Danske Modelbyggere

Modelbygning => Tips og Tricks => Grunding og bemaling => Emne startet af: SteenB efter Marts 06, 2017, 15:36:02 pm

Titel: (Dårlige) erfaringer med Vallejo Gloss Varnish i Airbrush
Indlæg af: SteenB efter Marts 06, 2017, 15:36:02 pm
Så prøvede jeg - for første gang - at spraye med Vallejo Gloss Varnish i min airbrush. Nå ja, jeg kan kun sige at jeg IKKE er imponeret/tilfreds.  :(

Resultatet er forskelligt; nogen steder ligger lakken glat og blank som den skal, mens den andre steder er mere nubret/"Appelsinhuds-agtig" og nærmest mat.

Jeg mener bestemt at jeg har sprayet i samme afstand over hele modellen, og flasken blev rystet godt inden jeg hældte op.

Er der nogen er kan komme med gode råd og/eller dele ud af erfaringer?

Mvh
Steen

PS: Flasken stod ude i skuret (hvor jeg også maler), og der er ikke stuetemperatur. Da jeg malede, var der nok omkring 15 grader C.
Titel: Sv: (Dårlige) erfaringer med Vallejo Gloss Varnish i Airbrush
Indlæg af: customcolors.dk efter Marts 06, 2017, 19:15:26 pm
Hej Steen

Lad mig først sige, det er med maling som med religion, der er 1000 fortolkninger.

jeg ville sørge for min lak er mindst 20 grader varm (gerne 25  måske 30 jo varmere det er jo bedre flyder det sammen. samtidig med at det tørrer hurtigere i den "orden" det er lagt/påført...her inddrager jeg viden fra lakering af biler, her kan der være lækkert med lun lak) og at mit emne er 20 grader eller mere.

det du oplever tror jeg er fordi du har sprøjtet det korrekt nogle steder ( der hvor den er blank) og an på hvor fin appelsinhuden er så kan det andet være både for tørt og for vådt...for tørt hvis det er som appelsin og for vådt hvis det virker til at være noget større fordybninger ( typisk på vanddrette flader)

det matte har jeg før oplevet med 1K lak der er lagt for vådt
det matte er med stor sansynlighed hvis det har skulle tørre op ved den temperatur du skriver (15 grader).

når jeg maler store dele, biler og kølerhjelme mm så lægger man først et tyndt lag klalak, lader det stå typisk 5- 10 minutter i 35 grader, (det kalder eg et tack lag) så lægger jeg et vådt lak, så har du en klistret overflade til at holde på din lak.

jeg kan fortælle meget mere, men tænker det her dækker over disse problemer, er der spørgsmål så skriver du bare og jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan ;0)
Titel: Sv: (Dårlige) erfaringer med Vallejo Gloss Varnish i Airbrush
Indlæg af: SteenB efter Marts 07, 2017, 17:15:01 pm
Hej Kenneth.
Tak for dit svar - og ja; jo mere jeg tænker over det, jo mere overbevist bliver jeg om at (den (for) lave) temperatur er synderen. :(
Jeg må bare øve mig lidt mere - med højere varme.
Mvh
Steen