Modelbygning > Diorama

Højden på en tysk bunker?

<< < (2/4) > >>

SteenB:
Hej Dan

Endnu engang tak for dine links og din hjælp! :)

Mvh
Steen

SteenB:
Hej Dan

Jeg håber at jeg må trække lidt mere på din store viden:

I skydeskåret modsat hoveddøren var jo placeret et maskingevær, der kunne give ubudne gæster en varm velkomst. Men jeg funderer lidt over hvordan det maskingevær var placeret; stod det på et "bord", var det ophængt, eller hvordan....??

På forhånd tak for svaret. :)
Steen

Dan Mouritzsen:
Det var de færreste som havde maskingevær, det var rent "overkill", MP var mere anvendt. Hullet i panzer døren var primært til håndgranater, hvis nu nogen var kommet indenfor. Men et lille bord indenfor skydeskåret var mest anvendt hvis der var et MG.


Ifølge det tyske Baufortschrittsmeldung for Danmark, er (var) der 9 stk. 506 i DK.


http://www.regelbau.dk/regelbau_visbunker.asp?id=59

Nødudgangen er nem at lave, vil lige finde et par billeder senere i dag.

Dan

SteenB:
Et spørgsmål til alle:

På gamle film/billeder fra krigens tid, ser man ofte bunkers i Atlantvolden, hvor de i større eller mindre omfang var dækkede af sløringsnet. På en del fotos ser man således også metal-"bøjler"/stænger, der er støbt ind i cementen - beregnet til at holde sløringsnettene.

Er der nogen der ved, om også de "danske" bunkers dels var med disse jern, og dels om der blev brugt sløringsnet på disse?

Mvh
Steen

PS: Efter at have skrevet ovenstående, har jeg kigget på http://www.atlantikwall.dk/galleri_lokation.asp?lokationsid=27 (det KUNNE jeg jo have gjort før ::) ), og der ser man bl.a. en 17 cm´s kanonbunker ved Hansted (Side 1, billede 2), der har (haft) disse jernstænger. Så mit spørgsmål må så være OM man har dokumentation for, at danske bunkers var slørede med net?
S.

Dan Mouritzsen:
Det var de og bøjlerne bliver populært kaldet grisehaler, da de ligner. Husk hovedparten var også camouflage malet.

Dan

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

[*] Forrige side

Skift til fuld version