Danske Modelbyggere Forum

  • November 29, 2023, 19:53:34 pm
  • Velkommen, Gæst
log ind eller registrér.

Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Avanceret søgning  

Nyheder:

Forfatter Emne: Retningslinjer for brug af forummet  (Læst 14680 gange)

DMB Moderator

  • Global Moderator
  • Nyt medlem
  • *****
  • Indlæg: 2
    • E-mail
Retningslinjer for brug af forummet
« Dato: Marts 01, 2018, 21:10:41 pm »

Velkommen til Danske Modelbyggere

Danskemodelbyggere.dk er for alle med interesse i modelbygning. Det er et privatdrevet, brugerbåret nonprofitforetagende, hvor enhver er velkommen til vise sine færdige og igangværende projekter, opsøge viden, høste og dele erfaringer og udveksle tips og tricks. Både forummet og en Facebook-gruppe med titlen "Danske Modelbyggere" vedligeholdes og administreres af en gruppe frivillige såkaldte moderatorer, som varetager den tekniske drift og overvåger, at brugerne efterlever de retningslinjer, som moderatorerne har formuleret, og som følger nedenfor. Retningslinjerne gælder og håndhæves altså både på forum og i Facebook-gruppen. De årlige omkostninger til forummets drift dækkes af sponsorater og donationer.

Nedenfor følger:

•   Generelle retningslinjer
•   Retningslinjer for upload af billeder
•   Retningslinjer for køb og salg
•   Advarsler og bortvisning
•   Brugerregistrering
•   Kontaktoplysninger

Generelle retningslinjer

Retningslinjerne bestemmes af den til enhver tid siddende moderatorgruppe. De bygger på en basal tillid til, at det er i alle brugeres interesse, at modelbygningen er i fokus, og at der opretholdes en ordentlig tone. Erfaringsmæssigt finder gruppen det imidlertid aktuelt at stille nedenstående fem regler, og dermed forbeholder gruppen sig også ret til at slette indlæg eller udelukke brugere, som ikke overholder dem (se mere under ”Advarsler og bortvisning”).

Det er ikke tilladt at…

•   poste pornografiske eller seksuelt krænkende billeder. Billeder af modeller af nøgne figurer undtages.
•   skrive racistiske eller politisk eller religiøst anstødelige kommentarer og indlæg.*
•   dele materiale i form af links, filer eller downloads, som bryder reglerne om copyright.**
•   dele links til eller info om sælgere/producenter af ulovlige kopier af byggesæt (recasts).***
•   sælge ulovlige kopier af byggesæt (recasts).

*) Nogle emner befinder sig i en gråzone. For eksempel vil en præsentation af en kampvognsmodel ofte være ledsaget af en beskrivelse af den historiske periode eller krig, den er kendt fra eller har deltaget i. En sådan beskrivelse kan have politiske undertoner. Men afholder man sig fra værdiladede udsagn, for eksempel om hvorvidt en given krig var rigtig eller forkert, og fokuserer på at præsentere modellen, vil moderatorerne næppe kende præsentationen ’ulovlig’. Lad med andre ord tvivlen komme modellen til gode – eller kontakt moderatorerne for vejledning.

**) http://www.copydan.dk/

***) Moderatorerne blander sig ikke i, hvorvidt brugerne køber ulovlige kopivarer, og vil derfor heller ikke slette præsentationer af projekter, hvor der indgår ulovligt producerede sæt eller dele, såfremt producenten/sælgeren ikke er omtalt.

Retningslinjer for upload af billeder

Alle brugere kan oprette et billedgalleri. Her kan man gemme og redigere sine billeder og tillige kopiere dem for at sætte dem ind i både egne og andres beskrivelser (’tråde’). Billederne må ikke overskride 800 pixels.

Gallerierne er offentlige, men kun de enkelte galleriers brugere kan administrere dem. Moderatorerne har adgang til alle gallerier, men vil kun benytte denne adgang til at slette billeder, der strider mod reglerne.

Retningslinjer for køb og salg

Alle brugere kan købe og sælge via forum. Se særskilte retningslinjer for henholdsvis salg og køb/efterlysning af varer under "Markedspladsen": http://www.danskemodelbyggere.dk/forum/index.php?topic=7100.0

Advarsler og bortvisning

”Første gang så la’r vi ham gå, anden gang så ligeså, men tredje gang så ta’r vi ham”. Så enkel er politikken. Der gives altså to advarsler – medmindre en overtrædelse forekommer så grov, at moderatorerne afgør, at den skal medføre øjeblikkelig bortvisning. Alle advarsler og bortvisninger bliver offentliggjort under ”Nyheder fra forummet”.

Brugerregistrering

For at holde spambrugere/hackere fra døren forbeholder moderatorerne sig ret til at validere alle brugere. Efter registrering modtager man derfor en mail med besked om 1), at éns registrering afventer godkendelse, og 2) at man skal svare tilbage med angivelse af sit brugernavn og en kort personlig præsentation. Hvis moderatorerne ikke får svar i løbet af en måned efter registreringen, bliver brugerkontoen slettet.

Kontaktoplysninger

Moderatorgruppen: info@danskemodelbyggere.dk.

Moderatorgruppen består pr. januar 2018 af:

Jens Jensen - brugernavn: "Jens" (også administrator)
Jan Klarbæk - brugernavn: "Jan Klarbæk"
Thomas Pallesen - brugernavn: "Lillebror54"
Jacob Joensen - brugernavn: "J:J"
Søren Timm Christensen - brugernavn: "Søren Timm"
« Senest Redigeret: Januar 20, 2019, 14:36:08 pm af J:J »
Logget