For at andre kan være med når der refereres til referencebillederne i mit lille projekt kommer hele billedeserien her:
Den er som flere gange nævnt fra en japansk "billedbog"
"Der Deutsch Panzer und Millitarfahrzeuge an der Front Bildband"Teksten er derfor på japansk, men jeg har fundet en app som kan oversætte, omend ikke super godt. Jeg vil derfor starte med at ligge billederne ind, og så i takt med at jeg har overskudet, ligge mit bud på teksten ind. Så må vi rette hen ad vejen.

Bær over med billedekvaliteten. De er taget med mobilen, da jeg ikke har en A3-scanner.
Forordet til serien lyder sådan her (i min version

):
"Sd.Kfz. 251/3 let pansret stabs-/signalkøretøj fra 116. Panzerdivision. Hürgen Belgium, november 1944.
Det er angivet til at være i Hürtgenwald fra den 4. til 8. november, hvor divisionen kæmper med US 28th Infantery Division, men på det tidspunkt var divisionens hovedkvarter placeret nær Düren, fordi det var ved at blive opstillet som en kampgruppe. Den 16. var frontlinien overtaget af infanteriet og de var forskudt til Kreuzau, syd for Düren.
Serien af fotografier menes at være taget af en Sd.Kfz 251 tilhørende kampgruppen "Bayer", den 18. november. Kampgruppen bestod af: Stab/16. Panserregiment, 1 Bataljon/24. Panserregiment, 116. Pansrede Antiluftbataljon, 5/146 Pansrede Artelleriregiment og 3/675 Pansrede Ingeniørbataljon. Den var udstyret med 17 Panther kampvogne, 1 Panther føringskampvogn og 1 panserjager."
L01
Tekst til billederne L02 og L03
"En amerikansk M10 panserjager ser ud til at være standset med et sprængt bælte.
Billedet har ingen data, men samme billede som findes ved det tyske forbundsbibliotek har en dato, navnet på den PK-mand, som har taget det og en kort beskrivelse af situationen. En del af samme serie er gemt samme sted og beskrivelsen lyder: ”Den første sne dækker jorden, som er mærket af en hård kamp med den canadiske hær”. Spørgsmålet er dog stadig om modstanderen var den canadiske hær? Den sne, som er begyndt at tø op, bekræfter lidt, at datoen for optagelsen, kan være korrekt.
Besætningsmedlemmet med M-42-maskingeværet, som er udstyret med luftsigtemiddel, vender det mod himlen og spejder rundt.
På frontpladen af køretøjet kan man tydeligt se Windhund-divisionsmærket og enhedens mærke."
L02

L03
Tekst til billede L04 og L05
"Da det pansrede køretøj fortsætter sin fremrykning, dukker der en anden M10’er op. Et "hedgerow cutting devices" er fastgjort til fronten og den har samme fremtoning som den anden panserjager. Uanset hvor meget de måtte ønske det, vil de ikke kunne flytte det nedkæmpede køretøj.
I baggrunden ses en Panther-kampvogn som er dækket af lidt sne (L05). Den ser ud til at være lettere skadet, men skulle være blevet helt ødelagt.
Tilbage til den foregående side: Den 116 Panzerdivision var først og fremmest ikke i det canadiske frontafsnit den 18. november 1944. Er datoen på billedet forkert, eller er det teksten til det originale billede som er forkert? Stadig nye udfordringer."
L04

L05
Tekst til billede L06 og L07
"Den meget forvirrende situation som på de to forrige billeder (L04 og L05) fortsætter. Infanteri som er set i tårnet, stiger ned for at følge det pansrede køretøj. Kamerapositionen er også ændret og det ser ud til at billedet er taget igen, fordi rammen på det forrige var for stor. Når man ser på dette foto, kan man godt se at den tyske hær har taget billedet for at forbedre moralen, i en tid med mange tabte slag. Dette billede skal være taget på frontlinjen. Bortset fra det er en let pansret bil med en pansertykkelse på 14,5 mm front og 8 mm bag og på siden ganske skræmmende og kraftig. Det kan ses at den pansrede plade foran førersædet er åben og gennemsigtig og at passagersiden er udstyret med skudsikkert glas. (Vinduesviskeren er synlig). Skudsikkert glas kunne fjernes efter behov."
L06

L07
Tekst til billede L08 og L09
"Sd Kfz. 251/3D kører frem gennem den forladte landsby, eller ”Den pansrede bil fortsætter videre frem mens den krydser fælder fra de amerikanske panserjagere, som ses efter hinanden”. 251/3 er en type som er udstyret med kraftige radioer til kommunikation med kampvogne og artilleri internt i regimentet og med bataljoners og divisionens hovedkvarter. Der var 8 variationer afhængig af radiotypen. Køretøjer baseret på op til 251C-typen, er udstyret med store rammeantenner, mens Stern-antenner bruges på senere modeller såsom D-typen som ses på billedet. Derudover siges det, at half-track-køretøjerne i 251-serien har en fremragende motorkraft i terrænet på grund af bælternes store kontaktflade. Denne off-road-kørsel er nok årsag til at mange ofte ses uden forskærme."
L08

L09
Tekst til billederne L10-L11-L12
"En ung infanterist kommer hen til den højtstående officer, som er iført motorcykelfrakke, for at aflægge situationsrapport. Er det ikke soldaten som bar båren i begyndelsen? (Foto L01)
De poserer stadig i kameramandens retning.
Det er interessant at hjelmens hagerem, som hang på infanteristens næse, nu er løftet op i panden.
I modsætning til amerikanske soldater, er disse tyske soldaters tøj så forskelligt at der er svært at se at de kommer fra den samme hær. På disse fotos er alle klædt forskelligt og infanteristen til venstre bærer en vandtæt poncho kaldet ”Zeltburn” over frakken og magasintasker til MP-40 maskinpistol udenpå. En bukket lommelygte, måske fra det amerikanske militær, er fastgjort til bæltet.
De fem personer på køretøjet har usammenhængende påklædning, såsom overfrakker fra pansrede enheder og der er fire typer hovedbeklædning, inklusive ham uden kasket. Det ser dog ud til, at der på siden af næsten alles hovedbeklædning er det samme divisionsmærke.
Bemærk hjelmen på antennesoklen. På grund af grenene kan det ikke ses hvordan den er fastgjort."
L10

L11

L12