce myself in Danish, but I am still learning and I am missing most words.

I approached model building first when I was a child, around 11 years of age, At that time, with the supervision of an adult friend, I built a few tanks in scale 1:72, a motorbike and a Fiat 500 in scale 1:24. I stopped when I went to high school, and I haven't done anything for several years. Throughout the last year, however, I have been gradually approaching this hobby again. I recovered some old models left from ten years before and started working on them, and I bought a new airbrush. I have also bought another kit identical to the 500, and I have just started working on it. My plan is to continue with models of "popular" cars such as the Mini Cooper, the Renault 4 and maybe the Citroen 2CV as well, and my most ambitious aim now is to build the English double decker.

I am very glad I found this community, as I definitely need to share my work with someone in order to learn the tricks and get better and better with this hobby, and it seems to me that this is exactly what I found here. Also, I hope I will learn some Danish from you  ;D ;D ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Frederik efter Marts 19, 2015, 19:54:39 pm
Welcome to Danskemodelbygger Alessandro glad to have some new people joining the hobby :D  ;D Welcome
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Poul m. efter Marts 19, 2015, 20:19:17 pm
hi Alessandro

Welcome.

If you have some time free during the easter Holidays there are a model contest/exchibition in the city of Randers. its not far from Århus.

its the 5. of april. starting at 11.00, (9.00 for entrees) until 16.00.

It would be a great opportunity to meet other modellers, and to pratice more Danish :).

If you have any questions about this or other Things, dont hesitate to ask.

poul m.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Henrik Nielsen efter Marts 19, 2015, 20:24:38 pm
Velkommen Alessandro
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Klaus K. Jakobsen efter Marts 19, 2015, 20:25:16 pm
Jamen så vil jeg da også lige melde mig på banen som nybegynder igen  :)

Efter mange år, kom lysten til en modelbane for et par år siden. Har aldrig tidligere haft en sådan, så nu skulle det være. Fik købt et af de små Märklin startsæt i Aldi, men det blev hurtigt for lille, så fandt et let brugt sæt på den blå avis. Så begynder man at planlægge og tænke over hvad og hvor meget man skal bruge til det. Det bliver desværre hurtigt dyrt, så næsten allerede fra starten, må jeg konstatere, at det her bliver et årelangt projekt, og som nok aldrig bliver helt færdigt (der skal jo være et eller andet man kan pille ved eller justere på).

Samtidig fandt jeg et gammelt plastmodelfly frem fra gemmerne, så der er jeg også begyndt at være aktiv igen :)

ESCI 1/72 F100

(http://1.bp.blogspot.com/-YeXpEaMNPCk/U6V20RnNwKI/AAAAAAAAJgQ/ghgXKLVrF7I/s1600/F100.jpg)

Så der er jo nok at gå i gang med :)

Den 22/02-14 var jeg på airbrush begynderkursus hos CustomColor i Jyderup, den dag gik hurtigt :)

(http://4.bp.blogspot.com/-k5KZhq4aAK4/U8zrt2GaLMI/AAAAAAAAJ2E/qUPtwWoS3PQ/s1600/airbrush+begynder+kursus+19+039.jpg)

Og så prøver jeg at holde gryden i kog via en lille blog som jeg har, f.eks. kan nogle tidligere byggede modeller ses her http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/2014/07/det-la-pa-loftet.html (http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/2014/07/det-la-pa-loftet.html)

Men vil da prøve at få sat noget ind her også :)

Work in progress: Revell Star Trek Voyager som fruen har bestilt med indbygget lys og photoetch.

(http://2.bp.blogspot.com/-pveBRf8d3eM/VCrmzyBhLSI/AAAAAAAAKpQ/Xp1qixrKzvg/s1600/20140930_192058.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-XOYb9bhyxAI/VCrmOUawL5I/AAAAAAAAKo8/efC35ts-YQE/s1600/20140930_191801.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-kPCM_l0Ypnc/VCrkrGC8sII/AAAAAAAAKok/9QH4YC9tBHg/s1600/20140930_183930.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-eKsunNfkjGE/VOh2OTN-feI/AAAAAAAALhI/Z4y3NIvF2_0/s1600/20150221_131038.jpg)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ole Tønnesen efter Marts 20, 2015, 21:51:15 pm
Velkommen Alessandro og Klaus

Er der mon stadig folk som påstår at vores hobby er ved at uddø her til lands???

Alessandro: I look forward to discussing italian tanks and aircrafts with you!

Klaus: Lad os følge dit Voyager projekt her på Modelbyggeren!

Mvh
Ole
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Aleph efter Marts 21, 2015, 23:48:52 pm
Thanks everyone for welcoming me!

For Easter I will be home with my parents, so no exhibition this time...

@Ole: I know absolutely nothing about Italian tanks and aircraft: probably the best thing I could tell you about them is the right pronunciation of their names!
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ole Tønnesen efter Marts 22, 2015, 22:54:31 pm
@Ole: I know absolutely nothing about Italian tanks and aircraft: probably the best thing I could tell you about them is the right pronunciation of their names!

That will do! And I won't have to use Google translate anymore, when naming my dioramas :D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Søren A efter April 11, 2015, 12:00:23 pm
Hej modelbyggere - Som så mange andre, så er jeg også en såkaldt ''genbegynder'' efter at hobbyen har lagt lidt på hylden i en del år.
Jeg er en gut født i 1958 som startede dér en gang i '60erne med div. Airfix flymodeller ( dem dér i poser ) som min bror og jeg fik
af foreldrene når vi en gang i mellen skulle være alene hjemme en aften . . . Så lavede vi ikke andre 'nykker' dén aften !!!
Nåh, men dette med at bygge flymodeller udviklede sig til en egentlig interesse for især militærfly - Godt hjulpet på vej af den flyveaktivitet
der var i luften over den sydvestlige del af sønderjylland dengang - ligesom min far var aktiv i Luftmelderkorpset

Jeg var egentlig ved at skrive spalter op og spalter ned, om de erindringer fra dengang man som knægt oplevede af fly i luften
men det må blive i en anden tråd på et senere tidspnkt.

Modelbygning at plastikmodeller kom tilbage for et par år siden idét jeg på ebay havde købt en airbrush som jo narturligt nok måtte
afprøves på . . . modelfly !!!  En . . . Airfix . . . 1:72 Hawker Tempest  blev første 'forsøgsoffer' Egentlig fornuftigt resultat med
Humbro Enamel fortyndet med terpentin !!  ( Ville egntlig insætte nogle billeder - kan pt. ikke få det til at virke )

  Mvh. Søren A


 [vedhæftning slettet af admin]
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter April 11, 2015, 17:43:42 pm
Velkommen til Søren A.  :)
Det lykkedes da med fotoet og det ser da ud til fint malerarbejde!  :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Søren A efter April 11, 2015, 23:22:46 pm
Ja, jeg ved ikke lige hvad der skete - troede jeg kunne se billeder i ''prewieu'' derfor opgav jeg det i første omgang. Da jeg
så havde postet indlæget, var der pludselig et billede på alligevel. Prøver lige om det skulle lykedes med flere.

Tekst til billederne : Israel F-16 (gammel penselmalet) var vist den første jeg forsøgte at airbrush'e Derefter Tempesten.
                              Revell 1:48 S-55 er den sidste jeg lavede med pensel
                              ME -109 også 1:48, som er min yndlingsskala, mangler lige det sidste . . . .

Selvfølgelig er der gennem årene indkøbt et par modeller eller tre  ;D hvoraf de fleste stadig er ubyggede. Selvom jeg altid
har haft hang til flymodeller er jeg også i mellemtiden blevet 'hookt' på bilmodeller i 1:24/1:25 Gamle AMT'ere Uha da da - disse
er ikke ligefrem 'paskram' som f.eks. Tamiya's modeller. Men det var de Revell fly man før i tiden (omkr. 1970) bestemt heller ikke?

   Mvh. Søren A

[vedhæftning slettet af admin]
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter April 12, 2015, 09:17:02 am
Nu kører det da! Er det tæppefilt af forskellig slags du bruger som overflade på plaketterne?
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Søren A efter April 12, 2015, 11:36:48 am
Jo - det er noget tæppefilt, dét man bruger i fortelt m.m. - 'dupperne' nedenunder er slebet væk med noget groft sandpapir. Foden under Tempest'en er noget selvklæbende filt købt hos boghandleren. Asfalten hvorpå helikopteren står, er noget som mureren bruger til at lægge på soklen inden der bygges op med
mursten - Det er noget tjære med fint sand på - meget realistisk ? Jeg har stadig et par modeller som har 'overlevet' mere end 4 årtier - Starfighter og Kawasaki'en byggede jeg som 16 årig da jeg gik på Højer Undomsskole i 1974/75
Baggrunskulissen : F-86D  skala ca. 1:6

   Mvh. Søren A

[vedhæftning slettet af admin]
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bliktuden efter April 26, 2015, 14:13:55 pm
Hej alle.

Mit navn er Kim. 36 år fra Kbh. Jeg har kigget med herinde i noget tid og tænkte derfor at jeg var nødt til at registrere mig, både for at kunne rose de vanvittig flotte projekter man ser herinde, men måske også for at få et par gode tips  ;)

Min baggrund er indenfor håndværk (tag og facade/blikkenslager) selvom jeg ikke direkte arbejder indenfor branchen længere, og derfor er min interesse vel lidt naturligt også på bygninger. Jeg har leget med tanken om at lave forskellige bygninger i miniformat i en del år og er nu endelig nået dertil, hvor materialer og værktøj er indkøbt (Mit første projekt er også startet så småt op, men mere om det i en anden tråd)

Udover bygninger har jeg en svaghed for det lidt dystre og uhyggelige, og har derfor også flere idéer til projekter i den apokalyptiske genre.

Det jeg finder spændende ved modelbyg er kombinationen af idé, materialer, selve byggeprocessen og til sidst arbejdet med at give modellen den realistiske finish.
Jeg vil helst bygge så meget som muligt op fra bunden(så længe det selvfølgelig giver mening) og derfor spår jeg også at mine projekter kommer til at tage en evighed   ;D

Mvh Kim

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter April 26, 2015, 19:24:45 pm
Velkommen til Kim.

Det lyder rigtig spændende det du vil i gang med. Har du tænkt på at sætte figurer til dine bygninger ? Der er jo mange der laver bygninger til diorama'er og et krigs diorama er jo ikke langt fra din apokalyptiske ide.

Der er mange firma'er som laver ting til husbygning så der er nok til at støtte dig...

Lad os se noget når du komme så langt
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ole Tønnesen efter April 26, 2015, 20:30:22 pm
Hej Kim

Så var det her måske noget som også kunne interessere dig:

https://www.facebook.com/alex.friedrich.7/media_set?set=a.4982912907257.1073741846.1732528019&type=1&pnref=story (https://www.facebook.com/alex.friedrich.7/media_set?set=a.4982912907257.1073741846.1732528019&type=1&pnref=story)

Mvh Ole
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bliktuden efter April 26, 2015, 21:01:04 pm
Velkommen til Kim.

Det lyder rigtig spændende det du vil i gang med. Har du tænkt på at sætte figurer til dine bygninger ? Der er jo mange der laver bygninger til diorama'er og et krigs diorama er jo ikke langt fra din apokalyptiske ide.

Der er mange firma'er som laver ting til husbygning så der er nok til at støtte dig...

Lad os se noget når du komme så langt

Tak Thomas

Jeg kommer til at bruge figurer i nogle af de idéer jeg har.  Lige p.t er det bare en bygning med noget strandmiljø omkring.
Jeg har allerede brugt utallige timer på alverdens sider, og jeg har sikkert stadig kun set en brøkdel  ;D Det er jo helt utroligt hvad der laves derude.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bliktuden efter April 26, 2015, 21:02:28 pm
Hej Kim

Så var det her måske noget som også kunne interessere dig:

https://www.facebook.com/alex.friedrich.7/media_set?set=a.4982912907257.1073741846.1732528019&type=1&pnref=story (https://www.facebook.com/alex.friedrich.7/media_set?set=a.4982912907257.1073741846.1732528019&type=1&pnref=story)

Mvh Ole

Hej Ole.
Ser rigtig spændende ud. Den side skal jeg bestemt se nærmere på :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: AlocDrol efter April 29, 2015, 08:54:55 am
Hej Kim

Velkommen til :-) Spændende indgangsvinkel du har til modelbyg, de fleste har vel militær og historie som deres indgangsvinkel. Ser frem til at se dine projekter :-)

/Brian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Sherman efter Juni 01, 2015, 21:31:31 pm
Hej Modelbyggere,

Lad mig lige kort præsentere migselv. Jeg heder Jaco, er født i '69, gift, indvandrer, far til 2, håndværker, og som så mange genbegynder i modelbygning.

Som barn byggede jeg især Matchbox fly til min lillebror og migselv. Ingen af disse fly har overlevet, de mange gange jeg flyttede.

For nogle år siden syntes jeg, jeg havde brug for en hobby til at slappe lidt af med. I første omgang fandt jeg mit gammel modeltog i h0 frem, men fandt så ud af at modeltog bare krævede lidt mere plads, end jeg havde (og har) til rådighed. Den begrænsning virkede ikke særlig afslappende på mig. Så faldt det mig ind, at jeg stadig havde nogle gamle æsker med byggesæt. Dem (mærkeligt nok ingen Matchbox) fandt jeg i nogle meget støvede flyttekasser, og siden har jeg siddet ved køkkenbordet en gang i mellem og hygget mig med det.

Det første fly jeg gik i gang med var en F-5A, men gammel maling og rustne evner ;) gav et resultat, som jeg ikke vil vise her. Den hænger over min søns seng. Det næste fly, det som jeg er i gang med nu, er en Revell Spitfire Mk.1.

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/8289_31_05_15_8_24_25.JPG)

De byggesæt, som jeg fandt frem, og som jeg vil samle efter eller sideløbende med Spitten, er:
* Fokker G-1
* Fokker D-XXI
* Sherman tank
* Centurion tank
* Spitfire Mk.IX
* Me 262 Nachtjäger

Og så har jeg ikke kunne holde mig fra at købe nogle nye; to fly fra italiensk design:
* MC.205 Veltro
* MB 326K Impala

Puha, hvilken af dem skal jeg vælge?
 
Jeg bor lidt udenfor Givskud og kunne godt tænke mig at komme til nogle af jeres hygge-bygge-møder, så hobbyen bliver lidt mere socialt. Det føles lidt ensomt ved køkkenbordet en gang i mellem :D.

Mvh, Jaco
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter Juni 02, 2015, 09:40:54 am
Hej Jaco

Velkommen til - sjov som det kan blive interessant at finde modelbygningen frem igen efter mange års pause og utrolig nemt nu at finde fotos og data om de modeller vi gerne vil bygge.  :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Juni 02, 2015, 11:42:07 am
Velkommen til Jaco
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Finansen efter September 16, 2015, 21:55:03 pm
Hej til alle

Jeg hedder Finn og er efterhånden blevet 51. jeg er ikke modelbygger, men fotograf og min interesse som modelbygger sluttede for mange år siden, jeg har som andre raske børn brugt alle mine sparepenge på div byggesæt, alt fra airfix poser til 8,50kr. og til Tamiya modeller i 1000kr. klassen -
Så er spørgsmålet - hvad jeg laver her på forumet. jeg leger lidt med et foto-projekt hvor jeg skal bruge en Ford trimotor, fokker, junkers eller lignende evt. en dobbeltdækker, det er et privat fritids projekt og kun for sjov.

Anyway i min jagt på sådan en model faldt jeg over Danske modelbyggere og efter at have set mig lidt om på boardet konstaterede jeg, at der er mange der har har problemer, med at fotografere deres mesterværker, det er lidt synd for der er mange fine ting i mellem.
hvad så ? Ja jeg havde tænkt mig, at skrive lidt i jeres foto tråd, lidt om hvad, hvor, hvorfor og hvordan, men det er et kæmpe område og stadig en ide, som jeg leger lidt med, det vil nok blive meget tidskrævende for min part og det er jeg ikke sikker på jeg kan overkomme.

Hobby verden er ikke helt ukendt område, fra slut 80`erne og frem har jeg rodet rc - først fly senere heli sidst 1/8 onroad - sidste løb og helt slut var Paris 2008

mvh. Finn
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Per M efter September 16, 2015, 21:58:51 pm
Hej Finn
Velkommen til. Du skal være mere end velkommen til at dele din viden og ideer.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Johan Søltoft efter September 17, 2015, 11:32:50 am
Dejligt med en fotograf, så hjerteligt velkommen Finn. Ole Hviid Tønnesen har gang i en tråd omhandlende foto, så mon ikke du kunne komme med lidt erfaring der.
- Johan.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter September 17, 2015, 15:29:09 pm
Hej med jer

Jaco - jeg ved ikke om det er for langt men vi mødes ofte - ca en gang om måneden - i Lisbjerg nord for Århus. Du er velkommen til at dukke op (meld dig lige til her på siden under modelbyggeklubber og byggemøder)

Finn - det ville være fantastisk hvis du ville lave et godt indlæg om fotografering. Vi har nogle virkelig gode, mens andre som mig nærmest har brug for en guide der starter med 'den der runde blanke en skal vend ud mod modellen' :-)

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Sherman efter September 17, 2015, 22:04:06 pm
Jo, tak for svaret Thomas.

Jeg har faktisk været til min første byggemøde i Lisbjerg i starten af august.

De næste par møder passede desværre ikke ind i kalenderen, men jeg dukker nok op igen.

Mvh
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: malawicarsten efter Oktober 04, 2015, 01:27:11 am
Hej folkens

Jeg er af ældre dato (41 år) og roder normalt med fjernstyrede biler samt H0 modeltog. Sidste er grunden til jeg fandt dette forum.

På denne messe http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=4545.0 snakkede jeg med en her inde fra (har desværre glemt navnet) og fik en masse gode råd, hvor jeg er i gang med at få pensler, file mv. hjem.

Mine erfaringer med at male strækker sig til "hvide vægge i et hus" , har dog en plan om jeg vil forsøge at male H0 figurer og huse som skal på fremtidigt anlæg.

Jeg har fået samlet en cementfabrik som skal laves alá Aalborg Portland nu jeg er fra Aalborg af, den står pt. i ren plastikfarve.

Mvh

Carsten


Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas Lund efter Oktober 04, 2015, 14:48:49 pm
Jeg er af ældre dato (41 år)

Hva' faen'... skal du være fræk  ;)

 Just kidding - velkommen
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Snepanther efter November 24, 2015, 17:43:17 pm
Hej.
En "Gammel" modelbygger vender tilbage. jeg hedder John, er 56 år og startede med at bygge modeller i skala 1:72 tilbage i 70'erne. Nu har jeg taget emnet op igen og bygger dioramaer fra     II ww og helst i skala 1:35 da øjnene ikke så godt ser de små detaljer mere. Jeg bygger i øjeblikket på forskellige modeller og figure fra det tyske militær, nok fordi der er flest modeller, jeg kan godt mærke at det er længe siden jeg har bygget, men til gengæld er man vel blevet lidt mere omhyggelig. Mit store projekt som jeg gerne vil starte næste år, bliver en lille havn ved et flodudløb med en tysk MTB og diverse dertilhørende mænd og køretøjer samt et område med civilbefolkning, foreløbige beregninger viser at det er et projekt til omkring 4000 kr.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jes efter Januar 19, 2016, 18:57:16 pm
Hej,

Hej med jer.

Mit navn er Jes som i nok kan se og jeg er 42.
Jeg er helt ny ind for for model byggeri, har aldrig bygget før.
Har altid gerne vil prøve det, Men tiden har bare aldrig været der før nu.
Så fandt jeg denne hjemmeside og tænkte at det ville være fornuftigt at være omgivet af så mange talenter her inden, som måske kunne give nogen gode fif og ider.
Jeg har altid interesseret mig for II ww især den tysk militær har min interesse.

Jeg takker for at jeg måtte være med her inde.

Mvh

Jes
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Ole Tønnesen efter Januar 20, 2016, 16:50:02 pm
Hej Jes
Velkommen ind i en fantastisk hobby :)
Håber du får en god oplevelse med den og bare spørg løs, ingen spørgsmål er for "Dumme"
Vi er mange her på forum som vil skrive under på, at modelbygning også er en terapi til uvurderlig hjælp, når livet giver nogle bump.

Mvh Ole
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: J:J efter Januar 20, 2016, 22:29:47 pm
Hej Jes

Jeg vil sige som Ole og desuden spørge: Har du et eller flere bestemte projekter, du pønser på at gå i gang med, og har du særlige interesser for f.eks. panser eller fly, eller er du til lidt af hvert?

Mvh
Jacob
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Hans Eli Andreasen efter Januar 29, 2016, 15:34:21 pm
Hej heder Hans jeg er 57 år og bor i Aahus og jeg bygger formel 1 biler i 1/12 og 1/20
Jeg er introduseret til forumet af Bo.

(http://i.imgur.com/WLpUL9I.jpg)

Hans
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Januar 29, 2016, 17:44:10 pm
Velkommen til.
Du gør dig også i 1:1 kan jeg se 8) 8)
Glæder mig til at se nogle af dine modeller
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Tommyph1208 efter Januar 29, 2016, 23:58:48 pm
Hej folkens

Jeg hedder Tommy og er lige kommet i gennem validerings processen, så efter at have læst retningslinjerne tænkte jeg at jeg lige ville præsentere mig herinde, inden jeg begynder at bruge og poste i forummet :)
Jeg er 30 år, arbejder som software ingeniør/programmør for et spilfirma, bor i Valby med kæreste og 2 børn og er ny inden for modelbyg.

Da jeg var yngre gjorde jeg noget i maling af figurer og terræn/bygninger til figurspil (primært Warhammer Fantasy), men er idag gået væk fra det.
Jeg har i lang tid været glad for de klassiske amerikanske muskelbiler fra 60-70erne og har nu forelsket mig i et modelbil projekt som jeg tænker skal være min indgang til modelbyg verdenen (mere om det i en projekttråd senere).
Jeg er glad for teknologi og for at lave ting, og købte for et par år siden en 3D printer som jeg håber på at inddrage som værktøj i modelbygningen.
Jeg håber self. på en masse gode ressourcer at tappe fra herinde, samt et sted at dele projektet og passionen :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Martin.F efter Marts 30, 2016, 22:27:36 pm
Hej med jer
Jeg vil også lige give en præsentation af mig selv.
Jeg er 31 år og bor i Esbjerg med kone og to unger. Jeg har bygget en del i mine unge år, men lagde det fra mig da øller mm blev mere spændende.  :)
Efter en lang periode med stress på arbejde manglede jeg noget at koble af med, og derfor er jeg gået igang igen.
Jeg bygger 1:35 militær, og mit første projekt er en hummer fra tamiya.
Jeg er lidt forvirret mht maling, men de spørgsmål hører vist til i en anden tråd.
Jeg ser frem til at suge alt jeres viden til mig.
Martin
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter Marts 30, 2016, 22:37:10 pm
Velkommen, spørg endelig løs, husk der findes ikke dumme spørgsmål

Det bedste du kan gøre, er at undersøge dit lokal område, og finde ud af om der
skulle være en klub, eller måske andre modelbyggere der mødes og snakker/hygger/bygger sammen.
I Esbjerg har du Esbjerg modelbygge forening, du kan se deres side her:
http://www.esbjergmodelbyggerforening.dk/

Bo

Hej med jer
Jeg vil også lige give en præsentation af mig selv.
Jeg er 31 år og bor i Esbjerg med kone og to unger. Jeg har bygget en del i mine unge år, men lagde det fra mig da øller mm blev mere spændende.  :)
Efter en lang periode med stress på arbejde manglede jeg noget at koble af med, og derfor er jeg gået igang igen.
Jeg bygger 1:35 militær, og mit første projekt er en hummer fra tamiya.
Jeg er lidt forvirret mht maling, men de spørgsmål hører vist til i en anden tråd.
Jeg ser frem til at suge alt jeres viden til mig.
Martin
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Martin.F efter April 01, 2016, 21:34:31 pm
Hej Bo
Tak for det, jeg har allerede et par spørgsmål klar, men finder lige rette tråd.
Jeg har kigget lidt på Esbjerg modelbyggereforening, og det ser spændende ud.
Tak for det
Go weekend
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: MontyDK efter Juli 08, 2016, 09:46:55 am
Jeg hedder John, og bor i Vejle.
Er 56 år, gift, to børn og en hund.
Udover modelbyggeriet, er mine interesser kampsport, golf, hundetræning og amerikanerbiler.

Jeg byggede et hav af modeller i 70'erne og 80'erne, men holdt så pause indtil for 3 år siden, hvor jeg opdagede en helt ny verden af resin, fotoætsede dele, wash, og 1.000 andre ting !

Jeg bygger hovedsageligt fly i 1/48 skala, men har da også været nede i 1/72.
I øjeblikket arbejder jeg på en 1/32 Spitfire mk Vb .... så jeg hopper lidt op og ned i skala'erne.

Iøvrigt bygger jeg for at slappe af. Mine modeller er pæne (efter egen mening), men de er på ingen måde 100% korrekte. Jeg har sådan en indbygget bagatelgrænse, hvorunder tingene for mig betyder mindre end hyggen ved at bygge.
 
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bobber efter Juli 08, 2016, 12:00:07 pm
Velkommen til. Vis os endelig dine modeller
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: MontyDK efter Juli 08, 2016, 13:07:04 pm
Velkommen til. Vis os endelig dine modeller

Jamen seneste færdiggjorte, er denne Italeri 1/48 P-47D Thunderbolt :)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: MontyDK efter Juli 08, 2016, 13:57:12 pm
En anden, jeg byggede tidligere ...

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jens efter Juli 08, 2016, 16:17:41 pm
Det pileflethegn er da ude af skala.  ;D ::)

Jens
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: MontyDK efter Juli 12, 2016, 22:03:48 pm
 ;D ;D ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Benny efter September 21, 2016, 14:49:10 pm
Er så småt ved at "genstarte" igen efter års stilstand med modelbyggeriet. jeg er forøvrigt en efterlønner på snart 63år.

Mit arbejdsværelse har været brugt til pulterum i en del år (hvor jeg ikke har bygget modeller) og nu vil jeg til at bygge modeller igen. men jeg er endnu ikke er blevet færdig med at bringe mit arbejdsværelse tilbage til noget brugbart.
Der har så lige været et tilbageslag pga. lige været nede med influenza og er ikke helt ovenpå endnu, gik derfor også glip af aktionen i Aarhus øv! ville ellers have budt på Revell´s lunch tower, nå det må blive en anden gang.

bygge område: næsten alt i 1/35 og rumfart.

så nu vil jeg blot ligge et par billeder op af de sidste diorama´er, som jeg lavede inden den lange pause.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: klaus post efter September 21, 2016, 17:19:05 pm
Hej Benny velkommen tilbage til bygge verden jeg er selv lige vendt tilbage dit vinter diorama ser godt ud det hele blev vist ikke solgt men det kommer vist op på salg og bytte mvh klaus post
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Johan Søltoft efter Oktober 06, 2016, 08:45:24 am
Velkommen til Benny. Fine små dioramaer du har begået.
- Johan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Oktober 06, 2016, 09:35:05 am
Ja velkommen til. Fine dioramaer.
Jeg vil se frem til, at vi se mere fra din hand.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SteenB efter Oktober 12, 2016, 15:25:26 pm
Og så er det vist blevet min tur til at sige davs.  :)

Om mig selv; Er lige fyldt 60 her i sommers, og stadig i fuld sving på arbejdsmarkedet som virksomhedskonsulent. Som så mange andre her, har jeg haft en laaaaaang pause fra modelbyggeriet, men nu hvor 2/3 af ungerne er fløjet hjemmefra, kan jeg tydeligt mærke at det kribler i fingrene.

Om mine modelpreferencer; De spænder vidt: lige fra fjernstyrede sejlskibe, bygget helt fra bunden, til plastiksæt (Panser/køretøjer i 1:35 og fly (primært) i 1:48), hvor WW II har min hovedinteresse.

Om mig om modelbygning; Det er tydeligt at der er sket en rivende udvikling siden jeg indledte min pause fra plastik-modelbygning for over 30 år siden. Dels er byggesættene blevet væsentligt bedre end de gamle Airfix, Frog og Esci fra mine yngre dage. Og dels er der jo kommet nye spændende materialer og teknikker til; Photo-etch og Airbrush. Jeg har anskaffet mig min første airbrush - og jeg skal hilse og sige at jeg VIRKELIG føler mig som en nybegynder med den i hånden.  ::)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Bo efter Oktober 12, 2016, 17:36:40 pm
Velkommen til, det vil du ikke fortryde.
Ud over at blive medlem herinde, så er det næste kloge træk, som du bør
lave, at tage kontakt til din lokale modelbyggeklub.
Det er i dit tilfælde Fyns modelbyggeklub, de er en flok der mødes, på
Henriette Hørlücks Skolen i Odense C, med jævne mellemrum.
Du kan se flere detaljer og deres mødeoversigt her:
http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=5584.0

Det at mødes med ligesindede, blive inspireret, blive imponeret, udveksle
gode ideer og vejledning, er ganske enkelt guld værd, og i din situation
som "gen-startet efter lang tids dvale", nærmest uundværligt.
Sidste gang jeg var på besøg, holdt Bent foredrag om airbrushing med
akryl maling, lærerigt og interessant !

Sidste ting jeg vil anbefale, er at tage turen til Århus på søndag, der afholdes
AROS 2016, en model konkurrence, udstilling og swapmeet, der er rig mulighed
for at se en masse flotte modeller, gøre et godt køb, og frem for alt, snakke med
en helt masse andre modelbyggere.

http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=6068.0

Bo
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: SteenB efter Oktober 25, 2016, 15:25:27 pm
Hej Bo

Tak for velkomsten - og jeg har allerede taget kontakt til Fyns Modelbeyggerklub, og har lavet en aftale med Per Kristensen, at jeg kigger indenfor til deres møde på søndag.

Jeg glæder mig til at møde ligesindede, da man ellers hurtigt kan føle at man "sidder på en øde ø" med sin hobby. Det er jo fint med div. videoer på Youtube, men langt bedre at møde rigtige mennesker, som man kan stille en hel bunke spørgsmål....bl.a. om hvordan man får den dersens airbrush til at te sig ordentligt!  ;D

Mvh
Steen
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Claus efter Januar 14, 2017, 18:46:10 pm
Hej alle
jeg er ny bruger her på forum
Min baggrund er at jeg startede som 10 årig, med at bygge (hvad ellers?) Airfix, til stadig støre og støre frustration for min moder. Da jeg bliv ældre begyndte jeg at flyve modelflyvning (til enu støre frustration) model flyvning bliv jeg ved med selv i dag. Men det med at bygge plastmodeller spøgte hele tiden i baghovedet. Så her i min anden barndom, er jeg startet igen (57 års barn efter konens udsagn) jeg er startet ved det træ jeg faldt ved nemlig Airfix.
jeg har meldt mig ind i Aalborg modelbygger klub, samtidigt har jeg fulgt med på forummet her og er blevet meget inspireret af de utrolige flotte modeller der er fremvist.
med venlig hilsen claus
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kkarlsen efter Januar 14, 2017, 18:58:30 pm
Velkommen til Claus!  ;)

Mvh: Kent
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Januar 14, 2017, 19:07:25 pm
Velkommen til  ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Claus efter Januar 14, 2017, 19:10:04 pm
Hej Kent
Tak for dine ord ;D
Det er jo sådan en som dig der sætter overliggeren så højt at det er ved at tage pippet fra en begynder  ::) ::)
det har været utrolig inspirerende at følge flere af dine projekter, håber jeg ser dem live på en af årets konkurrencer, og få lejlighed til at hilse på dig
med venlige bygge hilsner Claus
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kkarlsen efter Januar 15, 2017, 09:47:35 am
Tak for det Claus, jeg bygger stort set kun skala 1:32/35, da jeg gerne vil have det hele med.
Hvad har du gang i 1:72/48/32?

Mvh: Kent
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: klaus post efter Januar 15, 2017, 10:33:44 am
Hej Claus jeg er ny lige som dig så jeg vil høre om du har noget info om ålborg model bygger klub mvh klaus post
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Claus efter Januar 15, 2017, 19:03:07 pm
Hej igen
Kent, det jeg er startet med er i 1:72, og er ved at afslutte en Beaufighter, desværre den gamle airfix. Men det har givet en fin rutine i at bruge spartelmasse  ::) ::) ellers er jeg ved at være moden på 1:48, og har købt en beaufighter fra Tamiya som jeg håber vil kurere min spartle og dårlig pasforms traumer  ;D
ellers har jeg en gammel drøm om at bygge dansk efter ww2. og er ved at samle en del både i 1:72 samt 1:48. og jeg har en formodning om at det på sigt bliver næsten 1:48 da de sæt jeg har fået fat i ser ud til at være lettere at bygge med detaljer osv.(et bedre slut resultat) Noget af det jeg gerne vil lære er at bruge airbrush, det kan jeg se kan give et helt fantastisk resultat (igen synet af dine modeller :))
Klaus, du vil være mere en velkommen i Aalborg modelbygger klub. Der er bygge aften hver tirsdag fra kl. 19 til 21 og jeg syndes at jeg er blevet godt taget imod (men vi lider jo også alle af den samme sygdom 8))
Hvis du vil kan du altid kikke forbi adressen står under bygge klubber hvor der også er mere info,
med venlig hilsen Claus
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Claus efter Januar 29, 2017, 17:04:40 pm
Hej Klaus
Det var hyggeligt at du fandt vej til klubben i tirsdags, jeg håber at du kommer igen nu p tirsdag
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: kyrre ingebrethsen efter Januar 29, 2017, 23:43:44 pm
Det er vel god kotyme å introdusere seg selv når man tramper inn med skoene på.

Jeg heter Kyrre, født i 72, er ganske norsk, bor ved Stavanger. Jeg ble introdusert til dette forumet av min venn Ruben Husberg.
Jeg er vel først og fremst en fly-mann, med bakgrunn som tidligere flygeleder og med mange år som flybygger og flyfotograf.
Jeg har bygget nest alt mulig (unntatt bil) opp gjennom årene, men nå har jeg prøvd å avgrense meg til 1:32 tyske, allierte og greske(!) fly, samt 1:48 etterkrigsfly. Sistnevnte kommer av en ganske ny hobby som handler om å registrerte ikke-norske militærfly som har hatt uhell i Norge etter krigen. Det blir mange fly som skal bygges, foreløpig er listen på rundt 85 fly - hvorav 2 danske. Hvor mange det blir? Det vil tiden vise ...

Ellers er jeg ganske velbevandret i tyske aktiviteter i Norge og Finland under krigen, så det er bare å spørre.

Kyrre
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Januar 30, 2017, 07:15:56 am
Hej Kyrre
Velkommen til.
Dejligt med at pust fra nord ;DTitel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter Februar 01, 2017, 10:22:51 am
Velkommen til både Claus og Kyrre. Jeg er sikker på, at I vil få gavne af dette forum.

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas M G efter Februar 27, 2017, 17:50:28 pm
Kære Alle
 
Efter flere års følgen – og ikke mindst beundring for jeres evner – har jeg nu besluttet mig for at komme med i forummet.
 
Jeg hedder Thomas og er 45 år gammel. Historien er den samme som for en del af jer andre. Jeg byggede modeller som barn, og for ca. 10 år siden genoptog jeg så arbejdet. Jeg bygger langt overvejende militærfly i 1/72, men også lidt panser i 1/35.
 
Lad det være sagt med det samme – jeg er ikke en god modelbygger. Mine teknikker er meget basale, og jeg maler fortsat med pensel. Det til trods så synes jeg, at det er hyggeligt og afstressende at fordybe sig i en model, der altid bygges ud af boksen. Nedenfor er et par billeder af de seneste kreationer, så I kan se, hvor jeg befinder mig.
 
Jeg håber, at der også er plads til en som mig.   
 
VH - Thomas

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/8542-270217174454-105921421.jpeg)

(http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/gallery/8542-270217174455-105931807.jpeg)


Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Dan Mouritzsen efter Februar 27, 2017, 18:31:38 pm
Helt sikkert. Velkommen til Thomas...

Dan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Finn Søndergaard efter Februar 27, 2017, 18:55:19 pm
Velkommen Thomas
Der er plads til alle. Flotte modeller, også set i lyset af, at du har malet med pensel.
h/Finn
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: TorbenMSørensen efter Februar 28, 2017, 16:00:27 pm
Flotte modeller Thomas, du har intet at skamme dig over, tværtimod.

Mvh  Torben Sørensen
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Per M efter Februar 28, 2017, 22:43:09 pm
Velkommen til. Feedt med en 1/72 flybygger (vi er ikke mange ;))
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas M G efter Marts 01, 2017, 19:51:15 pm
Tak for velkomsten.

1/72 er da vejen frem :)

VH - Thomas
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter Marts 02, 2017, 17:14:05 pm
Tak for velkomsten.

1/72 er da vejen frem :)

VH - Thomas

Velkommen til endnu en penselmaler i 1/72! Flotte modeller.  :)
Vh Carsten
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JanP efter Januar 08, 2018, 23:45:45 pm
Hej alle

Som ny bruger, er det vist på sin plads at præsentere sig selv.
Jeg hedder Jan, er 47 år og er for ganske nyligt startet op igen med modelbygning, efter en mindre pause på ca. 30 år...

Jeg har luret med på sidelinien i et stykke tid, og det er jo helt vildt hvad der findes af information og viden på dette forum!
Jeg koncentrerer mig overvejende om fly, helst i 1/48, forhåbentlig med et par sidespring til begge sider skalamæssigt  :)

Hovedinteressen har altid været dansk militærflyvning, men der skal noget mere erfaring ind under huden, inden jeg springer ud i disse.
Jeg synes det er en stejl læringskurve at skulle igang igen; brugen af airbrush har nok været den største "forhindring", men faktisk var det ikke så slemt  :D

Nu er jeg så heldig at være kollega med den gode Hr. Marschall, hvilket har hjulpet rigtig meget.
Det er endnu ikke lykkedes mig at køre ham træt i spørgsmål! Tak Christian!!

Det er fedt at være i gang igen, og jeg glæder mig meget til at blive en del af dette forum.

VH - Jan
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Lillebror54 efter Januar 09, 2018, 08:06:54 am
Hej alle

Som ny bruger, er det vist på sin plads at præsentere sig selv.
Jeg hedder Jan, er 47 år og er for ganske nyligt startet op igen med modelbygning, efter en mindre pause på ca. 30 år...

Jeg har luret med på sidelinien i et stykke tid, og det er jo helt vildt hvad der findes af information og viden på dette forum!
Jeg koncentrerer mig overvejende om fly, helst i 1/48, forhåbentlig med et par sidespring til begge sider skalamæssigt  :)

Hovedinteressen har altid været dansk militærflyvning, men der skal noget mere erfaring ind under huden, inden jeg springer ud i disse.
Jeg synes det er en stejl læringskurve at skulle igang igen; brugen af airbrush har nok været den største "forhindring", men faktisk var det ikke så slemt  :D

Nu er jeg så heldig at være kollega med den gode Hr. Marschall, hvilket har hjulpet rigtig meget.
Det er endnu ikke lykkedes mig at køre ham træt i spørgsmål! Tak Christian!!

Det er fedt at være i gang igen, og jeg glæder mig meget til at blive en del af dette forum.

VH - Jan

Velkommen til Jan glæder mig til at se nogle spændende modeller fra din hånd.
Der er flere der bygger dansk herinde Marshall har også ved jeg så bare spørg løs.
Ang. at køre Marshall træt i 1000 spørgsmål eller flere tror jeg ikke det nogensinde vil lykkes, han er en overbærende tålmodig herre.
Jeg stiller ham også selv mange spørgsmål.  ;D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JanP efter Januar 09, 2018, 08:56:06 am
Tak Thomas  :)


Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Jan Klarbæk efter Januar 09, 2018, 20:33:30 pm
Velkommen ombord Jan, dælme på tide du!  ;)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: JanP efter Januar 09, 2018, 21:34:14 pm
Hej Jan

Tak skal du ha´ :) Men du kender mig jo; lidt langsom i optrækket...
Men du har jo også en del af æren for at jeg er kommet i gang, med gentagen, let mobning når vi har mødtes :D
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Marschall efter Januar 10, 2018, 08:44:11 am
Velkommen ombord, Jan. Det er en meget stor glæde at se dig her også.

@Jan, Thomas: Tak for de smukke ord. Det er ikke tit, jeg får skyld for at være tålmodig og overbærende.   8)

Mvh
Christian
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Cato efter Oktober 02, 2018, 22:23:24 pm
Hejsa allesammen,

Jeg heder Benjamin, er 23år og kommer fra Viborg. Var til modelmessen i Arena Midt nær Kjellerup her i weekenden, og fandt så jeres stand.
Tænkte at jeg ville melde mig til forummet, da jeg længe har ønsket nogen at dele min hobby med, udover min familie.  ;D

Har stort set bygget modeller så længe jeg kan huske, blev i en meget ung alder introduceret til det af min bedstefar, som stadig følge projekterne med nøje.

Primært bygger jeg militær køretøjer (1/35), heraf mest kampvogne - gerne fra anden verdenskrig.

Håber i vil tage godt imod en ung, stadig lidt uerfaren bygger.  8)

Mvh Benjamin
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Lillebror54 efter Oktober 03, 2018, 06:13:31 am
Velkommen til Benjamin, glæder mig til at følge dine byg.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Carsten efter Oktober 03, 2018, 17:48:31 pm
Velkommen til Benjamin

Ung er fint, så har du tid til at opbygge erfaring.  ;)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Cato efter Oktober 03, 2018, 22:40:58 pm
Tak skal i havde Thomas og Carsten.

I henhold til erfaringen... Åh ja, der er meget at lære endnu  :P
De fleste af mine byg de sidste år, er alle sammen endt med at værre et eksperiment i nogen nye teknikker.

Syndes selv det bliver bedre for vær gang, men er dog aldrig helt tilfreds, når man ser hvad de rigtig dygtige modelbyggere laver.  ;)
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Viking71 efter Maj 27, 2021, 14:27:26 pm
Hej,

Jeg må hellere melde min ankomst herinde i Modelbygger lauget:)

Jeg hedder Kim, er 49 år gammel og genfødt modelbygger - mine tidligste modeller var fra 1980'erne i mine teen år, hvor det primært var WWII 1/72 fly og infanteri, der trak interessen.

Nu har jeg netop genoptaget hobbyen grundet en ryglidelse, der giver mig mere tid i hverdagen. Mine interesser er primært 1/35 panser, 1/72 fly (kold krigs fly for tiden), Vietnamkrigen infanteri, fly og køretøjer og faktisk også historiske figurer f.eks. fra romertiden.
Min store udfordring er at bo i en 3-V lejlighed hvor der akkurat er plads til et lille hobbyhjørne, især m.h.t. udluftning og udstilling af modeller, hvor jeg nok tænker kælderrummet må i brug:)

Jeg ser frem til at sparre med brugerne herinde.
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Thomas M G efter Maj 27, 2021, 14:59:25 pm
Velkommen til Kim.

Jeg glæder mig til at se dine modeller, og der er masser af hjælp at hente fra dygtige modelbyggere :)

VH - Thomas
Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Per M efter Maj 27, 2021, 16:31:37 pm
Velkommen i “klubben”.
Koldkrigsfly ;D se det er noget der kan noget.

Titel: Sv: Ny bruger siger lige goddaws :)
Indlæg af: Toldbod efter Maj 27, 2021, 22:47:12 pm
Velkommen til.
Er der noget vi kan hjælpe med så sig endelig til, Husk der er ingen dumme spørgsmål.
Glæder mig til at se nogle billeder af dine modeller.