Danske Modelbyggere Forum

 • Maj 28, 2020, 22:25:14 pm
 • Velkommen, Gæst
log ind eller registrér.

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Avanceret søgning  

Nyheder:

Forfatter Emne: VW type 166 Swimwagen operationel i DAK?  (Læst 3465 gange)

runcare

 • Bygger som en pro
 • *****
 • Indlæg: 628
  • E-mail
Sv: VW type 166 Swimwagen operationel i DAK?
« Svar #30 Dato: August 29, 2012, 20:59:45 pm »

Selvom vi nu bevæger os lidt udenfor emnet: jeg ved kun af den danske bog blev trukket tilbage bla. pga. protester fra gamle danske frihedskæmpere og senere blev udgivet i en revideret udgave (har selv denne udgave). Forkerte billeder vist i en forkert sammenhæng, er selvfølgelig heller ikke udelukket.

Tak for opdateret info, på det famøse billed. Min egen info stammer fra Osprey's "British Arms of Services 1939-1945 (2)", som selvfølgelig har nogle år på bagen. Det var på den anden side heller ikke usædvanligt at mindre enheder fra forskellige divisioner, gik i land på selve D-dag og så blev resten af divisionerne landsat de følgende dage, efter brohovedet var blevet etableret.   
Logget

Stormer

 • Bygger som en pro
 • *****
 • Indlæg: 1.381
 • Seeland
  • E-mail
Sv: VW type 166 Swimwagen operationel i DAK?
« Svar #31 Dato: August 30, 2012, 08:39:37 am »

Frihedskæmpere? Ja det komme selvfølgelig an på, hvilken side man hepper på... Nedenstående er sakset fra Kristeligt Dagblad:

Citér
Tilbagetrækning Forlaget Høst og Søn besluttede mandag at kalde bogen »Østfronten - danskere i krig« tilbage. Det sker efter, at flere har kritiseret bogens omfattende billedtekster for i en række tilfælde angiveligt at vise danske SS-frivillige i dramatiske situationer - situationer, de ikke kan have deltaget i. »Østfronten« er skrevet af Leif Davidsen og Karsten Lindhardt, og begge har været enige i beslutningen om at kalde deres bog tilbage. »Det er jo et meget følsomt emne, som vi har mærket på reaktionerne, siger forlagets Morten Hesseldahl som er blevet kontaktet af pårørende til danske SS-soldater, der har ment, at der er fejl i billedteksterne. Og vi ønsker ikke at kaste endnu en underlødig bog ud på et marked, som på dette punkt er præget af underlødige bøger, siger han. De tre historikere Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen og Peter Scharff Smith har for eksempel påpeget, at bogen viser et billede fra Jugoslavien, hvor en soldat skyder en serbisk civilist gennem hovedet. I teksten kan man læse, at en dansk officer fra Regiment Danmark ser på. Men billedet er taget i et område, hvor regimentet aldrig befandt sig og på et tidspunkt, hvor regimentet end ikke var oprettet

Med hensyn til billedtekseten om Schwimmwagen, så står der at det er taget d. 6. juli - altså en måned efter D-dag...
Logget
Sturmer